دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 277181
۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۰:۳۵

حوزه‌نیوز: یکی از تفاوت‌های شیوه تحصیل در حوزه با دانشگاه، مطالعه مستمر و مباحثه دروس ارایه شده از اساتید حوزه به طلاب می‌باشد که تاثیر شگرفی در یادگیری و نیز تسلط بر مباحث مطرح شده دارد.

از قدیم‌الایام در حوزه‌های علمیه رسم بر این بوده است، طلبه‌ای که در کلاس درس حاضر می‌شود، می‌بایست درس مربوطه را چنان مطالعه و مباحثه نماید که پس از اتمام کتاب، آن را برای طلاب جدید‌الورود تدریس نماید.

آیت‌الله مجتهدی  در کتاب آفات الطلاب مراحل هفت‌گانه مطالعه در حوزه را تبیین کرده است که در صورت اجرای این شیوه هر طلبه، استاد طلاب بعد از خود خواهد بود.

به گزارش سرویس علمی و فرهنگی  مرکز خبر حوزه، مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در توصیه‌های خود به طلاب هفت شیوه موثر جهت ماندگاری مباحث حوزوی در ذهن طلاب را تشریح کرده است.

*قبل از حضور در کلاس درس بحثی که استاد قرار است مطرح کند را مطالعه نمایید تا اندکی با درس مورد نظر آشنا شوید، زیرا پیش مطالعه در فهمیدن درس، خیلی موثر است، سپس متن درس را نگاه کنید و آنجایی که متوجه نمی‌شوید کاملاً دقت کنید تا مطلبی که نامفهوم بوده توسط استاد روشن شود.

*مواظب باشید در کلاس درس و هنگام تدریس استاد خوب گوش فرا دهید و در جایی بنشینی که کمتر حواست پرت شود.

*بعد از تدریس استاد باید آن درس را دوباره مطالعه نموده و برای مباحثه آماده شودید و مطالبی را که اگر احیاناً نفهمیده‌اید مشخص نمایید تا در مباحثه رفع شود.

*روز بعد، درس گذشته را مباحثه کند.

*بعد از اتمام کل کتاب، یکباره آن را کنار نگذارید بلکه آن کتاب را دوره نمایید.

*بعد از تدریس کل کتاب توسط استاد و انجام مباحثه و موارد دیگر، آن کتاب را تدریس کنید تا علاوه بر اینکه در این خصوص خبره می‌شوید، زکات علم خود را نیز بپردازید.

*روزهای تعطیلی کتاب را خلاصه نویسی کنید و پیرامون مطالب مهم کتاب تحقیق کنید و جهت مسلط شدن هر چه بیشتر، کتب جنبی دیگر را که جزو متن درسی نیستند مطالعه نما.

نکته:

از مباحثه با افرادی که بی مطالعه و بی‌حوصله و تن آسا هستند پرهیز کنید زیرا عدم مطالعه آنها در شما می‌گذارد و باعث هدر رفتن عمر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha