دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 252301
۱۱ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۰

پیشرفت‌های غرب در عرصه‌های مختلف علمی تنها در راستای برطرف ساختن نیازهای مادی انسان است و معنویت در آن مورد غفلت قرار گرفته است.

به گزارش مرکز خبر حوزه حجت‌الاسلام حیدری فر در نشست حلقه‌های معرفت با موضوع بعثت و معنویت که در رواق معرفت آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، یکی از اهداف رسالت پیامبران را ارائه قوانین الهی برای پاسخ‌گویی به تمامی نیازهای بشری معرفی کرد.

وی ادامه داد: پیامبر اسلام(ص) در زمانی به رسالت الهی برانگیخته شدند که انسان به مرتبه کمال لازم رسیده بود، از این رو دینی را از سوی خداوند آورد که پاسخ‌گوی تمامی نیازهای مادی و معنوی بشر شود.

این استاد حوزه با اشاره به تعاریف اشتباه از معنویت بیان داشت: عده‌ای معنویت را تنها در دعای کمیل، ندبه، زیارت اهل‌بیت(ع) و...  می‌دانند در صورتی  که معنای کامل معنویت هدف‌مند بودن زندگی انسان برای رسیدن به مقصدی مشخص می‌باشد.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم، هدف انسان از خلقت را بندگی خداوند معرفی  و بیان کرد:‌ زمانی که انسان بداند برای چه خلق شده و باید به کجا برسد،‌ زندگی او هدف‌مند می‌شود و معنویت در کارهای او جاری می‌گردد.

حجت‌الاسلام حیدری فر به تفکر اشتباه غرب نسبت به انسان اشاره کرد و گفت: نگاهی که در  غرب به انسان می‌شود، نگاهی مادی‌گرا است و تعاریف گوناگونی هم که درباره معنویت ارائه داده است، هیچ کدام با فطرت انسان همسو نیست.

وی با بیان این‌که پیشرفت‌های غرب در حوزه انسان‌شناسی تنها در بعد مادیات می‌باشد، ادامه داد: غرب پیشرفت‌های فراوانی در عرصه‌های مختلف علمی دارد، ولی همگی برای برآوردن نیازها مادی انسان‌ها است و نیازها معنوی و فطری او مورد غفلت قرار گرفته است.

*اسلام برای تمامی نیازهای بشر برنامه دارد

این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در جامعه‌ای که انسان به  عنوان پدیده‌ای مادی در نظر گرفته می‌شود، نیازهای معنوی او فراموش شده و انسان احساس کاستی می‌کند.

وی با بیان این که اسلام برای تمامی نیازهای مادی و معنوی انسان برنامه‌ریزی دارد،‌ اظهار کرد: قرآن نه تنها پاسخ نیازهای مادی و معنوی انسان را ارایه می‌دهد، غرق شدن در مادیات یا کناره‌گیری از دنیا را نفی می‌کند و انسان را به حفظ تعادل بر اساس قوانین الهی توصیه می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha