دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی با هشدار به افرادی که با تبلیغات دروغین به دنبال خدشه به اعتقادات جامعه هستند، گفتند: با مشتی کاغذ پاره نمی‌توانید اعتقادت مردم را بگیرید.

به گزارش مرکز خبر حوزه معظم‌له صبح امروز در تفسیر آیات سوره مبارکه نوح در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) خطاب به زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی کریمه اهل‌بیت‌(س) اظهار داشتند: این اسلامی که امروز در اختیار شماست که در امنیت کامل در این مکان مقدس می‌نشینید و تفسیر قرآن را فرا می‌گیرید، ‌ارزان به دست نیامده است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند:‌ پیامبر اسلام(ص) زحمت‌های فراوانی کشید و در راه حفظ اسلام خون‌های پاک شهیدانی ‌مانند شهدای کربلا و شهید این ماه،‌ امیر‌المؤمنین علی(ع) ریخته شد.

*تا آخرین قطره خون ایستاده‌ایم

ایشان با اشاره به این که افرادی که خیال می‌کنند با یک مشت تبلیغات دروغین و مشتی ورق‌پاره‌ها می‌توانند اعتقادات را از مردم بگیرند، در اشتباه‌اند و کور خوانده‌اند،‌ تصریح کرد: ما می‌دانیم که این انقلاب ساده به دست نیامده و آن را ساده از دست نمی‌دهیم و انشاءالله تا آخرین قطره خونمان برای حفظ این آیین، به ویژه مکتب اهل‌بیت(ع)‌ ایستاده‌ایم.

معظم‌له در ادامه با اشاره به نقش ارزنده جوانان درحفظ اسلام و ارزش‌های انقلاب، خاطرنشان کردند: از آیات قرآن مشخص است که جوانان همواره در پذیرش سخنان حق انبیای الهی پیشتاز بودند و این پشتازی امروز نیز وجود دارد و برای حفظ انقلاب و اسلام جوانان بسیجی حضور دارند.

*جوانان بسیجی؛ نیروهایی خالص و بی‌توقع

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه دادند: جوانان بسیجی، نیروهایی خالص و بی‌توقعی هستند که در همه حال آماده مبارزه با دشمن هستند و اگر فردا بگویند دشمن می‌خواهد حمله کند،‌ در برابر آن می‌‌ایستند.

ایشان با بیان این که دشمن تلاش دارد نیروی جوان کشور را نابود کند،‌ خاطرنشان کردند: دشمن در این راه تلاش دارد با متزلزل کردن عقاید جوانان از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی و تروج شبهات و روایج مفاسد اخلاقی در میان آنها، این نیروهای پیشتاز را از نظام بگیرد که نمونه‌های آن را در برخی ویژه‌نامه‌های روزنامه‌ها که سوق دادن به بی بند و باری است، شاهد هستیم.

*جوانان؛ بیمه کننده انقلاب

معظم‌له با اعلام خطر  فاصله گرفتن جوانان از جامعه اسلامی، گفتند: تا زمانی که این جوانان هستند، انقلاب بیمه است؛ از این رو باید در حفظ آنها تلاش نمود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه در تبیین سلسله مباحث خود پیرامون پیامبران اولوالعزم(ع) در قرآن، درباره حضرت نوح(ع) خاطرنشان کردند: در آیات 25 و 26 سوره هود آمده است «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَى قَوْمِهِ إِنِّي لَكُمْ نَذِيرٌ مُبِينٌ (٢٥)أَنْ لا تَعْبُدُوا إِلا اللَّهَ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ أَلِيمٍ (٢٦)؛ ما نوح را به سوی قومش فرستادیم و گفت به صورت آشکارا به شما هشدار دادم، تنها خدا را بپرستید چراکه می‌ترسم عذاب خداوند در روز معین شما را بگیرد.

