حجت الاسلام آیتی در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری حوزه، با بیان اینکه باید شبهات مهدوی را جدی گرفت اظهارداشت: حوزه باید شبهات را جدی بگیرد چون دشمنی که در مقابل ما ایستاده و شبهه افکنی می کند و یا جریان شبهه پراکنی را مدیریت می کند این مساله را جدی گرفته و با تمام قوا به میدان آمده است
وی افزود: شبهات به مثابه ویروس هایی هستند که سلامت فکری و اعتقادی جامعه را تهدید می کنند و بی توجهی به آن ها می تواند خیلی خطرناک باشد
*حوزه علمیه دیدهبان رصد شبهات باشد
محقق و پژوهشگر عرصه مهدویت حوزه را چشم رصدگر شبهات دانست و گفت: حوزه باید بتواند شبهاتی که در سرتاسر دنیا وجود دارد را رصد کند ما باید یک مرکزی داشته باشیم که در آن جا فضلای زبان دان شبهات و حرف ها را از سراسر دنیا جمع آوری کنند بدون داشتن این چشم رصدگر نمی توانیم منطقه هجوم دشمن و ابزارهای جنگی او را شناسایی کنیم و در مقام دفاع کاری پیش ببریم.
حجت الاسلام آیتی سرعت در پاسخ گویی را از دیگر ضرورت های پرداختن به شبهات ذکر کردوابراز داشت: حوزه باید در مقام پاسخ گویی سریع و به روز باشد ما نباید بگذاریم دشمن تا پاشنه در خانه مان پیش روی کند و ذهن و قلب جوانانمان را تصرف کند آن وقت به فکرراه حل بیافتیم.
محقق و پژوهشگر عرصه مهدویت تصریح کرد: حوزه باید نظام اعتقادی را مدام باز بینی و باز پیرایی کند؛ البته اصول و مبانی اعتقادات ما معمولا خالی از خلا هستند اما بسیاری دیگر از باورها در نظام فکری ما وجود دارد که هنوز نقاط ابهام فراوانی در آن وجود دارد و همین ها می تواند دست آویز مناسبی برای سیاه دلان باشد.
استاد حوزه و دانشگاه نگاه اجتهادی به اندیشه مهدویت را برطرف کننده شبهات دانست و گفت: نگاه اجتهادی به مهدویت می تواند نگاه های ابتذالی و انتزاعی به مهدویت را دور کند در غیر این صورت همین نگاه ها عرصه را تصرف خواهندکرد .
حجت الاسلام والمسلمین آیتی درادامه با بیان اینکه انتظار موعود به سه عنصر نارضایتی از وضع موجود و دل خوش نبودن به داشته ها، ایمان به وجود وضعیت مطلوب و آرمانی درآینده تقسیم می شوداظهارداشت:برخی انتظار را چیزی جز زمینه سازی ظهور به معنای فراهم کردن مقدمات ظهور و بسترهای لازم برای ظهورامام معصوم می دانند.
وی با بیان اینکه چه چیزی بستر تحقق حاکمیت معصوم است و وظیفه مومنان چیست؟ افزود: مومنان در عصر غیبت به چیزی جز همان مسئولیت های دینی مکلف نیستند و اصولا اگر مومنان نسبت به انجام چیزی که در تحقق ظهور و حاکمیت معصوم تاثیر گذار است مکلف باشندآن چیز نمی تواند امری خارج از مسئولیت های دینی باشد بر این اساس اگر از ضرورت زمینه سازی برای ظهور امام مهدی
سخن گفته می شود مقصود تعریف وظیفه ای مستقل از تکالیف دینی نیست و مومنان اگر در عصر غیبت نسبت به انجام همان تکالیفی که در شریعت آمده متعهد و ملتزم باشند این کار حد اقل بخشی از زمینه سازی ظهور است.
حجت الاسلام آیتی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) افزود:داشتن نگاه زمینهسازانه، تکلیف جدیدی برای مومنان ایجاد نمیکند، بلکه تلقی و نگرش ما نسبت به مسئولیتهای دینی را دستخوش تحول قرار داده، اهداف ما را دگرگون میکندو این نگاه بر تمام رفتارهای مؤمنان سایه میافکند و آن را در نسبتی خاص با امام زمان(عج) قرار میدهد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وظایف منتظران خاطرنشان کرد: کسی که میخواهد از اصحاب امام مهدی(عج) به شمار آید، باید حتی در ورع ورزیدن و متخلق به اخلاق نیک شدنش، به این معنا توجه داشته باشد که اینها همه در نسبتی خاص با امام زمان و برای فراهم کردن زمینههای ظهور است.
حجت الاسلام آیتی تصریح کرد:کسی که به تکالیف دینی تنها از آن جهت مینگرد که در دین به رعایت آن دستور داده شده با کسی که وظایف دینی را به مثابۀ خشتهایی میداند که در هر لحظه بنای رفیع ظهور را تکمیل میکنند، این دو نگاه از نظر انگیزشی در یک سطح نیستند.
وی با بیان اینکه« مؤمن پیوسته در هر حرکتی و در هر پرهیزی، خود را در ارتباط با امام زمان میبیند» ابراز کرد:در روایات، منتظران به مجاهدانی تشبیه شدهاند که در خیمهگاه امام حضور زیرا وقتی مؤمن میداند امام اهدافی دارد و این اهداف با ظهور تحقق مییابد و تلاشهای او در ظهور امام و تحقق اهداف امام تأثیرگذار است
حجت الاسلام آیتی منتظرواقعی را سرباز امام زمان(عج) دانست و گفت: منتظرواقعی سرباز امام و همراه با او در رسیدن اهداف بلند امام خواهد بود، گرچه در افق زمانی مشترکی نباشند؛ چراکه تلاشهای مؤمنانه او و امثال اوست که خشتهای بنای ظهور میشود و قدمهای استوار اوست که موجبات بسط ید امام و پیگیری اهدافش را فراهم میکند
وی خاطرنشان کرد: مومنان افزون بر داشتن نگاه مثبت به آینده باید برای رسیدن به آینده مطلوب تلاش هم بکنند و بدانند با همین تلاش است که می توان رسیدن به آینده مطلوب را سرعت بخشید .
انتهای پیام 16.313
نظر شما