به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، چهارشنبه شب در درس اخلاق خود که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد با اشاره به مراتب ایمان، گفت: به طور کلی، از آیات و روایات چنین بر می آید که معیار و معیار بندگی نزد خداوند متعال، ایمان و عمل صالح است.
آیت الله مصباح یزدی افزود: تلازم بین این دو رضایت الهی را بوجود می آورد؛ یعنی کسی که دارای چنین مرتبه ای از ایمان بود و خود را با اعمال صالح عادت داد، رضایت الهی را نیز کسب خواهد کرد.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به داستان قرآنی پیام بزرگ خداوند به حضرت موسی(ع)، ادامه داد: یکی از سنن و روش های تربیتی الهی برای اولیا و تشنگان حقیقت، تشنه نگاه داشتن آنان برای دریافت کلام ناب است؛ این کار باعث می شود که تاثیرگذاری و ماندگاری آن کلام در وجود فرد بیشتر شود؛ کاری که بسیاری از اساتید اخلاق نیز برای پرورش شاگردان خود به تبعیت از خداوند و ائمه(ع) انجام می دادند.
عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در بستر آیات و روایات این نکته ارزشمند به دست می آید که جلب رضای الهی زمانی حاصل می شود که ما نیز به قضا و رضای الهی راضی باشیم؛ یعنی باید دقیقا پیرو سنت و فرمان و مقدرات الهی باشیم و از خود چیزی بر خلاف آن سنن ابداع نکنیم.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این مطلب که رهبانیت ابداع مسیحیان بوده است، عنوان کرد: این کار، کاری نبود که خداوند به آنها امر کند و آنها به جای اینکه به امر خداوند در امور مختلف گردن بنهند این روش را ابداع کردند که قطعا با چیزی که خداوند گفته بود فرق بسیاری داشت.
ایشان یادآور شد: در راستای رضایت به رضای خداوند روایات بسیاری از ائمه اطهار(ع) وجود دارد که امام علی(ع) و امام صادق(ع) در این زمینه روایات بسیاری دارند؛ لقمان نیز در این مرتبه سخنان بسیار زیبایی دارد که یکی از آنها این است که کسی که از خود راضی باشد رضایت خداوند را به دست نمی آورد.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: امام رضا(ع) حدیثی قدسی را نقل می کنند که خداوند در آن فرموده است که "اگر کسی خواسته مرا بر خواسته خود مقدم بشمارد، عزت نفس و بی نیازی او به زمین و آسمان را ضمانت می کنم، همینطور تمام همش، آخرت خواهد شود و آسمان و زمین را ضامن روزی اش خواهم کرد و دنیا را خواری به نزدش می آورم، ولی کسی که خواست خود را بر خدا ترجیح داد قطعا به هر چیزی دل ببندد او را از رسیدن به آن، ناامید خواهم کرد و قطعا به چیزی خواهد رسید که از اول برای او در نظر گرفته شده است".
عضو خبرگان رهبری با اشاره به مفهوم تبری، گفت: مساله تبری در کنار تولی در دین ما مورد توجه قرار گرفته است؛ دین اسلام شعار محبت سر می دهد، ولی نه به هر کسی با هر گونه عملی؛ قطعا کسی که دشمن خداست و برای نابودی دین و حریم الهی تلاش می کند نباید به او محبت کرد؛ کسی که دوست دشمنان خداست چگونه می تواند خود را دین دار بداند.
آیت الله مصباح یزدی عنوان کرد: اگر کسی بگوید که من همه غذاها را دوست دارم، قطعا حرف نسنجیده ای زده و روزی به خاطر مثلا بودن سم در غذایش، از بین خواهد رفت؛ زیرا سم نیز ماده ای خوراکی است؛ پس باید از سموم پرهیز کرد؛ محبت با همه و رفتار یکسان با همه انسان ها از حیث اعتقاد داشتن و یا ستیزه گر بودن با خدا، نفاق است، چون نمی توان دشمنان خدا را نیز دوست داشت و به آنان محبت کرد؛ مساله ای که در آیات و روایات بسیاری به آن اشاره شده است.
نظر شما