ایشان با اشاره به رفتار مردم کافر در برابر این پیامبر الهی بیان داشتند: در ادامه این آیات رفتار مردم با دعوت نوح(ع) این گونه بیان می‌شود: «فَقَالَ الْمَلأ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ مَا نَرَاكَ إِلا بَشَرًا مِثْلَنَا وَمَا نَرَاكَ اتَّبَعَكَ إِلا الَّذِينَ هُمْ أَرَاذِلُنَا بَادِيَ الرَّأْيِ وَمَا نَرَى لَكُمْ عَلَيْنَا مِنْ فَضْلٍ بَلْ نَظُنُّكُمْ كَاذِبِينَ (هود ٢٧)؛ قومی که قرآن از آنها به «ملأ» یاد می‌کند، افرادی بودند که ظاهر خوبی داشتند ولی دارای باطنی پلید بودند، آنان گفتند که پیامبر خدا نیستی و بشری مثل ما هستی و بعد از آن، جوانانی که به نوح ایمان آوردند را تعدادی ارازل اوباش معرفی کردند.

این مرجع تقلید افزودند: این افراد که دارای ثروت و مقام بودند، جوانان پاک و مخلص را به دلیل فقر، ارازل خواندند و گفتند که با وجود اینها دیگر جایی برای حضور ما نیست.

ایشان در تبیین دلیل مخالفت و مقاومت ثروتمندان و بزرگان در برابر دعوت انبیای الهی گفتند:‌ این افراد می‌دانستند که با ایمان آوردن باید زکات مالشان را بدهند و بر  اساس آموزه‌های الهی از مالشان به مستمندان کمک کنند؛ همچنین آنها می‌دانستند که با پذیرفتن دین الهی باید نسبت به حلال و حرام مالشان توجه کنند،‌حال آنکه اموال آنها بدون قید و بند و بدون توجه به حلال و حرام به دست آمده بود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی افزودند: این افراد ثروتمند که اهل عیش و نوش بودند، می‌دانستند که دین الهی جلوی کار آنها را می‌‌گیرد و در ادامه از آنها می‌خواهد که در نماز جماعت در کنار افراد مستضعف و فقیر شرکت کنند.

ایشان در ادامه با قرائت آیه «قَالَ يَا قَوْمِ أَرَأَيْتُمْ إِنْ كُنْتُ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّي وَآتَانِي رَحْمَةً مِنْ عِنْدِهِ فَعُمِّيَتْ عَلَيْكُمْ أَنُلْزِمُكُمُوهَا وَأَنْتُمْ لَهَا كَارِهُونَ (هود ٢٨)» « نوح به قوم خود می‌گوید که من از سوی خداوند دلیل روشنی آوردم»، خاطرنشان ساختند: در تاریخ سخنی در باره این که معجزه حضرت نوح چه بوده، ندیده‌ام، ولی از این آیه مشخص می‌شود که این پیامبر الهی(ع) معجزه روشنی برای مردم داشته است.

معظم‌له در پایان خاطرنشان کردند: در ادامه حضرت نوح به قوم خود می‌گوید که «وَيَا قَوْمِ لا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مَالا إِنْ أَجْرِيَ إِلا عَلَى اللَّهِ وَمَا أَنَا بِطَارِدِ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّهُمْ مُلاقُو رَبِّهِمْ وَلَكِنِّي أَرَاكُمْ قَوْمًا تَجْهَلُونَ (٢٩)این قوم من، خیال نکنید من پولی از شما می‌خواهم، اجر و پاداش من بر خداست و من نمی‌تواانم جوانانی که ایمان آورده‌اند را از خود دور کنم آنها خدا را ملاقات می‌کنند؛ شما آدم‌های جاهلی هستید.

خاطرنشان می‌شود جلسات تفسیر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در موضوع پیامبران اولوالعزم، همه روزه در ایام ماه مبارک  رمضان پس از اقامه نماز ظهر و عصر در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدسه حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha