پنجشنبه ۶ مهر ۱۳۹۱ - ۰۵:۳۸
کرامت انسان ریشه در ایمان و عقل دارد

معاون موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی گفت: کرامت به شرافت و بزرگواری انسان بوده و ریشه آن در عقل و ایمان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم  حسینی،‌ پیش از ظهر امروز در همایش علمی "صیانت از کرامت انسانی در اندیشه حقوقی اسلام"، در سخنانی با موضوع «نگاهی به آثار کرامت انسانی بر حقوق و تکالیف بشر با تمرکز بر حیطه حقوق زنان»، اظهار داشت:  شرافت و کرامت انسانی یک اصل پذیرفته شده میان همه اندیشمندان ادیان مختلف است.

وی افزود: اساس همه آزادی های انسان، کرامت انسانی است و از این رو با مسئله کرامت انسانی نباید مثل قانون NPT که بر اساس آن هر کشوری که انرژی هسته ای دارد، دارد و هر که ندارد اصلا نباید به آن فکر کند.

معاون مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تأکید کرد: آنچه در کرامت انسانی باید به آن توجه کرد این است که انسان دارای جایگاه است.

وی با تأکید بر این که آیات قرآن انسان را به دو گونه مختلف معرفی کرده و باید آن ها را کنار هم گذاشت و سپس در این خصوص اظهار نظر کرد، گفت: یک دسته از آیات قرآن انسان را مسجود ملائکه معرفی کرده است، اما آیات دیگری هم هستند که عنوان می کنند برخی انسان ها به دلیل عملکرد خود مانند حمار و کلب هستند.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی ادامه داد: انسانیت، انسان بالقوه است و می تواند بالفعل شود و از طرفی می تواند برعکس شود یعنی این انسان با تمام ظرفیت هایش به حیوان تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم بگوییم کرامت انسانی باعث آزادی انسان می شود اما این آزادی محدودیت ندارد، چرا که آزادی در بحث کرامت انسانی محدودیت پیدا کرده و شریعت اسلامی تعیین می کند که چه چیزی مشروعیت دارد و چه چیزی مشروعیت  ندارد.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد:کرامت به شرافت و بزرگواری انسان بوده و ریشه آن در عقل و ایمان است.

29/313

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha