حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم طهماسبی امام جمعه کوهدشت در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه با تاکید بر زنده نگه داشتن یاد علمای دین اظهارداشت : پاسداشت مقام علمی علما و بزرگان دین از جمله مواردی است که در اسلام بسیار مورد تاکید بوده و آیات و روایت فراوانی در این زمینه وجود دارد.
وی افزود: در همین راستا در شهرستان کوهدشت لرستان بر این امر اهتمام زیادی شده و تاکنون کنگره «یاد خوبان» به پاسداشت شخصیت ابوالشهید حاج شیخ فرج الله عباسی و مرحوم حاج سید علیرضا هاشمی و کنگره «سیمای زهد» به پاسداشت مقام علمی آیت الله مروجی، برگزار شده است
امام جمعه کوهدشت با اشاره به اجرای موفق دو کنگره «یاد خوبان» و «سیمای زهد» از برگزاری مراسم نکوداشت مقام علمی و اخلاقی استاد محمدرضا آدینهوند خبر داد و گفت: استاد آدینهوند از نوادر علوم دینی بخصوص در زمینه علم صرف و نحو هستند که شاگردان بسیاری را تربیت کرده و تألیفات بسیاری نیز داشته است.
وی با بیان اینکه استاد محمد رضا آدینه وند از چهره های شاخص شهرستان کوهدشت و استاد برجسته حوزه علمیه قم است گفت: این شخصیت حوزوی دارای تألیفات بسیاری است که مهمترین آن را میتوان کتاب شش جلدی « تجزیه و ترکیب قرآن کریم» دانست که امروزه بهعنوان اثری درخشان در این زمینه تدریس میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه ، با اشاره به اینکه استاد آدینهوند در عرصه های دیگر علمی چون ادبیات عرب، منطق، تاریخ ، شعر و هنر از اساتید مطرح حوزه می باشد تصریح کرد: این کنگره با هدف معرفی شخصیت ها و عالمان دینی به جامعه و مخصوصا حوزویان، معرفی الگوهای عملی برای جوانان و به خصوص طلاب ، پاسداست مقام علم وعالم و معرفی ابعاد شخصیتی و علمی این استاد برجسته حوزه مخصوصا خدمات قرآنی و اجتماعی ایشان برگزار می گردد.
وی با تاکید بر تجلیل از عالمان دینی در زمان حیات آنها خاطرنشان ساخت: مقدمات برگزاری این کنگره از حدود 6 ماه پیش به صورت جدی آغاز و جلسات متعددی با مسئولین استانی و کشوری از جمله رئیس دفتر مقام معظم رهبری در هر چه بهتر و پربار برگزار کردن این کنگره برگزار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین طهماسبی تصریح کرد: این رویداد بزرگ فرهنگی با نام کنگره " اديب اعظم" همزمان با سالروز شهادت آیت الله مطهری از ساعت 9 صبح در تالار آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری امید شهرستان کوهدشت و با حضور چهره های برجسته حوزوی وکشوری برگزار خواهد شد.
يادآور میشود، استاد محمدرضا آدينهوند قبادیطرهانی، از بزرگترين مفسران قرآن كريم استان لرستان فرزند علی در سال 1306 در منطقه زیر تنگ سیاب کوهدشت متولد شد.
وی در سال 1325 وارد حوزه علميه قم شد و دروس مقدمات تا سطوح عاليه خارج و اصول فقه را نزد اساتيد تلمذ كرد.
استاد آدینهوند پس از گذراندن تحصیلات اولیه، برای ادامه تحصیل به قم عزیمت کرد و توانست در کمترین زمان، خود را بهعنوان یکی از چهره های درخشان حوزه مطرح نماید، بسیاری از روحانیان نام آشنای کشور از جمله برخی اساتید سطح عالی و خارج حوزه، و روحانیون سرشناس سیاسی و اجرایی و قضات پیشکسوت روحانی و نیز برخی ائمه جمعه شاخص کشور در محضر استاد آدینهوند کسب فیض کرداند
وی بيش از 60 سال است كه در حوزه علميه قم مشغول تدريس علوم دينی است و تالیفاتی از ایشان از جمله سیمای توحید و «کلمة الله هی العلیا» در تجزيه و تركيب قرآن به چاپ رسیده است.
اين روحانی مخلص و مفسر قرآن كريم در امر ساخت مساجد تلاشهای زيادی داشته كه مسجد جامع كوهدشت و ساخت مساجد در روستاها و اطراف آن از جمله فعالیتهای استاد آدینهوند است.