یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رئیس شورای حوزه علمیه تهران، با بیان این که کارهای زیادی در زمینه قرآن توسط حوزه های علمیه انجام شده است، گفت: حوزه باید دست کم نیمی از فضای نمایشگاه قرآن را جهت عرضه این محصولات پر کند.

حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد در حاشیه بازدید از بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلی تهران، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، کیفیت این نمایشگاه را مطلوب دانست و اظهار داشت: آن چه در جریان است و اتفاق افتاده عظیم تر از آن است که انسان مشاهده می کند.

وی با بیان این که تا حدودی در جریان تحولاتی صورت گرفته در حوزه های علمیه بزرگ کشور، هستم و می دانم طرح ها و برنامه های علمی و فرهنگی که در حوزه ها در جریان است وسیع تر و جدی دنبال می شود که بخشی از آن در این نمایشگاه عرضه شده است گفت:  این به این معناست که ما با یک تدبیر اساسی و کار مستمر در طی سال، می توانیم با برنامه ریزی دقیق تر، انعکاس بهتری از فعالیت های قرآنی داشته و از تحقیقات انجام شده در حوزه معارف قرآن، به نحو احسن استفاده کنیم.

رئیس دفتر نشر مقام معظم رهبری تأکید کرد: در مجموع احساس کردم بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، از یک انسجام و ارتقاء بیشتری، نسبت به سال قبل برخوردار است.

وی با اشاره به برپایی غرفه آستانه مقدسه حضرت ابوالفضل العباس(س) در بخش حوزوی بیستمین  نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: یاد و نام اهل بیت(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) بسیار دلنشین است و خود بنده با دیدن این غرفه به شدت متأثر شدم؛ همین غرفه به ظاهر ساده، خیمه ای بود که آرامش را به انسان هدیه می کند؛ ابتکار خوبی است که توسط بخش حوزوی نمایشگاه قرآن صورت گرفته است و می شود از این گونه کارها، بیشتر انجام داد.

حجت الاسلام و المسلمین رشاد پیشنهاد کرد: باید اقداماتی انجام شود تا در سال آینده، غرفه ای با رویکرد محتوایی، در خصوص احادیث و سخنان اهل بیت(ع) برپا و حتی کارهای مطالعاتی در این زمینه انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: برخی از آحاد اهل بیت(ع)، هر چند ممکن است به لحاظ کلامی معصوم تلقی نشوند، اما مرتبه  معصومین را دارند و کلماتشان می تواند حجت باشد و باید به آن ها توجه کرد.

رئیس شورای حوزه علمیه تهران در پاسخ به این سؤال که حضور حوزه های علمیه در نمایشگاه قرآن چه ثمری دارد؟ گفت: آن طور که شأن حوزه هست در این نمایشگاه شاهد حضور حوزه های علمیه نیستیم؛ به این معنی که کارهای باارزشی در حوزه های علمیه برای قرآن انجام می شود و حق هم همین است، چرا که حوزه متولی اصلی قرآن است، اما متأسفانه این فعالیت های قرآنی، در این نمایشگاه به طور کامل منعکس نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین رشاد، گفت: بنده به عنوان رئیس شورای حوزه علمیه تهران و دیگر حوزه های کشور باید اعتراف و اذعان کنم که متأسفانه این نمایشگاه قرآن را جدی نگرفتیم، زیرا کارهای خوبی در حوزه تهران در زمینه های قرآنی انجام شده بود و باید در قالب یک غرفه عرضه می شد.

وی گفت: البته بخش حوزوی نمایشگاه قرآن بهتر از سال های  گذشته است، به گونه ای که وقتی وارد این بخش می شوم، عظمت و اصالت کارهای علمی و فرهنگی و قرآنی حوزه را می بینیم اما همانطور که گفتم کار زیادی در حوزه های علمیه انجام شده که بخش کمی از آن در این نمایشگاه عرضه شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سؤال که آیا این وضعیت به خاطر روحیه اخلاص در طلاب حوزه های علمیه نیست، گفت: درست است که روحانیون ما در صدد خودنمایی نیستند، اما باید در نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه قرآن، فعالیت های حوزه را نمایان کرد.

وی با بیان این که نمی تو ان به عنوان پرهیز از ریا کاری، فعالیت های حوزه را به مردم ارائه نکرد، چرا که اگر حوزه ای نبود فعالیت های قرآنی نبود، گفت:  حتی دانشگاه ها تحت تأثیر حوزه هستند و بواسطه حوزه فعالیت های قرآنی دارند.

حجت الاسلام و المسلمین رشاد در پایان از اساتید و شوراهای حوزه های علمیه کشور و مراکز مدیریت حوزه های استان ها خواست حضور در نمایشگاه قرآن را جدی بگیرند و گفت: حوزه به لحاظ کارهای ارزشمندی که در زمینه قرآن انجام داده است، دست کم باید نیمی از فضای نمایشگاه قرآن را پر کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha