آیتالله حسینی بوشهری، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، ضمن تبریک فرارسیدن 17 مرداد «روز خبرنگار»، با اشاره به اینکه خبرنگاری شغلی بسیار حساس، ظریف و سخت است، اظهار داشت: خبرنگاران جزء امینترین انسانهای جامعه محسوب میشوند؛ زیرا آحاد جامعه خبرها را از طریق آنان دریافت میکنند.
وی ادامه داد: طبیعتا مردم برنامههای زندگی خود را در عرصه مسائل اقتصادی، سیاسی، دینی و ... براساس خبر، خبرنگاران تنظیم میکنند و این مسئله ایجاب میکند خبرنگار در عین سرعت و دقت، امانتدار نیز باشد؛ چون امانتدار سخنانی است که در جامعه مطرح میشود و مردم از طریق اخبار او از اتفاقات اطرافشان مطلع و در جریان امور قرار میگیرند.
* توصیهای به خبرنگاران
عضو خبرگان رهبری، خطاب به خبرنگاران و فعالان رسانهای، ابراز داشت: بسیاری از اخبار در جامعه تأثیرگذارند، بر این اساس به خبرنگاران عزیز توصیه میکنم، ویژگیهای یک خبر خوب را برای پیشبرد اهداف انقلاب رعایت کنند.
دبیر دوم شورای عالی حوزه، با بیان اینکه امروزه مسائل سیاسی جامعه بر اخبار رسانهای آن غالب شده است، خاطرنشان ساخت: باید دقت بیشتری نسبت به این مسئله داشته باشیم؛ زیرا فضای جامعه به یک نوع لطافت و همدلی نیاز دارد.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه امروز همهچیز از زاویه سیاست دیده میشود، تصریح کرد: البته سیاستی که ما در اسلام داریم، عین دیانت است و همواره با اخلاق همراه است؛ امّا هنگامی که پایههای اعتقادی و دینی در جامعه کمرنگ جلوه کند و اشخاص براساس ضعف محتوا به سمتی حرکت کنند، جامعه از دین و آرمانهای آن، فاصله میگیرد و این باعث تحقق مشکلی اساسی میشود.
آیتالله حسینی بوشهری، وظیفه مبلغین و متولیان فرهنگی و دینی را پافشاری برای تحقق اخلاق در جامعه عنوان کرده و اذعان داشت: قبل از آن که فضای جامعه تنشآفرین شود و مشکلاتی بروز کند، باید فضا را بر اساس اخلاق اسلامی پایهگذاری کنیم و اگر در این مسیر حرکت کنیم، طبعا خروجی آن چیزی جز اخلاق اسلامی نخواهد بود.
* امانتداری فقط منحصر به خبرنگاران نیست
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امانتداری یکی از وظایف خبرنگاران است، اظهار داشت: این امانتداری فقط مربوط به حرفه خبر نمیشود؛ بلکه در حرفههای دیگر نیز باید پایهها را مستحکم و مبانی را بر اصول اساسی استوار ساخت تا اخلاق و منش اسلامی حاکم شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه نبود اخلاق در جامعه، زمینهساز بیاعتمادی است، ابراز داشت: اخلاق عنصری است که با نبود آن فضای جامعه متشنج میشود و با حضور آن جامعه به رشد و تکامل دست پیدا میکند.
امام جمعه قم در پایان با اشاره به اینکه بیاخلاقی، عاملی برای کندی فکر و فرهنگ محسوب میشود، خاطرنشان ساخت: جامعهای که اخلاق ندارد، طبعا به لغزشگاههایی گام خواهد گذاشت که جایی برای بازگشت ندارد؛ در این جامعه اقتصاد، سیاست، معنویت، توجه به همنوع، همدلی و همراهی رشد نمیکند و انسانها با یکدیگر بیگانهاند و سوءظن و بیاعتمادی حکمفرما میشود.