دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

عدم بهره مندی از نقشه مهندسی فرهنگی، راه و هدف را دست نیافتنی می کند و وقتی بر اساس نقشه ساختمان فکری جامعه ساخته نشود، هرچه هزینه کنید، این جامعه اصلاح نخواهد شد و به بیراهه می رود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین طائب، در نشست تخصصی مهندسی فرهنگی که با حضور فعالان عرصه فرهنگ در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد، گفت: در کشور هر مسئولی کار و تکلیفی را  انجام می دهد ولی دشواری کار، میانبرهای دروغین در کارها است، حضرت آدم با همین میانبر دروغین از بهشت رانده شد.

·          اسیر میانبرهای شیطانی نشوید

وی افزود: حضرت آدم فهمید میانبر شیطانی، راه درستی نیست، بعد از این تجربه پیامبر اکرم(ص) تلاش کردند، اصحاب و یاران خود را با این تجربه آشنا کند و تا راه شیطانی را انتخاب نکرده و اسیر این میانبرها در زندگی نشوند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی عواملی که پیامبر اکرم (ص) را طی این سالیان دچار مشکلات فراوان و سختی ها بی شمار نموده، ادامه داد: کمبود وقت و فرصت برای ارسال و انتقال پیام وحی به جهانیان، کمبود امکانات مالی و آموزشی در زمینه تبیین معارف اسلامی از جمله مشکلات پیش روی پیامبر (ص) بود.

وی اضافه کرد: عدم اقبال عمومی مردم و جاهلیت مفرط در آن زمان، همچنین کمبود مبلغ دینی و افرادی که ظرفیت لازم برای انتقال پیام الهی را داشته باشند از دیگر مشکلات پیش روی پیامبر اکرم (ص) به شمار می‌رفت.

حجت الاسلام والمسلمین طائب با بیان این‌که پیامبر (ص) سختی کشید تا انسان ها را هدایت کند، اظهارداشت: زمانی که امام زمان (عج) ظهور می کنند، وقتی دستور می دهند همه باید فهم و درک لازم برای انجام دستورات ایشان را داشته باشند و بصیرت لازم را دارا باشند.

·          مهندسی فرهنگی، مقدمه سازی برای ظهور است

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مهندسی فرهنگی گفت: مهندسی فرهنگی زمینه سازی برای ظهور حضرت حجت (عج) است، چون فرهنگ، انسان ساز است، و این انسان در کنار امام زمان می تواند مثمر ثمر باشد، در غیر این صورت همان مشکلاتی که برای پیامبر اکرم (ص) وجود داشت، دوباره تکرار می شود و فرصت انسان سازی هدر می رود.

این فعال سیاسی بیان داشت: اگر برای ساختمان فکری انسان ها و راهی که پیش روی این کشور است، نقشه مهندسی فرهنگی نداشته باشیم و سازندگان آن متعدد باشند، هرگز معلوم نیست چنین راه و ساختمان فکری به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: عدم بهره مندی از نقشه مهندسی فرهنگی، راه و هدف را دست نیافتنی می کند و وقتی بر اساس نقشه ساختمان فکری جامعه ساخته نشود، هرچه هزینه کنید، این جامعه اصلاح نخواهد شد و به بیراهه می رود.

حجت الاسلام والمسلمین طائب تأکید کرد: اگر مهندسی فرهنگی شده نداشته باشیم به تعارض بیان ها و رفتارها می رسیم، ولی وقتی مهندسی فرهنگی داشته باشیم، حتی در عرصه های اقتصادی نیز دیگر به چنین اختلاس‌هایی برخورد نمی کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: معضل اساسی کشور، دانشگاه ها هستند، چون با مهندسی فرهنگی عالی و قوی غرب ساخته و هدایت شده اند و هنوز هم اسلامی نشده اند؛ البته نظام دخالت هایی کرده تا بتواند دانشگاه ها را اسلامی کند، ولی موفق نبوده است.

وی افزود: دخالت های نظام موجب شده مهندسی فرهنگی غربی بر هم بخورد و خراب شود، ولی در عوض چون مهندسی فرهنگی اسلامی عرضه نشده، از دانشگاه خروجی خاصی هم بیرون نمی آید.

·          مهندسی فرهنگی قوی داشته باشیم

حجت الاسلام والمسلمین طائب با اشاره به این‌که امروز غرب بر سر سفره مهندسی فرهنگی خود نشسته و هرچه بدست اورده از این مهندسی است، گفت: کشور ما برای بدست آوردن دانشگاه و خروجی های اسلامی باید مهندسی فرهنگی قوی ارائه کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha