یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مراسم پنجاه و سومين سالگرد رحلت مرجع فقید حضرت آيت الله بروجردي‌(ره) در زادگاه آن زعیم عالیقدر با حضور علما، طلاب، شخصیت ها و مسئولین شهر بروجرد در مسجد ناسکدین این شهر برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین گنجی در این مراسم با اشاره به زوایای شخصیتی حضرت آيت الله بروجردي، گفت: يكي از ابعاد شخصيتي ممتاز معظم‌له، زعيم نمونه و شاگرد مكتب امام صادق (ع)، همت ایشان در فقاهت، تدريس و تربيت شاگردان ممتاز است؛ وقتي به ابعاد فقهي اين مرد بزرگ مراجعه مي‌شود به نكات برجسته‌ای در عمر پر بركت اين فقيه والامقام برخورد مي‌كنيم.

این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: بین اساتید و بزرگان و فقها مرسوم است که در مقام تدريس و استنباط و فهم احكام از احاديث وقتی از رسیدن به نتایج قطعی از کتاب و سنت مي‌مانند به سراغ اصول عمليه مي‌روند، ولی اين مرجع تقلید از چنان توانمندی در فقه برخوردار بود كه در استنباط احكام نياز به اصول عمليه نداشتند.

وی در ادامه تاکید کرد: امام صادق مي‌فرمايد «ما فقيه را فقيه نمي‌دانيم مگر محدث باشد» سپس خودشان كلمه محدث را تفسير كردند يعني  این‌که فقيه بايد مفهم باشد به او الهام و تفهيم بشود، صفاي سر و باطن داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین گنجی خطاب به مردم بروجرد گفت: شهيد مطهري مي‌گويد من شيراز را دوست دارم، چون ملاصدرا چند صباحی در شيراز بوده است، اما شهر بروجرد بايد به خودش ببالد كه 35 سال حضرات آيت‌الله‌ بروجردي قدس سره در اين شهر زندگي كرده و در ميان مردم و در حوزه و شاگردانش بوده است.

وی افزود: اين مرد بزرگ نه تنها سيطره و تسلط كامل و كافي به فقه شيعه داشت، بلكه مسلط به فقه حنبلي، حنفی، مالكي و شافعي بوده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین گنجی ادامه داد: وزير اوقاف مصر وقتي به محضر ايشان مي‌رسد حضرت آيت الله بروجردي تذكراتي مي‌دهد، وقتي وی به مصر برمي‌گردد، نامه‌ای مي‌نويسد و مي‌گويد: تذكرات شما «علي عيني و سمعاً و طاعة» و سپس اضافه مي‌كند «اي مرجع بزرگ، تمام فرمايشات شما در ذهن من است و من به آن عمل ميكنم».

این استاد حوزه در رابطه با تسلط حضرت آيت الله بروجردي بر علم رجال گفت: ايشان در حدي تسلط بر احوال راويان داشت كه وقتي روايتي را همه مرسل مي‌دادند ايشان طرق مختلف رجالی آن را كامل مي‌كرد و يا اگر يك روايتي را كه همه مسند مي‌دانستند ايشان مي‌فرمود: «يك نفر و يا دونفر در سند بود و از قلم افتاده است و لذا مرسل است».

وی، در ادامه اظهار داشت: يكي ديگر از ابعاد علمي حضرت آيت الله بروجردي تسلط ايشان در باب انساب است؛ آيت الله ميرجهاتي گمان مي‌كرد از سادات نيست، وقتي به این مرجع تقلید مراجعه می‌کند، حضرت آقا نسب ايشان را بررسي كرده و به ايشان می‌گویند: «شما سيد هستيد» ايشان شخصا عمامه مرحوم میرجهاتی را عوض كرد و عمامه مشكي بر سر او ‌گذارد.

وی افزود: يكي ديگر از ابعاد شخصيتي حضرت آيت الله بروجردي شجاعت ايشان در دفاع از مكتب تشيع و امامت و ولايت است؛ در دنياي اسلام تشیع را به رسميت نمي‌شناختند؛ همچنين فقه و اصول و اخلاق ما به رسميت شناخته نمي‌شد، اين مرجع بزرگ حديث ثقلين و حديث حوض را بسيار مهم مي‌دانستند و با نامه نگاري‌هاي بسيار براي شيخ محمود شلتوت ثابت كردند و در نتيجه دو فتوا از ناحيه رئيس الازهر مبنی بر مذهب بودن شیعه صادر شد.

حجت الاسلام والمسلمین گنجی خاطرنشان کرد: شيخ محمد تقي قمي مي‌گويد نامه حضرت آيت الله بروجردي را براي شيخ مجيد سليم از علمای اهل سنت بردم، او از جا بلند شد و نامه  را روي چشم گذاشت و مي‌بوسيد؛ این مرجع تقلید به گونه‌ای از مكتب شيعه دفاع كردند كه يك عالم سني اين گونه براي مذهب شيعه و عالم آن احترام قائل بود.

این استاد حوزه در معرفی دیگر ابعاد شخصیتی حضرت آيت الله بروجردي گفت: بعد ديگر آن شخصيت، دوری از هواي نفس بود، از خود رهيده بود و به خدا رسيده بود و فاني در خدا بود؛ ايشان در همين مسجد «ناسكدين» نماز مي‌خواند و بعد از نماز صحبت مي‌كرد و نيز براي مردم از روي رساله و توضيح المسائل مرحوم آيت الله سید ابوالحسن اصفهاني مساله می‌گفت و به فتواي خود هيچ اشاره‌ای نمي‌كردند.

وی افزود: حضرت آيت الله بروجردي يك قدم براي مرجعيت خود بر نداشتند و مرجعيت سراغ ايشان آمد.

حجت الاسلام والمسلمین گنجی با اشاره امتیاز حضرت آيت الله بروجردي در  تربيت شاگردان بزرگ، گفت: قدرت ایشان در تربیت شاگردان توانمند فوق العاده بود؛ صدها شخصیت بزرگ علمی حوزه و  اكثرا مراجع تقليد فعلي ما از شاگردان معظم‌له هستند و اين نشانگر قدرت علمي و تربيتي ايشان است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وقتي ایشان از دنيا رفتند همه مردم شيعه و غير شيعه بر سر و سينه مي‌زدند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha