.به گزارش خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين فرجام در آخرين جلسه از سلسله جلسات اخلاق اداري كاركنان مركز مديريت حوزه علميه خراسان در سال 91، طی سخنانی با اشاره به اهمیت تقوا اظهارداشت: بنابر آيه شريفه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (سوره مائده/35)» تقوا مرحلهاي بالاتر از ايمان به شمار ميرود.
وي تقوا را به معناي تسلط بر رفتار، خواسته ها و تملايات عنوان كرد و گفت: بر اين اساس، هر كس بايد ناظر به اعمال خودش باشد و با محاسبه نفس و كنترل خود، نگذارد از مسير اصلي كه بندگي خداست، دور شود.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان مرحله عمومي را از جمله مراحل تقوا كه همه مردم بايد رعايت كنند، برشمرد و اظهارداشت: حق تقوا آخرين و عاليترين درجه پرهيزگارى است و آن دوري از هرگونه گناه، عصيان، تعدى و انحراف از حق است.
دبير شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان تأكيد كرد: طبق آیات قرآن کریم هر كسي كه قصد تقرب به خداي متعال را دارد لازم است، مشارطه، مراقبه و محاسبه داشته باشد.
وي «مشارطه» به معني شرط كردن با نفس را نخستين گام براي تقوا دانست و با بيان اين كه «مراقبه» دومين گام از مراحل تقوا است، ابرازداشت: از آنجا كه انسان به هنگام نظارت و مواظبت از چیزى، اوضاع را با بلند كردن گردن، زیر نظر مىگیرد، این واژه به معنى نظارت، مواظبت، تحقیق و زیر نظر گرفتن چیزى، آمده است.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان محاسبه را سومين گام از مراحل تقوا عنوان و خاطرنشان كرد: منظور این است كه هر كس در پایان هر سال یا ماه و هفته و یا در پایان هر روز به محاسبه كارهاى خویشتن بپردازد و عملكرد خود را در زمینه خوبیها و بدیها، اطاعت و عصیان، خدا پرستى و هوا پرستى به صورت دقیق مورد محاسبه قرار دهد.
وي توضيح داد: حقيقت محاسبه، مانند محاسبه با شريك است كه درباره سرمايه و سود و زيان بينديشد، اگر سودى حاصل شده، سهم خود را از شريك بگيرد و تشكر كند و اگر خسارتي ديد، او را ضامن دانسته و وادار به جبران كند.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان خاطرنشان كرد: سرمايه مهم انسان يعنى عمر كه در اختيار نفس اوست نيز همين گونه است؛ سود آن كارهاى خير و خسران آن گناهان است و موسم تجارت تمام طول روز و شريك او در معامله، نفس اماره ميباشد.