دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه با انتقاد از میزان بودجه این معاونت، گفت: اگر اداره امور رسانه‌‌های این معاونت قصد ساخت یک سریال تلویزیونی را داشته باشد، تمام بودجه معاونت هم برای انجام این کار کم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نبوی، همزمان با فرا رسیدن روز تبلیغ و اطلاع‌رسانی دینی، با تشریح فعالیت های معاونت تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه، اظهار داشت:  سال گذشته بیش از 20هزار مبلغ در قالب طرح هجرت کوتاه مدت از سوی این معاونت به سراسر کشور اعزام شدند و علی رغم این که در برخی از مناسبت‌ها، اعزام مبلغ  بدون حق‌التبلیغ صورت گرفت، اما با استقبال چشمگیر طلابی روبرو شدیم که به شدت علاقمند اعزام به مناطق مختلف بودند.

 وی با اشاره به آمار اعزام مبلغان خاطرنشان کرد: هم اکنون 3هزار و 175 روحانی از مبلغان توانمند حوزه‌های علمیه، در قالب اعزام بلندمدت هجرت در سراسر کشور حضور دارند.

*اعزام 20 هزار مبلغ در طرح هجرت کوتاه مدت

وی ادامه داد: در سال گذشته حدود 20هزارمبلغ در قالب اعزام کوتاه مدت هجرت، در مناسبت‌های مختلف تبلیغی از سوی این معاونت اعزام شدند.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: از این تعداد، حدود 3000 نفر در مناسبت تابستان، 8500 نفر در محرم‌الحرام، 6000 نفر در ماه مبارک رمضان و 2000 نفر هم در دهه سوم ماه صفر اعزام شدند.

مسئول مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ حوزه علمیه قم یادآور شد: این حجم از اعزام در حالی صورت گرفت که ما دچار بحران بودجه بودیم و با تلاش و همت مجموعه معاونت تبلیغ در این حد اعزام صورت گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی تصریح کرد: نکته قابل توجه در این زمینه این است که علی رغم اینکه در برخی از این مناسبت‌ها، اعزام بدون حق‌التبلیغ صورت گرفت، اما با استقبال طلاب مواجه شدیم که به شدت علاقمند به اعزام بودند.

وی با اشاره به برخی از فعالیت‌های اداره فرق و ادیان امعاونت تبلیغ حوزه، گفت: در این اداره فعالیت‌های ارزشمندی در خصوص رصد و بررسی ادیان و فرق مختلف انجام می‌شود.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه ادامه داد: اداره مطالعات و پژوهشهای تبلیغی این معاونت، مجموعه‌ای کاربردی از روشها و مهارتهای نوین تبلیغ ی را تدوین کرده‌ که آماده چاپ است و بزودی در اختیار مبلغان قرار خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: در اداره تامین منابع تبلیغی، طرح جامعی برای تامین مباحث مورد نیاز مبلغان با توجه به مخاطبان مختلف و ابزارهای گوناگون ارتباطی تهیه و تدوین شده است.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی با اشاره به فعالیت های اداره امور رسانه های معاونت تبلیغ، ابراز داشت: یکی از فعالیت‌های قابل توجهی که در اداره امور رسانه‌های این معاونت صورت گرفته، مجله مبلغان است که تاکنون 150 شماره از آن عرضه شده است و به دلیل استقبال مخاطبان، به خودکفایی رسیده و بدون وابستگی مالی به حوزه علمیه اداره می‌شود.

*فعالیت مبلغان در فضای مجازی

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: هم اکنون بیش از 100 مبلغ اینترنتی با نظارت اداره امور رسانه‌های این معاونت در فضای مجازی به تبلیغ مشغول هستند.

وی درباره شیوه حضور مبلغان درفضای مجازی گفت: مبلغان اینترنتی با وبگردی و حضور در سایتهای مختلف ضد اسلامی در عرصه اینترنت به تبلیغ مشغول هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به پایگاه "ذی‌طوی" اظهار داشت: "ذی طوی" از پایگاه های اینترنتی این معاونت است که در پنجمین جشنواره بین المللی رسانه های دیجیتال که مهرماه سال 90 برگزار شد، در بخش پایگاه‌های مروج اندیشه های انقلاب اسلامی و اندیشه های امام و ولایت فقیه رتبه اول را کسب کرد.

وی تصریح کرد: این پایگاه که حدود یک سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد، توانسته است با جذب مخاطبان زیادی از اقشار مختلف بویژه جوانان جایگاه قابل قبولی در بین کاربران اینترنت پیدا کند.

*انتقاد از کمبود بودجه

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه با انتقاد از میزان بودجه این معاونت اظهار داشت: اگر اداره امور رسانه‌‌های این معاونت قصد ساخت یک سریال تلویزیونی را داشته باشد، تمام بودجه این معاونت هم برای انجام این کار کم است.

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی با اشاره به شگردهای دشمن در تبلیغات گفت: امروزه در دنیا بالاترین میزان هزینه را برای تبلیغ خود و اعتقاداتشان می‌کنند؛ در حالی که تبلیغ دین در کشور ما با محدودیت و کمبود بودجه مواجه است.

وی اظهار داشت: اگر انتظار داریم درخت تبلیغ دینی به ثمر بنشیند نیازمند بودجه های بسیار بالا هستیم که نیازمند توجه جدی مسئولین و مدیران کشوری و حوزوی به این مقوله هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی تصریح کرد: لازم است در عرصه تبلیغ به تقویت زیرساختها و تربیت مدیران متعهد و متخصص اولویت دهیم تا در آینده شاهد شکوفایی تبلیغ دینی باشیم.

*شناسایی طلاب نخبه

مسئول مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ با اشاره به برخی فعالیت‌های این مرکز گفت: معاونت تبلیغ حوزه بخشی را برای شناسایی طلاب نخبه و توانمند در زمینه مدیریت و برنامه‌ریزی برای تربیت و تقویت آنها فعال کرده است.

وی همچنین تاکید کرد: این معاونت با تربیت طلاب مستعد و قوی به عنوان مدیر و بکارگیری آنها در سطوح پایین مدیریت به دنبال پرورش مدیر برای آینده حوزه‌های علمیه است.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صدا و سیما باید با حوزه‌های علمیه تعامل تشکیلاتی داشته باشد و به جای بهره گیری از نظرات افراد خاص، از مجموع نظرات کارشناسان حوزه علمیه استفاده کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی تاکید کرد: صدا و سیما باید با حوزه علمیه تعامل مستقیم و موثر داشته باشد و انتخاب کارشناسان حوزوی را به حوزه علمیه محول کند.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: صدا و سیما باید مباحث معارفی و برنامه‌های تخصصی دینی خود را در بستر کارشناسی تخصصی خود برنامه‌ریزی کند، نه بر اساس سلیقه فردی تهیه کننده و مدیران برنامه‌ها.

وی بیان داشت: پیشنهادی به برخی مدیران شبکه‌های سیما ارائه کردم که بر اساس آن محتوای هر برنامه دینی را چهار طلبه توانمند تولید کنند و در اختیار مجری و کارشناس بگذارند که علی رغم استقبال ایشان، همچنان عملیاتی نشده است.

*تولید نرم افزارهای فاخر دینی

مسئول مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ  ادامه داد: در واحد نرم‌افزارهای دینی این معاونت، چندین نرم‌افزار فاخر تولید شده است که مورد توجه کاربران قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به این که نرم‌افزار "فیش تبلیغ" در پنجمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال رتبه دوم را کسب کرد، گفت: نرم‌افزار "مجله مبلغان"، نرم‌افزار "محاسبه‌گر خمس" و "سفیر دانش" برخی از تولیدات نرم‌‌افزاری این معاونت می‌باشند.

*استقبال از مدارس"امین"

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه، مدارس وابسته به حوزه که تحت عنوان مدارس "امین" مشغول فعالیت هستند را از جمله فعالیت‌های اداره همکاری‌‌های تبلیغیبرشمرد که با استقبال مسئولین و اقشار مختلف مردم روبرو شده است، افزود: در حالی آمار این مدارس از 26 مدرسه به 125 مدرسه در سال 90 رسید که به عنوان مثال تنها در استان فارس درخواست و آمادگی راه‌اندازی 400 مدرسه را داشتیم.

وی یادآور شد: سرعت درخواست و راه‌اندازی این مدارس در استان‌های مختلف مانند تهران، گیلان و فارس بسیار بالا بود تا جایی که مجبور شدیم پیش‌شرط هایی را برای تامین مبلغ و امکانات مختلف برای ارتقاء کمی و کیفی توام در این زمینه قرار دهیم.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه با اشاره به آثار مثبت تربیتی و فرهنگی این مدارس، تاکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم آمار مدارس "امین" در سال آینده به بیش از 500 مدرسه افزایش یابد.

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی بخش دیگری از فعالیت‌های اداره همکاری‌های تبلیغی را همکاری با مراکز علمی عنوان کرد و گفت: در این زمینه قراردادهای مختلف علمی در زمینه آموزشی، تامین محتوا، تامین استاد و مبلغ داریم که از جمله می‌توان به همکاری با آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد.

*امضاء تفاهم نامه با وزارت ورزش و جوانان

وی درباره همکاری با وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با این وزارت خانه امضاء شد، قرار است مبلغان توانمند حوزه علمیه که دارای تخصص‌های مختلف ورزشی نیز هستند به عنوان مشاور فرهنگی همراه با کاروان‌های ورزشی تیم‌های ملی اعزام شوند.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه گفت: اعزام مبلغان ورزشکار به همراه تیم‌های ملی در قالب طرحی صورت می‌گیرد که از سوی معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با هدف ارتقاء سطح فرهنگی و معنوی ورزشکاران و بهسازی فضای اخلاقی فضاهای ورزشی انجام خواهد شد

*تبلیغ درعرصه بین‌الملل نیازمند تامین اعتباراست.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه  در بخش دیگری از سخنان خود تبلیغ در عرصه بین‌الملل را نیازمند حمایت همه جانبه‌ مسئولین و تامین اعتبار برای تقویت زیرساخت ها دانسته و گفت:یکی از وظایف این معاونت اعزام مبلغ به خارج از کشور و تبلیغ در عرصه بین‌الملل است که احتمال دارد امسال با بودجه‌ای که مصوب کرده‌اند، بخش‌هایی را در این زمینه فعال کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت تقویت زیرساختهای تبلیغ در عرصه بین‌الملل اظهار داشت: مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ تا کنون دو دوره فارغ‌التحصیل در رشته تبلیغ خارج از کشور داشته است که در صورت فعالیت واحد اعزام بین‌الملل از این طلاب استفاده خواهد شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی تصریح کرد: در عرصه تبلیغ بین‌الملل به هیچ وجه به دنبال موازی‌کاری و یا دخالت در حوزه فعالیت‌ دیگر سازمان‌های مرتبط نیستیم، بلکه تلاش خواهیم کرد خلاء موجود در این زمینه را پوشش دهیم.

وی، معضل اصلی پیش روی حوزه علمیه در عرصه تبلیغ را نبود زیرساخت‌های لازم عنوان کرد و گفت: اگر تولید نیروی انسانی در حوزه کم باشد، ما نمی توانیم در عرصه تبلیغ همه مشکلات را حل کنیم.

*تدوین طرح جامعه گسترش حوزه های سفیران هدایت

این استاد حوزه و دانشگاه، افزایش سرعت گسترش حوزه‌های علمیه را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: این معاونت طرح جامعی را در خصوص گسترش حوزه‌های علمیه سفیران هدایت ارائه کرده است که اجرای موفق و کامل این طرح نیازمند تصویب بودجه و اعتبار پیشنهاد شده است.

وی، یکی از مهمترین معضلات پیش روی معاونت تبلیغ حوزه را کمبود بودجه اعزام عنوان کرد و بیان داشت: در سال گذشته با بحران شدید مالی روبرو بودیم که چنانچه بودجه مصوب مجلس در سال جاری به دست ما برسد، زمینه پیگیری و اجرای طرح‌ها و فعالیت‌های خوبی خواهد شد.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه ادامه داد: بخش دیگری از مشکلات ما مربوط به اعتباربخشی و ایجاد مدارس سفیران هدایت است که نیازمند همراهی مسئولین می‌باشد.

*نقش محوری مدارس علمیه

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه  با اشاره به دیگر فعالیت های این معاونت، خاطرنشان کرد: بر اساس طرحی که در حال پیگیری است در آینده هر مدرسه علمیه موظف است حداقل 50 پایگاه فرهنگی و تغذیه فکری در اطراف خود ایجاد کند.

وی با اشاره به شیوه اجرای این طرح گفت: در نتیجه اجرای این طرح با حضور طلاب و مبلغان توانمند حوزه‌های علمیه کشور، تا شعاع چندکیلومتری هر مدرسه علمیه کارهای فرهنگی رونق خاصی خواهند گرفت.

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی ادامه داد: این طرح منحصر در مدارس علمیه سفیران هدایت نیست و در تمام حوزه‌های علمیه اجرا خواهد شد و در مناطق و مجموعه های فرهنگی اعم از مساجد، مدارس آموزش و پرورش، حسینیه ها، تکایا، دارالقرآن ها، و فضاهایی که امکان فعالیت فرهنگی دارند، اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در عرصه تبلیغ اظهار داشت: بحمدالله در سفری که ایشان به قم داشتند از مجموعه فعالیت‌های این معاونت اظهار رضایتمندی کردند و در بیاناتشان سلامت فکری و سیاسی مجموعه معاونت تبلیغ را تایید نمودند.

معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی تاکید کرد: این فراز از بیانات مقام معظم رهبری برای ما بسیار ارزشمند بود که فرمودند: سلامت سیاسی و فکری یکی از آن نقاط برجسته مجموعه شماست. آن را قدر بدانید و حفظ کنید که خیلی مهم است.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگرچه تبلیغ دین در قالب‌های مختلف علمی و هنری صورت می‌گیرد، اما بحمدالله امروزه روحانیان ناب‌ترین و صریح‌ترین شیوه‌ی تبلیغ دینی را در دنیا ارائه می‌کنند.

وی در ادامه بیان داشت: شناخت نیازهای فکری مخاطبان و آسیب‌های اعتقادی و اجتماعی موجود در جامعه از ضرورت‌های یک تبلیغ موفق است.

*مبلغان فرصت تبلیغی تابستان را از دست ندهند

حجت‌الاسلام و المسلمین نبوی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به فراخوان اعزام مبلغ برای تابستان، گفت: فرصت تبلیغی تابستان یک فرصت استثنایی است که لازم است مبلغانی که از ارگان‌های مختلف برای تبلیغ تابستان اعزام می‌شوند بیشترین برنامه‌ریزی را برای ایجاد ارتباط موثر و صمیمی با جوانان و نوجوانان داشته باشند.

براساس گزارش روابط  عمومی  معاونت تبلیغ حوزه، وی در پایان تاکید کرد: مبلغان باید تلاش کنند با اجرای برنامه‌های شاد و با نشاط، حضور در مکان‌های ورزشی و استفاده از فضاهای اردویی و با جذب بیش از پیشِ جوانان، تبلیغ موفقی داشته باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha