دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

رایزن فرهنگی ایران در سودان گفت: امروز نام و تفکر امام خمینی(ره) در کشور سودان رواج دارد، به گونه‌ای که حداقل 100 نفر، رسماً دارای نام «خمینی» هستند و به آن افتخار می‌کنند.

به  گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین حامد ملکوتی‌تبار در جمع کارکنان سامانه خبری حوزه،  با ارائه گزارشی از و ضعیت فرهنگی و سیاسی سودان گفت: این کشور در سال 1948 استقلال خود را کسب کرد که در این مدت شاهد درگیری‌های قومی و قبیله‌ای بوده است و این مسئله مشکلات زیادی ایجاد کرده بود که در سال 2005 در دوحه قطر تفاهم‌نامه‌ای میان شورشیان و دولت  عمرالبشیر (رییس جمهور سودان) منعقد شد.

رایزن فرهنگی ایران در سودان افزود: سودان دروازه آفریقاست و دولت آمریکا و رژیم اسرائیل که دنبال منافع خود در آفریقا هستند، وارد عمل شده‌اند. گروه‌های سلفی و وهابی نیز از سوی دیگر دنبال منافع خود هستند و به این کشور لشکر کشی کردند.

وی گفت: با ترور شدن «جان‌گرانگ»، رئیس شورشیان جنوب سودان که با عمر البشیر تفاهم کرده بود، وحدت در سودان با مشکل مواجه شد و‌ با توجه به فشارهای گسترده استکبار برای جدا شدن جنوب سودان از این کشور، در سال2010 انتخابات برای جدا شدن و یا جدا نشدن جنوب سودان برگزار شد و در نهایت بهترین نقاط خوش آب و هوای سودان از این کشور جدا شد و با اینکه قبل از جدا شدن، مسیحبان در نقاط مختلف سودان پراکنده بودند، بعد از جدایی جنوب سودان تمام مسیحیان کشور را به سمت جنوب برده و آنها را اسکان دادند تا یک دولت با اکثریت مسیحی تشکیل دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکوتی‌تبار با اشاره به حضور 85 درصد مسیحیت،‌ 12 درصد مسلمان و سه درصد دیگر اقلیت‌ها در سودان جنوبی اظهار داشت:‌ استکبار توانست کشوری با گستردگی مسیحیت در دل منطقه آفریقا تأسیس کرد که ارتباط آن می‌تواند با تمامی کشورهای منطقه برقرار شود و بلافاصله بعد از جدایی،‌اسرائیل 450 نفر را به عنوان کارشناس زیرساخت‌های توسعه‌ای به جنوب آفریقا فرستاد.

وی با بیان این که این افراد تشکیل چارت وزارت‌خانه‌های این منطقه را بر عهده گرفتند، ‌گفت: البته این‌ها افراد خبره اطلاعاتی و امنیتی بودند که بتوانند نیروهای خود را تأمین کنند.

رایزن فرهنگی ایران در سودان با اشاره به وجود مشکلات گسترده در سودان جنوبی افزود: وجود تورم رسمی 63درصد در این کشور،‌ مشخص نبودن ترکیب حکومتی،‌ زندگی سنتی مردم و...، از جمله مشکلات این کشور است که آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای برای سوءاستفاده از شرایط موجود در سودان جنوبی دارند.

وی در باره اوضاع سودان شمالی گفت: در این منطقه،‌ 85 درصد مردم، مسلمانانند و تعدادی از دیگر ادیان و مذاهب هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکوتی‌تبار با اشاره به اعلام عمرالبشیر‌ رئیس جمهور سودان مبنی بر تدوین قانون اساسی بر اساس موازین اسلامی افزود: در این راستا شورای تدوین قانون اساسی تشکیل شد و در حال تدوین قانون اساسی بر اساس موازین اسلامی هستند که با این تصمیم فشارهای زیادی از سوی استکبار جهانی بر این کشور وارد می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه سودان در آفریقا گفت: عمده مردم این کشور اهل سنت شافعی هستند و تمایل به تصوف و عرفان دارند که این مسئله موجب شده بیشتر آنها معتقد و محب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) ‌باشند.

وی افزود: در سودان حب اهل بیت(علیهم‌السلام) در میان مردم موج می‌زند، به گونه‌ای که در روز عاشورا، در سال 89، در 17 مرکز مختلف، منبرهای عاشورایی برگزار  شد که در سال 90 رسید به 63 مرکز و امسال نیز 254 مورد تقاضا برای برگزاری منبرهای عاشورایی وجود داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکوتی‌تبار به عطش مردم سودان به فرا گرفتن فرهنگ حسینی و مکتب عاشوا اشاره کرد و بیان داشت:‌ موجی از اقبال و اشتیاق  و تشنگی در میان مردم سودان نسبت به مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) وجود دارد البته ما به دنبال شیعه‌گری نیستیم اما باید برای پاسخ به پرسش‌هایی که از ما می‌شود برنامه داشته باشیم.

رایزن فرهنگی ایران در سودان با بیان اینکه ‌امروز رقبای ما به صورت گسترده و همه جانبه‌ای در حال فعالیت هستند، افزود: اگر ما در این عرصه کوتاهی کنیم،‌ این فرصت دیگر به دست نخواهد آمد و میدان برای دیگران باز می‌شود. آنها به معنای واقعی به این کشور لشکر کشی کرده و در حوزه‌ها و مراکز مختلف، افراد را برای نابود کردن تفکر شیعه تربیت می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکوتی‌تبار گفت: وجود طلبه لمعه خوان با حداقل زبان دانی، در این کشور مفید خواهد بود،‌ همین که معارف به آنها عرضه شود، آنها مجذوب این معارف می‌شوند.

رایزن فرهنگی ایران در سودان خاطرنشان کرد:‌ امروز نام و تفکر امام خمینی(ره) در این کشور موج می‌زند به گونه‌ای که حداقل 100 نفر، رسماً دارای نام خمینی هستند و به آن افتخار می‌کنند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha