پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس موسسه حکمت و فلسفه اسلامی از عدم جمع آوری منظورمه فکری مقام معظم رهبری انتقاد کرد و گردآوری این منظومه را دارای تاثیر فراوان در ابعاد ملی و فراملی ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، سه شنبه شب درکارگاه شناخت منظومه فکری مقام معظم رهبری،  که در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شداظهارکرد: تا کنون در خصوص استخراج و تدوین منظومه فکری مقام معظم رهبری و حتی امام راحل کمتر کار شده و یااصلا کاری انجام نشده است.

وی افزود: بیشتر سخنان ایشان تحلیل شده است و حتی کتب فراوانی به خصوص درباره امام راحل نوشته شده ولی هنوز این ها به شکل منظم و نظام مند درنیامده است.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، اظهارکرد: نگاه منظومه ای به اندیشه بزرگان، اهمیت بسیاری دارد،؛ هرشخص و یا انسان بزرگی دارای منظومه فکری نیست و انسان های محدودی این نظام مندی را در سخنان و کردار و رفتار خود دارند.

رییس موسسه حکمت و فلسفه اسلامی، عنوان کرد: وقتی شخصیت ارزشمندی همچون مقام معظم رهبری این منظومه فکری را دارند، هر زمان یک بخش از این پازل را با کلمات و بیانات خود پر می کنند؛ مثلا یک زمان با دانشگاهیان،هنرمندان، وزرشکاران،نظامیان و... دیدار دارند ولی خط بحث ایشان یک مسیر مشخص را طی می کند و فقط برای آن جمع سخن نمی گویند؛ در واقع در هر سخنرانی، یک بخش از این پازل تکمیل می شود.

وی عنوان کرد: هنوز متاسفانه کتابی برای دریافت منظومه فکری مقام معظم رهبری چاپ نشده است؛ حتی در باره شهید مطهری هم با توجه به این حجم از کتاب هایی که در باره ایشان نوشته شده، هنوز فکر منظوم ایشان تنظیم نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، خاطرنشان کرد: تهیه و تنظیم این منظومه اهمیت بسیاری برای جامعه ما و جوامع مسلمان به خصوص ملت هایی که به تازگی در آنها انقلاب روی داده است دارد؛ حتی در بحث نگاه توحیدی نیز، ایشان و امام راحل یک نگاه توحیدی اعتقادی و اجتماعی داشتند؛ این دو شخصیت ارزشمند جهان اسلام، هیچگاه ذره ای از روش و متدولوژی قرآن و روایات خارج نشدند و حرف خود را به جای حرف خدا و اولیاءالله نزدند.

وی گفت: منظومه فکری مقام معظم رهبری در سه بخش نظام بینشی، ارزشی وکنشی(رفتاری)، باید تعریف شود، در بخش نظام بینشی، باید عنوان کرد که کل منظومه فکری ایشان در بحث خداشناسی خلاصه می شود؛ اسلام شناسی و ولایت شناسی از دیگر شاخصه های فکری این منظومه است.

این استاد حوزه افزود: اسلام شناسی و ولایت شناسی دو معرفت انسان شناسی و جهان شناسی را به بار می نشاند؛ از مجموعه این تعاملات فکری به شناخت جامعه مطلوب می رسید.

وی گفت: در نظام بخشی سه بحث را باید از هم جدا کرد که نخستین آن، نظام های عمدتا اجتماعی است که در آن از نظام حقوقی اخلاقی استفاده می شود؛ و دیگری اهداف نظام اجتماعی و رویکردهای نظام اجتماعی است.

رییس موسسه حکمت و فلسفه اسلامی، اظهارکرد: نظام تفکر اجتماعی، عبارت از نظام علمی، عبادی، تربیتی، مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، قضایی و امنیتی است که با رویکرد فرهنگ اسلامی تنظیم شده است؛ اینها می خواهند به آزادی، استقلال، عدالت و پیشرفت و تمدن برسند؛ در منظومه فکری رهبری در این بعد، عدالت، پیشرفت و تمدن سازی نوین اسلامی را مشاهده می کنیم که هدف نهایی آن، رسیدن به کمال و قرب الهی است که مرکز و کانون آن، تفکر توحیدی است.

وی گفت: شالوده اصلی تفکرات نظام مند مقام معظم رهبری مساله توحید است که می خواهد بر کل جامعه تاثیربگذارد.

 

این استاد حوزه،  با ذکر این مطلب که از طریق امام شناسی می توان به انسان شناسی رسید،اظهارکرد: منتها این مساله با تفکر اسلامی سازگار است زیرا اسلام بر انسان مقدم است؛ رهبری تنها یک نظریه پرداز در یک علم خاص نیست بلکه ایشان با تبحر خاصی که در علومی چون فقه، اخلاق، جامعه شناسی و تاریخ و قرآن و... دارند ولی همیشه به نظرات کلان تحول آفرین می پرداختند؛ همچون نظام تحولی که ایشان در دیدار با اکابر فلسفه حوزه به آن اشاره کردند که واقعا جای حیرت داشت که ایشان چقدر زیبا نظریه تحول در حوزه فلسفه اسلامی را مطرح کردند و چگونه پنجره های جدیدی به روی فلاسفه حوزوی باز شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، تصریح کرد: منظومه فکری رهبری، مجموعه مدیریتی استراتژیک است که بسیار کلان تر از مدیریت نظریه است؛ نگاه ایشان نگاه استراتژیک، راهبردی و کلان و خط ده به جریانات مختلف فکری، فرهنگی، اجتماعی و... است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha