سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ |۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 5, 2024
کد خبر: 317406
۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۹

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت : سبک زندگی غربی که اکنون افزون بر غرب در شرق نیز گسترش یافته است، برای انسان معاصر چیزی جز آسیب فرهنگی و اجتماعی به بار نیاورده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین روستاآزاد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در نمایشگاه قران گفت : برای آنکه از آسیب های اجتماعی سبک زندگی غربی مصون بمانیم، باید نخست دیدگاه و شیوه نگاه خود را تغییر دهیم، زیرا نحوه اتخاذ سبک زندگی مبتنی بر نحوه نگاه به زندگی است.

وی افزود : نحوه نگاه ما به زندگی، انتظار و توقع ما از زندگی را شکل می‌دهد و موجب بروز بسیاری از پیشرفت‌ها یا آسیب ها می‌شود، بحث طلاق یکی از نتایج انتظار و توقع از زندگی است که در نتیجه نوع نگاه ما به زندگی به وجود می‌آید. اکنون شاهد رواج طلاق‌هایی در جامعه هستیم که در نتیجه انتظار و توقع بیش از حد از زندگی به وجود می‌آیند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات گفت: یکی از عوامل شکل گیری توقع بیش از حد و بی جا از زندگی، مسئله تبلیغاتی است که کودک و نوجوان در معرض آن قرار می‌گیرند و در نتیجه آن حد بالایی از رفاهیات را برای خود بدیهی می‌پندارند و با همین دیدگاه ازدواج می‌کنند به گمان آن که شریک زندگی‌شان موظف به ارایه این حد خارج از اندازه رفاهیات به ایشان است.

وی افزود : متأسفانه وقتی زندگی بر این اساس شکل بگیرد، خیلی زود به دنبال ناتوانی در ارایه این حد دست نیافتی رفاهیات، از هم متلاشی می‌شود و به طلاق ختم می‌شود.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات تاکید کرد : قرار نیست که با ازدواج شریک زندگی همه رفاهیاتی که هیچ‌گاه خود ما در زندگی به آن دسترسی نداشته‌ایم را برای ما فراهم کند، بلکه باید حد و انتظار از شریک زندگی معقول باشد تا زندگی دوام آورد، بنابراین برای ان که آمار طلاق در جامعه پایین آید باید نوع نگاه نسل جوان به زندگی تغییر کند.

 حجت‌الاسلام روستاآزاد گفت : اکنون به شکل بی رویه ای کودکان را در معرض تبلیغات قرار می‌دهیم و در نتیجه این تبلیغات ذهنیت کودکان ما این گونه شکل می‌گیرد که پس از ازدواج باید همه رفاهیات از طریق شریک زندگی در اختیار آن‌ها قرار گیرد و اگر تهیه کوچک‌ترین موردی از موارد رفاهی مد نظر آن‌ها ممکن نشد، باید وضع فعلی را به هم زند و تغییری صورت دهد که این تغییر چیزی جز طلاق نیست.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات افزود : یکی از روش‌هایی که می‌توان با تکیه بر ان نوع نگاه فرزندانمان به زندگی را تغییر دهیم، ارایه نمونه‌ها و الگوهای مشخصی برای زندگی است که می‌توان این الگوها را در زندگی اهل بیت و پیامبر اکرم (ص) جستجو کرد و آن‌ها را با مثال‌ها و نمونه‌هایی عینی به فرزندان و کودکان معرفی کرد.

حجت الاسلام روستاآزاد گفت : در قرآن آمده است که پیامبر الگوی حسنه است بنابراین الگوهای برداشت شده از زندگی پیامبر زمان‌مند نیستند و برای زندگی امروزی نیز کاربرد بی بدیل دارند، زیرا این الگوها به مواردی مانند قناعت، حوصله و صبر و پشتکار و ... منجر می‌شوند که اگر در زندگی متخلق به آن باشیم، زندگی خوبی را خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: برای گسترش و ارایه مفید الگوی سبک زندگی اسلامی باید از راهکارهای هنری استفاده کرد، در واقع اکنون تولیدات هنری که برای نمونه از صدا و سیما پخش می‌شود درست برخلاف انتظار به رواج توقع بی حد و حصر از زندگی می‌انجامد زیرا در تمام این تولیدات نشان داده می‌شود که با ازدواج زندگی‌های آنچنانی با خانه‌ها و دکورهای خارج از تصور برای شریک زندگی تهیه می‌شود و این امر به عنوان الگو برای بیننده این برنامه‌ها که حتی شامل مجموعه های تلویزیونی ماه مبارک رمضان نیز می‌شود، در حافظه بیننده ذخیره می‌شود و با تکرار دیدن این گونه برنامه‌ها نحوه نگاه فرد به زندگی بر همین مبنا شکل می‌گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha