به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین زمانی، امروز در نشست شورای راهبردی بینالملل حوزههای علمیه با اشاره به تدوین سند، سیاستها، راهبردها و راهکارهای پژوهشی حوزههای علمیه در عرصه بینالملل، گفت: یکی از گامهایی که باید برداشته شود، توجه به امر پژوهش در عرصه بینالملل است و یکی از خلأهای حوزه محسوب میشود.
معاون بینالملل حوزههای علمیه افزود: روزی چند کتاب ارزشمند در حوزه منتشر میشود که برای مردم داخل کشور مفید است، اما به درد ملتهای دیگر نمیخورد.
وی با بیان این که پژوهشهای حوزه تنها ناظر به نیازهای داخل کشور است، یادآور شد: نظام پژوهشی ما به گونهای طراحی نشده است که محققان، متناسب با آن نیازها ، کتاب بنویسند، همچنین این پژوهشها ناظر به نیازهای بینالمللی نیست و نمیتواند عطش ملتهای دیگر را برآورده کند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی خاطرنشان کرد: معاونت بینالملل حوزه 30 طرح در دستور کار دارد که یکی از آنها طرح پیشنهادی پژوهشهای بنیادی و ترسیم چشمانداز بینالمللی حوزه است که با همکاری معاونت پژوهش تدوین شده است.
وی، طرح پیشنویس نظام آموزشی، تبلیغی و تهذیبی حوزه در عرصه بینالمللی را از دیگر برنامههای معاونت بینالملل حوزه با همکاری معاونت مربوطه عنوان کرد.
معاون بینالملل حوزه ادامه داد: ترویج اندیشه بینالمللی از دیگر کارهایی است که انجام شده و در این راستا، از شخصیتهای داخلی و خارجی دعوت گردیده و تا کنون برنامههای متعددی در حوزه علمیه قم و استانها برگزار شده است.
وی، کارگاه فرهنگ ملل را از دیگر برنامهها برشمرد و اظهار داشت: 40 نفر از اساتید خارج و سطوح عالی حوزه را گزینش کردهایم و با دعوت برخی از سفرای جمهوری اسلامی و رایزنهای فرهنگی، اساتید حوزه هر هفته با یک کشور آشنا میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانی با بیان این که کارگاه فرهنگ ملل ادامه دارد، افزود: برای برخی از پژوهشگران و همچنین اعضای انجمنهای علمی حوزه کارگاه فرهنگ ملل را برگزار میکنیم.
وی از شناسایی یک هزار نفر از فضلای حوزه آشنا به زبان های خارجی خبر داد و گفت: برای 40 نفر از آنان کارگاه آشنایی با مسیحیت را برگزار کردیم.
معاون بینالملل حوزه در پایان خاطرنشان کرد: برنامههای متعددی برای آشنایی فضلای حوزه با زبانهای زنده دنیا در دستور کار داریم و امیدواریم روزی شاهد حضور صدها فاضل زباندان در حوزه باشیم.
نظر شما