به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، شب گذشته در سمینار «مواجهه با فرقهگرایی در پرتوی اندیشه امام خمینی(ره)» که از سوی «نمایندگان طلاب پاکستانی در مشاوران منطقهای جامعهالمصطفی»، در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، به تبیین رویکرد حضرت امام خمینی(ره) در عرصه اتحاد مسلمانان پرداخت.
رئیس جامعةالمصطفی گفت: امام خمینی(ره) با آنکه به گزارش تشیع و معارف اهلبیت(ع) تأکید داشت و جان خود را در این عرصه گذاشته بود، ولی نگاهشان به امت اسلامی به عنوان پیکره واحد بود. امام(ره) مدافع بزرگ ولایت و اندیشه شیعی بود ولی این نگاه را بهانهای برای ایجاد اختلاف در میان مسلمانان قرار نداد.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) با الهام از اولیاء و ائمه اطهار(علیهمالسلام) به همه مسلمانان نگاه همگرایانه داشت، ادامه داد: شاید برخی گمان کنند که این اتحاد با تعالیم شیعی تعارض دارد و یا این که رویکرد تقریبی امام(ره) در دورهای خاص بوده است؛ در حالی که مسلمانان نه تنها باید در مقابله با دشمنان متحد باشند، بلکه این امر بر اساس تعالیم قرآن و اهلبیت(علیهمالسلام) است.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی به وجود دشمنانی که خواهان نابودی کل اسلام، هم شیعه و هم سنی هستند و با سیاست اختلافافکنی در این عرصه وارد میشوند، اشاره کرد و خاطرنشان کرد: امام(ره) با این که برای ایران اهمیت زیادی قائل بود و خواهان سربلندی آن بود، ولی با ناسیونالیسم و باستانگرایی مخالف بود.
* نگاه امام خمینی فرا ملیتی بود
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: رویکرد امام خمینی(ره) فرا قومیتی، فرا زبانی و فراملیتی بود و نگاهی جامع به جهان اسلام داشت؛ امروز نیز حوزههای علمیه باید همین راه را طی کنند.
وی با بیان این که حوزه کارهای ارزشمندی در عرصه اتحاد مسلمین و نگاه به تمامی مسلمانان، به عنوان پیکره واحد، ادامه داد: قم و حوزه و علمای دین،به فرموده حضرت امام(ره) همواره در کنار ملت فلسطین که همگی از اهل سنت هستند و ملت افغانستان که بیشتر جمعیت آن را اهل سنت تشکیل میدهند؛ بوده است؛ امروز نیز در کنار بیداری اسلامی،در کنار برادران اهل سنت مصر، تونس و... میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی، بیداری اسلامی را حرکتی عظیم در جهان اسلام دانسته و اظهار داشت: همه ما باید بدانیم که به فرموده مقام معظم رهبری، در یک پیچ تاریخی و نقطهای حساس در تاریخ اسلام هستیم؛ بنابراین، دشمنان اسلام، ساکت نخواهند ماند و بزرگترین توطئه در این عرصه، اختلاف افکنی و ایجاد جنگ شیعه و سنی و دامن زدن به اختلافات وتعصبات کورکورانه مذهبی است.
* الازهر فریب نخورد
وی با تأکید بر این که از الازهر مصر انتظار میرود با توجه به جایگاهی که در جهان اسلام دارد، فریب توطئههای غرب و تعصبات مذهبی را نخورد، ادامه داد: هر شیعه و هر سنی که به دور از مصالح کلان اسلام، به دام دشمن بیفتد، بداند که در میدان دشمن افتاده و مجری نقشههای شوم استکبار شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که جنگ شیعه وسنی به ضرر هر دو مذهب و تنها به سود آمریکا و صهیونیسم است، افزود: رسالت حوزه این است که معارف اهلبیت(علیهمالسلام) را به گوش جهانیان برساند، ولی از جنگ و دعوا دوری نماید.
وی خاطرنشان کرد: حوزه در عین این که مدافع معارف رفیع اهلبیت(علیهمالسلام) است و در ترویج آن تلاش میکند، با الگو گیری از حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری هیچگاه تعصبات کورکورانه را نمیپذیرد و از اختلافات دوری میکند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه، به تلاشهای استکبار در اختلافافکنی میان مسلمانان پاکستان اشاره کرد و گفت: علمای پاکستان نشان دادهاند که اهل برادری و دوستی هستند؛ مسلمانان پاکستان باید بدانندکه شیعیان این کشور در تلاش به عزت رساندن این کشور هستند؛ بنابراین اختلاف افکنی در میان شیعه و سنی در این کشور، اجرای نقشه شوم امریکا در راستای به اسارت بردن مسلمانان است.
* شیعه، نیازی به زور ندارد
وی افزود: مسئولان پاکستان باید بدانند بزرگان و علمای شیعه به پاکستان اهمیت میدهند و به فکر مصالح این کشور هستند؛ شیعه به دنبال زور گفتن به دیگر مسلمانان نیست؛ چون برای ترویج تشیع نیازی به زور نیست؛ ما به دنبال شیعهسازی اجباری نیستیم؛ به دنبال این که مصالح فرقهای را به مصالح اسلام ترجیح دهیم، نیستیم، در عین این که از تعالیم خود کوتاه نمیآییم و آن را در جهان منتشر میسازیم و منش اهلبیت(علیهمالسلام) را به همگان معرفی میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی در پایان با بیان این که در منطق اهلبیت(علیهمالسلام) همه مسلمانان باید به عزت برسند، گفت: امروز بهترین ابزار برای به انحراف کشیده شدن بیداری اسلامی جنگ شیعه و سنی است که در صورت تحقق، به ضرر جهان اسلام خواهد بود.