به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، رايزن فرهنگي ايران در لبنان با اشاره به تاريخ طولاني تلاش براي ايجاد وحدت بين مسلمانان و تقريب مذاهب اسلامي گفت: اولين شخصي كه پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) در اين راستا قدم برداشت حضرت عليبنابيطالب(ع) است كه با فداركاري خودش نگذاشت تفرقه و تشتت بين امت اسلامي ايجاد شود و اين روش از سوي علما و فرهيختگان اسلامي در طول تاريخ اسلام ادامه يافت و در زمان حاضر نيز شخصيتهايي همچون حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبري، امام موسي صدر، شهيد سيد محمد باقر صدر و . . . از پرچمداران اين حركت بودند.
وي دعوت به تقريب و وحدت اسلامي را ريشه در تعاليم قرآن و روايات معصومين(ع) دانست و افزود: در يكي از آيات قرآني تفرقه بين امت اسلامي بمنزله شرك به خداي تبارك و تعالي قلمداد شده (ولا تكونوا من المشركين من الذين فرقوا دينهم) و بر همين اساس اسلام هرگونه رفتار و يا گفتاري كه موجب اتحاد و همبستگي مسلمانان گردد را واجب و يا مستحب شمرده، و در مقابل هر عملي كه موجب عداوت، دشمني و نزاع بين امت اسلامي گردد را حرام شمرده است.
* وحدت مسلمانان، سياست استراتژيك ایران
رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با اشاره به ماده دوازدهم قانون اساسي ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران بر اساس دستورات اسلام، وحدت مسلمانان را بعنوان سياست استراتژيك خود در سياستهاي داخلي و خارجي خود قرار داده و در صحنه عمل و گفتار پايبند به اين اصل بوده و با آنكه مشكلات زيادي را در اين راستا تحمل كرد از اين سياست استراتژيك دست بر نداشت.
وي با اشاره به تشكيل مجمع التقريب بينالمذاهب الاسلاميه- اعلام هفته وحدت اسلامي- صدور فتاواي مهمي از سوي حضرت امام(ره) در بارة حج و نيز فتواي مقام معظم رهبري در مورد حرام بودن هرگونه اهانت و اسائه ادب به مقدسات و شخصيتهاي مورد احترام اهلسنت آنها را گامهاي عملي نظام جمهوري اسلامي در زمينه اجراي عملي شعار وحدت اسلامي دانست و افزود: اگر نبود اينگامهاي عملي ايران و سياست جمهوري اسلامي ايران با توجه به كينة عميق دشمنان و استكبار جهاني از اسلام و مسلمانان و توطئههاي بيشمار آنها در رابطه با تضعيف امت اسلامي جهت گسترش سلطه خويش سرمايههاي ملي امت اسلامي و تأمين امنيت رژيم صهيونيستي، وضعيت مسلمانان بمراتب بدتر از وضعيت كنوني آنان بود.
* معنای وحدت و تقریب بین مذاهب
آقاي رئيسزاده معناي وحدت و تقريب بينمذاهب اسلامي را برقراري روابط برادرانه و محترمانه بيناهلسنت و شيعه و تعامل با يكديگر بر اساس عقلانيت و منطق و نيز حضور يكپارچه در مقابله با دشمن مشترك يعني آمريكا و رژيم صهيونيستي دانست و گفت: بيداري اسلامي واقعيتي است كه امروزه شاهد آن در منطقه از تونس و مصر تا بحرين هستيم و اين خيزش مردمي ريشه در احكام اسلامي داشته و عزت، آزادي استقلال و پيشرفت امت اسلامي را شعار خود ميداند و مردم و خصوصاً جوانان سردمداران اين حركت هستند و انتساب آن به قدرتهاي خارجي از جمله آمريكا و اسرائيل قطعاً اشتباه است. البته اين نهضت بزرگ منافع استكباري آمريكا و اسرائيل را به خطر انداخته و لذا در صدد توطئه عليه آن و مصادره آن ميباشند.
* مهمترین رویکرد آمریکا در مواجهه با بیداری اسلامی
وی ايجاد اختلاف و تفرقه بين مسلمانان و درگيري بين مذاهب اسلامي را مهم ترين رويکرد آمريکا و اسرائيل در مقابله با بيداري اسلامي در منطقه و نفوذ انقلاب اسلامي ايران در جهان دانست و افزود امت اسلامي امروزه بيش از هر زمان ديگري به وحدت اسلامي و تقريب بين المذاهب نيازمند هستند و به پيروزي نهائي رسيدن نهضتهاي منطقه و بيداري اسلامي متوقف بر آن مي باشد.
این دانش آموخته حوزه علمیه قم با اشاره به اينکه اسلام خواستار زندگي مسالمت آميز بين پيروان اديان آسماني است و صريحاٌ در قرآن کريم، اهل کتاب را به آن دعوت کرده گفت: هر عملي كه در راستاي تعرض به اقليتهاي ديني باشد و نيز هرگونه افراط گري و تعصب و تحجر از سوي هر گروهي باشد مذموم و مشکوک ميباشد.
آقاي رئيسزاده با اشاره به فعاليتهاي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در لبنان گسترش دورههاي زبان فارسي و استقبال مردم لبنان از آنرا يادآور شد و گفت بدنبال پيگيريهاي اين نمايندگي ، دانشگاه دولتي لبنان اقدام به تاسيس رشته زبان و ادبيات فارسي در سطح ليسانس نمود و اين رشته در سال تحصيلي جاري افتتاح و هم اکنون ثبت نام از دانشجويان داوطلب اين رشته در حال انجام است و داوطلبين ميتوانند جهت انتخاب اين رشته به دانشکده ادبيات اين دانشگاه مراجعه نمايند.
* زبان فارسی، حامل فرهنگ اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی است
وي به مشترکات بين دو زبان عربي و فارسي اشاره نمود و فراگيري زبان فارسي را براي عرب زبانان بعلت اين مشترکات آسان و راحت دانست و افزود: زبان فارسي امروزه علاوه بر اينکه حامل فرهنگ و تمدن مردم ايران زمين است حامل فرهنگ و معارف اهل بيت(ع) و فرهنگ انقلاب اسلامي است و از سوي ديگر با توجه به پيشرفت هاي مهم علمي تکنولوژيکي ايران در آينده نزديک زبان علم مي باشد زيرا که زبان فارسي زبان رايج در دانشگاه ها ، مراکز علمي و حوزه هاي علميه در ايران مي باشد. همچنين گسترش روابط سياسي – اقتصادي تجاري و سياحتي بين لبنان و ايران ضرورت فراگيري زبان فارسي را دو چندان نموده است.