به گزارش مركز خبر حوزه،حجت الاسلام والمسلمین اعرافي، در دومين نشست عمومي معاونت ارتباطات و بين الملل جامعة المصطفي با اشاره به گذرا و ناپايدار بودن عالم هستي و بي ارزش توصيف شدن آن در آيات قرآن و كلام امامان معصوم(عليهم السلام)، اظهار داشت: اين عالم گذرا و ناپايدار، با شتاب به سوي مرگ در حركت است و اين، قانون اول دنياست.
رئيس جامعه المصطفي افزود: قانون دوم دنيا بيارزش بودن ظواهر آن است تا جايي كه امام علي(ع) از آن به آب دهان بز و يا تكه استخواني در دهان سگ، تعبير مينمايند
وی، اين دو قانون دنيا را برخلاف نگاه طبيعي انسانها خواند و ادامه داد: ما عمر خود و دنيا را طولاني و ظواهر آن را با ارزش ميدانيم و همانند انساني كه نميتواند از بستر خود برخيزد، از آن دل نميكنيم، اما اگر نگاه ملكوتي و قدسي بر انسان غالب گردد، اين دلبستگي به وجود نخواهد آمد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافي، طولاني و ارزشمند ديدن دنيا را مانع از مشاهده تحولات دانسته و بيان داشت: بزرگ بيني دنيا، نوعي آرامش خيال موهوم و ساختگي براي انسان به وجود ميآورد و تلاش قرآن و اميرالمؤمنين(ع) در نهج البلاغه، تغيير اين نگاه موهوم و جاهلانه مردم است.
رئيس جامعة المصطفي خاطرنشان كرد: اگر كسي تصور نمايد كه از لحاظ كمي، عمر خودش و يا حتي كل دنيا و از لحاظ كيفي، آنچه در اختيار اوست و يا در جهان موجود است، بسيار طولاني و باارزش ميباشد، در اشتباه است و اين چيزي است كه آيات و روايات بدان تاكيد دارند.
وی با اشاره به كلام امام خميني(ره)، مبني بر ناچيز بودن دنيا، كهكشانها و عالم هستي در برابر عالم غيب، ارزش دنيا را تنها به اندازهاي كه بتوان براي آخرت توشهاي جمعآوري نمود، ارزيابي كرد و يادآور شد: ما نيز اگر اين مطالب را در خاطر داشته باشيم، نگاهمان به كار، مديريت و پست سازماني تغيير کرده و به روش و عملكرد حضرت علي(ع) نزديك خواهيم شد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافي، به رسالت و اهميت وظايف كارشناسان منطقهاي جامعةالمصطفي پرداخت و از آنان خواست تا خود را به سمت نظريهپردازي، عمق بخشيدن به ديدگاهها و نگاه جامع نسبت به كشورهاي مربوطه، پيش برند.
وی ادامه داد: كارشناسان بايد نسبت به هر كشوري كه جامعةالمصطفي در آن حضور دارد، اولويتها و مخاطبان را شناسايي و با ارائه پاسخهاي قطعي با توجه به شرايط منطقهاي، المصطفي را در پيشبرد اهدافش ياري نمايند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاكيد بر لزوم جمع ميان نشر مكتب اهل بيت(عليهم السلام) و حفظ وحدت جامعه اسلامي، اذعان داشت: نشر مكتب اهل بيت(عليهم السلام) همزمان با حفظ وحدت جامعه اسلامي كاري دشوار است كه توجه كارشناسان به اولويتها و جغرافياي معرفتي هر كشور، در اين زمينه بسيار كارگشا خواهد بود.
رئيس جامعةالمصطفي، رصد و پالايش سريع و دقيق حوادث و تحولات كشورها را از ديگر مسئوليتهاي مهم كارشناسان منطقهاي خواند و همچنين به نقش ويژه كارشناسان در تدوين، تكميل و اصلاح اسناد راهبردي جامعة المصطفي اشاره کرد.
وی در ادامه، تعامل هر چه بيشتر كارشناسان منطقهاي با ديگر بخشهاي جامعة المصطفي را خواستار شد و گفت: معاونت ارتباطات و بين الملل، بايد با تعامل سازنده با دو معاونت ديگر المصطفي، كارهاي آنان را پيگيري نمايد، كه اين امر با وجود سختيها و مشكلات، بسيار اثربخش خواهد بود.
رئيس جامعةالمصطفي، تعامل هر چه بيشتر با نمايندگان اعزامي المصطفي و همچنين 20 هزار دانشآموخته این نهاد را از ديگر وظايف كارشناسان منطقهاي برشمرد و افزود: معاونت بين الملل بايد پشتوانه و همراه نمايندگان اعزامي بوده و همانند يك برادر دلسوز با آنان همكاري و همفكري داشته باشد تا نمايندگان المصطفي در هر كشور، به عنوان قطب علمي در ميان علماي آن كشور مطرح بوده و از نظر عملي، مديريتي و زبان، در بهترين شرايط باشند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خط مشي المصطفي در دنيا را حضور علمي، شفاف و رسمي و در عين حال، رعايت شاخصها و معيارهاي جمهوري اسلامي ايران و حفظ اصالت حوزوي بیان کرد.
بر اساس اعلام روابط عمومی المصطفی، وی لزوم ارتقا و تثبيت نهاد روحانيت در دنيا را از ديگر اهداف المصطفي خواند و بيان داشت: مراسم عمامهگذاري طلاب غیرانی كه در بعضي كشورها صورت گرفت، حركتي نمادين در همين عرصه بود و معاونت بين الملل نيز بايد به اين امر، اهتمام بيشتري داشته باشد.