دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

حوزه‌نیوز: کشیدن کاریکاتور روحانیت به صلاح کشور نیست//توقیف 9 دی، مصداق عملی نهی از منکر بود// ورشکستگان سیاسی داخل کشور به روحانیت اهانت می‌کنند// عده‌ای قصد شکستن قداست روحانیت را دارند.

تصمیم هیئت نظارت بر مطبوعات مبنی بر توقف انتشار با واکنش محافل سیاسی و مذهبی و نیز اظهار نظر فعالان سیاسی مواجه شد.

در همین راستا سه تن از نمایندگان ولی فقیه در استان‌های آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی، در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات در خصوص توقیف هفته نامه 9دی را تحسین کردند.

* کشیدن کاریکاتور روحانیت به صلاح کشور نیست

امام جمعه تبریز گفت: لباس روحانیت قداست دارد، اگر کسی قداست لباس را حفظ نکند، استحقاق انتقاد و نکوهش و بیان حقایق علیه او وجود دارد، کسی که‌شان این لباس را حفظ نمی‌کند نباید این لباس را بر تن داشته باشد و با این لباس کارهایی که خلاف‌شان روحانیت است را انجام دهد، کشیدن کاریکاتور روحانیت اصلاً به صلاح کشور نیست، آنهم از ناحیه کسی که خود روحانی است.

آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به نقش و جایگاه روحانیت در هدایت جامعه اسلامی اظهارداشت: همان طور که بدون پزشک، بیماری­های جسمی معالجه نمی‌شود و پیشگیری از بیماری در جامعه امکان پذیر نیست، روحانیت نیز طبیب روحی است و با تبلیغ باورهای دینی و ارزش‌های اخلاقی بیماری‌های روحی جامعه را معالجه یا پیشگیری می‌نماید.

وی افزود: اینکه بعد از 14 قرن هنوز مردم جامعه ما صداقت، امانت، نماز، سایر عبادات و ارزش‌های اسلامی را رعایت می‌کنند و از قرآن و عترت پیروی می‌کنند، در سایه باورهای دینی است که توسط روحانیت در درون مردم ریشه کرده است.

امام جمعه تبریز ادامه داد: اینکه در گوشه و کنار جهان مردم از تقوا و خدا ترسی بی بهره مانده‌اند و مرتکب جرائم و جنایات می‌شوند، به دلیل دوری آن‌ها از مسجد و روحانیت است، بنابراین علت تضعیف و مخالفت با روحانیت توسط برخی افراد سکولار شده کاملا مشخص است.

* ورشکستگان سیاسی داخل کشور به روحانیت اهانت می‌کنند

آیت الله شبستری با اشاره به مهم‌ترین گروه‌هایی که به روحانیت خدشه وارد می‌کنند گفت: بعد از پیروزی انقلاب که با رهبری مرجعیت و روحانیت اتفاق افتاد، سران استکبار جهانی، صهیونیست بین الملل، مزدوران داخلی و خارجی، افراد غافل و ورشکست‌گان سیاسی در داخل، حمله به روحانیت را در بوق‌های تبلیغاتی خود آغاز کرده و متاسفانه برخی افراد ناآگاه نیز در داخل با بیگانگان همراه شده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته بروز نقاط ضعف از برخی روحانیون عامل دیگری است که موجب می‌شود بیگانگان از این فرصت استفاده کرده و این نقاط ضعف را مستمسک و بهانه‌ای برای بزرگنمایی مشکلات قرار دهند.

* عده‌ای قصد شکستن قداست روحانیت را دارند

امام جمعه یاسوج نیز در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره هتاکی برخی رسانه‌ها به روحانیت اظهارداشت: مردم و مسئولین باید توجه داشته باشند که زیر سوال بردن لباس روحانیت و هتاکی به این لباس، در حقیقت هتاکی به نهاد روحانیت است که ریشه در نبوت و امامت دارد.

وی افزود: کسانی که به روحانیت بی حرمتی می‌کنند، برای این کار تربیت شده‌اند و اغلب این افراد پس مانده‌های طاغوت هستند که قصد شکستن حرمت و قداست روحانیت را دارند.

این استاد حوزه با اشاره به ضرورت توجه و نظارت دستگاه‌های مسئول مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر روند کار رسانه‌ها و مطبوعات اظهارداشت: در نظام جمهوری اسلامی می‌بایست تشکیلات قوی، منسجم و دقیقی وجود داشته باشد که مدافع حقوق روحانیت و اقشار مختلف جامعه در رسانه‌ها و مطبوعات باشد، چون دفاع از روحانیت دفاع از انقلاب و نظام است.

* روحانیت در کلام امام راحل

آیت الله حسینی، با اشاره به جایگاه روحانیت در کلام امام راحل اظهارداشت: روحانیت بعد از معصومین تکیه گاه، پشتیبان و مدافع حقوق مردم و مدافع مرزهای دین بوده و هست و به تعبیر امام راحل،« پیامبر اکرم(ص) هم روحانی بوده است».

