معاون پژوهش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به راهاندازی معاونت پژوهش طی سالهای اخیر در بسیاری از مدارس علمیه سراسر کشور اظهار داشت: از وظایف مهم این معاونت فراهم ساختن زمینهها و بسترهای لازم برای آموزش مناسب و سپس تلاش درجهت ارتقاء تواناییها و مهارتهای یادگیری دانشپژوهان و طلاب است؛ که فعالیتهای معاونت پژوهش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی قم نیز در همین راستا میباشد.
وی برخی از فعالیتهای معاونت پژوهش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی را مدنظر قرار داده و افزود: فراهمساختن بسترهای لازم برای ارتقاء آموزش و پژوهش، راهاندازی کتابخانهای مجهز و برنامهریزی کردن در جهت تخصصی ساختن آن، تجهیز کتابخانه به امکانات نرمافزاری، راهاندازی مجلات تخصصی، استفاده از رسالهها و پایاننامههای تخصصی مراکز و ایجاد سایت مرکز تخصصی پژوهشی از جمله این فعالیتها میباشد.
مجید طرقی، با تاکید بر اینکه معاونت پژوهش مرکز، تلاش نموده که زمینههای لازم برای رشد، تواناییهای علمی و مهارتی را برای دانشپژوهان به وجود آورد، ابراز داشت: توسعه و ترویج مطالعه آثار شهید مطهری، راهاندازی مجله فلسفی نسیم خرد، تشویق طلاب در راستای تدوین مقالات و برگزاری کلاسهای آموزش رایانه از جمله فعالیتهای این معاونت است.
معاون پژوهش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی، تاکید کرد: ترغیب طلاب در جهت تحصیل پژوهشمحور و تشویق اساتید در جهت تدریس در این زمینه مهمترین برنامهای است که این معاونت پیگیری میکند.
طرقی با بیان اینکه به دلیل وجود برخی مشکلات و عدم پشتیبانی، نتوانستهایم آثار چاپی تولیدی داشته باشیم، گفت: مهمترین امری که اکنون در دستور کار مرکز قرار گرفته، برنامهریزی برای ترویج، تداومبخشی و تکامل یک مجله فلسفی است که در تلاشیم این مجله با همکاری دانشپژوهان راهاندازی و توزیع گردد.
وی ادامه داد: همچنین در راستای غنیسازی سایت اینترنتی برخی از تولیدات بینظیر مرکز بصورت فایل صوتی در سایت ارائه شده است.
این استاد حوزه به برگزاری نشستهای علمی برای دانشپژوهان اشاره کرد و اظهار داشت: تلاش مرکز بر این است که به صورت هفتگی نشستهای علمی را برای دانشپژوهان برگزار و با به وجود آوردن انجمن و گروههای علمی ارتباط خود را با آنان گسترش دهد.
معاون پژوهش مرکز تخصصی فلسفه اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به نحوه ارتباطگیری با دانش آموختگان خود اذعان داشت: استفاده از طلاب برتر برای تدریس، بهرهگیری از توان علمی دانشآموختگان در جهت برگزاری نشستها و فعالیتهای علمی از جمله راههای ارتباط با این افراد است اما سعی بر این است با برگزاری سطح چهار، توان علمی و ارتباط با فارغالتحصیلان مرکز را افزایش دهیم.
*تلاشی که نمایان نگشته است
مجید طرقی، در بخش دیگری از سخنان خود با ارزیابی سیستم پژوهشی حوزه، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه حوزه به تازگی در ساختار و تشکیلات خود معاونت پژوهش را راهاندازی کرده، اما با این حال اقدامات خوبی انجام شده که متاسفانه به دلایلی هنوز این تلاشها به خوبی نمایان نگشته است.
وی در تبیین مشکلات موجود اذعان داشت: عدم توجه به پژوهش در بحث آموزش یکی از مهمترین این مشکلات است، از طرفی هنوز بسیاری از برنامههای پژوهشی، تعمیم و توسعه لازم را پیدا نکرده است؛ به همین دلیل بسیاری از طلاب و اساتید با برنامههای معاونت پژوهش آشنا نیستند؛ اما با این حال در مراکز تخصصی حوزه نسبتا پژوهش و فعالیتهای پژوهشی جدی گرفته شده و نشانه آن این است که تقریبا تمامی مراکز تخصصی حوزه واجد مجله علمی با سطح کیفی بالا و طلاب توانمند در زمینه پژوهش میباشند و امید داریم که این مراکز در آینده نه چندان دور در تولید علم و انجام پژوهش، موفقیتهای شایانی به دست بیاورد.
*برنامههای مطلوب پژوهشی برای طلاب تازه وارد تدوین نشده است
این کارشناس پژوهش، توجه به طلاب سطح پایین و ورودی حوزه را مهم دانست و تصریح کرد: به این امر تا به حال توجه کمتری صورت گرفته و هنوز برنامههای مطلوبی برای آن تهیه و تدوین نشده است. به طور کلی امیدواریم با برنامههای خوبی که در زمینه پژوهش طراحی شده، شاهد تحولی شگرف در این عرصه باشیم.