به گزارش سرويس استانهاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلين سيدآبادي، در نشست اخلاق نبوي در مدرسه علميه امام محمدباقر (عليه السلام) با اشاره به شهادت امام سجاد (عليه السلام) و اهميت صحيفه سجاديه، اظهارداشت: يكي از ويژگيهاي برجسته اين امام همام، بيان آموزههاي ديني در قالب عبادت و مناجات است.
وي درباره مكارم اخلاق به حديث «یا عَلِیُّ ثَلاثُ خِصالٍ مِن مَکارِمِ الاَخلاقِ تُعطی مَن حَرَمَکَ وَ تَصِلُ مَن قَطَعَکَ وَ تَعَفِّو عَمَّن ظَلَمَکَ» اشاره كرد و گفت: كرامت اخلاق را ميتوان به بزرگي و بزرگواري فرد، تعبير كرد.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان در ادامه به حديث «ما مِنْ خُطْوَةٍ أحبُّ الی اللهِ من خُطْوَتین: خُطْوَةٌ یُسَرُّ بِها صفَّا فی سبیلِ الله تعالی وَ خُطوَةٌ الی ذی رَحم قاطعٍ ...» اشاره كرد و توضيح داد: در اين حديث دو قدم مجاهدت در راه خدا و صله رحم با خويشاوندي كه قطع رابطه كرده است، مورد حب خداوند متعال شمرده شده است.
وي به بخش ديگر حديث اشاره كرد و با يادآوري اين مطلب كه صبر و حلم نزد خداوند متعال محبوبترين جرئهها عنوان شده است، خطاب به طلاب علوم ديني اظهارداشت: مسير طلبگي راه پر رنج و چالشي است كه بايد آنرا با صبر و حلم پيمود.
حجت الاسلام و المسلمين سيدآبادي به آيه « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (سوره آل. عمران،آيه 200)» اشاره و خاطر نشان كرد: اين آيه كليدهاي موفقيت و پيروزي در زندگي را به مردم معرفي نمودهاست.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه انسان كامل بايد به حلم مجهز شود، اظهارداشت: بر اساس احاديث و آموزههاي دين، حلم نيروي كنترل خشم و غضب عنوان نموده و آن را زينت برتر ناميده اند.
وي با اشاره به حديث «لا شرف كالعلم و لا زينه كالحلم»، خطاب به طلاب علوم ديني گفت: بايد در كنار تعليم و فراگيري علم، واژه حلم را تمرين كرد و در رفتار خود به كار برد.