وی افزود: روحانیت به تبعیت از پیامبران و اولیای الهی وظیفه خطیر هدایت و سعادت جامعه اسلامی را بر عهده داشته و دارد و همواره جامعه اسلامی را از رفتن زیر بار استعمار و استکبار دور نگه داشته و مدافع حقوق مردم بوده است.

امام جمعه یاسوج ادامه داد: روحانیت توانست در طول تاریخ دست و پای مردم را از غل و زنجیر استعمار باز کند و مردم را از بردگی رها کند، بنابراین افرادی که منافعشان در خطر است با روحانیت مخالفت می‌کنند.

وی اضافه کرد: کسانی که می‌خواهند از مردم سوء استفاده کنند و آن‌ها را دوباره به بردگی استعمار و استکبار بکشند با روحانیت و روشنگری‌های آن‌ها دشمنی می‌کنند.

آیت الله حسینی در پایان خاطر نشان کرد: برگ برگ تاریخ روحانیت به خدمت رسانی و حمایت از حقوق مردم روشن است و شواهد تاریخی گواه بر این مطلب است که اگر روحانیت نبود امروز جز نامی از دین، خدا پرستی در جهان باقی نمی‌ماند.

* توقیف 9 دی، مصداق عملی نهی از منکر

امام جمعه بجنورد نیز در گفت وگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه گفت: یکی از مهم‌ترین دستورات اسلام، امر به معروف و نهی از منکر است و اقدام هیئت نظارت مطبوعات مبنی بر توقیف هفته نامه 9 دی، مصداق عملی نهی از منکر بود.

آیت الله مهمان نواز با اشاره به اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات مبنی بر توقیف هفته‌نامه نهم دی، به دلیل اهانت و هتک حرمت به لباس روحانیت اظهارداشت: هیئت نظارت بر مطبوعات با تمام توان در برابر این گونه حرکات باید بایستد، در غیر این صورت این گونه هتک حرمت‌ها و تضعیف‌ها گسترش یافته و فرا گیر خواهد شد.

* قاطعیت مسئولین در برابر سایت‌ها و روزنامه‌های بد اخلاق ضروری است

وی خواستار برخورد قاطعانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برخی سایت‌های همسو با این گونه نشریات در هتک حرمت به لباس روحانیت شده و افزود: مسئولین امر در این زمینه باید قاطعیت از خود نشان دهند و در مقابل این گونه حرکات بایستند، این ایستادگی و برخورد، نص صریح اسلام است و مصداق عملی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه محسوب می‌شود.

امام جمعه بجنورد با اشاره به رواج برخی بد اخلاقی‌ها در مطبوعات ادامه داد: معتقدم یکی از مهم‌ترین خطرهایی که جامعه امروز و خوبی‌های آن را تهدید می‌کند، رواج و رونق گرفتن همین بد اخلاقی‌ها است که اذهان عمومی به ویژه جوانان را به انحراف می‌کشد، بنابراین مسئولین و کسانی که تمکن دارند، می‌بایست در برابر این خطرها ایستادگی کنند.

وی تصریح کرد: نظام اسلامی در برابر این خطرها باید بایستد، بسیاری از زشتی‌هایی که امروز در جامعه مشاهده می‌شود، ریشه در همین ماهواره‌ها، اینترنت و سایت­های بد اخلاق دارد که بدی‌ها را بدین وسیله در جامعه اشاعه می‌دهند.

* آیا اینگونه اقدامات در سایت‌ها سازنده است؟

آیت الله مهمان نواز تاکید کرد: اسلام با هیچ روزنامه، خبر و سایت سازنده­ای مخالف نیست، ولی سخن این است که آیا امروز اینگونه اقدامات در سایت‌ها سازنده است؟ یا گسترش دهند، بدی‌ها است، معتقدم باید به این گونه مسائل رسیدگی کامل شود.

امام جمعه بجنورد با اشاره به جایگاه رفیع روحانیت در طول تاریخ اظهارداشت: روحانیت با اسلام و اعتقادات مردم گره خورده است، هرجا سخن از دین الهی است، نقش روحانیت در آنجا روشن و واضح است؛ در طول تاریخ افراد و گروه‌هایی بوده‌اند که واقعاً روحانیت را نمی‌خواستند و امروز هم نمی‌خواهند؛ بنابراین برای تضعیف آن از دیرباز برنامه ریزی کرده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر با بدی‌ها مبارزه نشود، خوبی‌ها به انزوا کشیده خواهد شد، اگر این علف‌های هرز چیده نشود، گیاهان موثر، رشد نخواهند کرد و به اضمحلال کشیده می‌شوند، با گسترش این بد اخلاقی‌ها انسان‌های بد روی کار می‌آیند و انسان‌های خوب منزوی می‌شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha