به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، آيت الله سيد احمد علم الهدي در همايشي با عنوان جنگ نرم اعتقادي، درباره شبيخون وهابيت در جمع تعدادي از طلاب دانشگاه علوم اسلامي رضوي، ابرازداشت: اين عنوان در ادبيات علوم اجتماعي و سياسي مطرح نبوده و امروزه در ادبيات سياسي ايجاد شده است.
امام جمعه مشهد افزود: جنگ نرم زماني است كه ايجاد جنگ سخت به خاطر مسائل سياسي و ... اقتضاء نكند و يا از عهده و توان آن بر نيايد و منفعت نداشته باشد.
وي با بيان اين كه اين محتوا در شگردها و مقابلههاي گوناگون در تاريخ اسلام حتي در زمان پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) وجود داشت، افزود: در جنگ نرمي كه در صدر اسلام اتفاق افتاد، برخي چهرههاي مشهور هم همراه شده و همواره سعي در باوراندن اين بودند كه رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم) فردي معمولي است و قدرت خاصي ندارد.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان با اشاره به جمله «إن الرجل ليحجر» و ماجراي جلوگيري نمودن تعدادي از افراد براي عدم مكتوب نمودن وصي بعد از پیامبر به عنوان يكي از شگردهاي جنگ نرم دشمن عنوان و خاطر نشان كرد: اين امر براي درهم شكستن شخص پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) و نشان دادن چهرهاي غير وحياني و الهي از ايشان بود تا به اهداف خود برسند.
وي به حكومتهاي اموي و عباسي و پيامبر ستيزي اين دو جريان اشاره كرد و گفت: آنان تنها به سلطه بر مردم اكتفا ننموده بلكه براي بهرهبرداري كامل از قدرت و حكومت، با اسلام، فرهنگ دين، پيامبر اكرم و اهل بيت (عليه السلام) مقابله ميكردند.
*عصر متوکل آغاز اندیشه تکفیری
آيت الله علم الهدي با بيان اين كه نخستين نقطه شروع انديشه تكفيري در زمان متوكل بود، به تخريب حرم امام حسين (عليه السلام)، بازداشت، فشار و قتل زائران آن امام همام در در دوران عباسيان اشاره و ابرازداشت: بايد نسبت به افرادي كه غلو ميكنند برخورد كرد همانطور كه ائمه اطهار (عليهم السلام) با اين افراد مقابله ميكردند.
تفکر غلو بستر انديشه تكفيري
وي با بيان اين كه متأسفانه انديشه «غلو» موجب ترويج انديشه تكفيري وهابيت ميشود، گفت: بايد با بسياري از جريانهاي انحرافي عرفاني مقابله نمود زيرا بستر انديشه تكفيري را تفكر غلو ايجاد ميكند.
امام جمعه مشهد در ادامه ابن تيميه را شخصيتي غير متعادل، وقّاد و دشنام ده، عنوان و خاطر نشان كرد: جريان حاكمي كه در جهت سركوبي شيعه فعال بود، اين فرد را براي ايجاد انديشه تكفيري وهابي به كار گرفت.
وي افزود: مستر همفر در خاطرات خود مينويسد كه انديشه تكفيري ميتواند موجب رسيدن استعمار به اهداف خود در كشورهاي اسلامي شود.
مسلمان کشی اندیشه وهابیت
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اين كه محور تمام انديشه وهابيت، تفكر تكفيري است و در ترويج اسلام و توحيد و مقابله با الحاد، هيچ قدمي بر نداشتهاند، اظهارداشت: تنها حركت اين تفكر، مسلمان كشي و مقابله با فكر و فرهنگ ديني است.
وي با بيان اين كه مسئله وهابيت رويارويي با شخص نبي مكرم اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) ميباشد، گفت: آنان با اين تفكر، به پيامبر ستيزي و شكستن صلابت و عظمت رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم) اقدام ميكنند.
آیت الله علم الهدی با بيان اين كه وهابيون مدعي پاسداري از توحيد، در مقابله با الحاد كاري انجام ندادهاند و در عمل نيز به مسلمان كُشي دست ميزنند، تأكيد كرد: آمريكا براي توجه دادن جريانهاي ضد استكباري، القاعده را ايجاد نمود و وهابيون را به استخدام خود در آورده است.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان بر امنيتي بودن خطر وهابيت تأكيد كرد و ابرازداشت: هجرت طلاب اهل سنت به مدارسي مانند ديوبندي پاكستان موجب تربيت انديشه وهابي و اقدام براي انجام عمليات تروريستي و جنگ سخت ميشود كه بايد مورد توجه مبلغان، مردم و دستگاههاي امنيتي قرار گيرد.
پروژه وهابي شدن جهت پرورش تروريست
وي پروژه وهابي شدن را همراه با پرورش تروريست، عنوان و تصريح كرد: ريشه تمام اين اقدامات، پيامبر ستيزي و مقابله با رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم) است.
گفتني است؛ در اين همايش، مشاور مدير كل اطلاعات خراسان رضوي نيز درباره جنگ نرم استكبار و تاكتيكها و نوع فعاليت آنان عليه دين و نظام جمهوري اسلامي، مطالبي بيان نمود.