دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 317927
۲۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۳

در این شماره از مجله پانزده خرداد می توان مقالاتی ذیل عناوین تاریخی مختلف در قالب‌ها و ادوار گوناگون مشاهده نمود، از آن جمله است قیام 15خرداد ویژگی ها و دستاوردها، گشودگی تاریخ جدید در چشم انداز قیام 15 خرداد، اسرا در برزخ اهمال اعراب و جنایات صهیونیستها، بازخوانی نقش اسدالله علم در سرکوب قیام 15 خرداد و...

خبرگزاری حوزه/ سی و پنجمین شماره از نشریه پانزده خرداد که فصلنامه ای تخصصی در حوزه تاریخ پژوهی ایران معاصر است، منتشر شد.

این نشریه که یکی از باسابقه ترین و جدی ترین نشریات حوزه تاریخ پژوهی در کشور ماست در این شماره خود مجموعه‌ای از مطالب متنوع را در حوزه مباحث و رویدادهای تاریخی و نیز نقد و نظر در این وادی، به چاپ رسانده است.

جمعی از تاریخ نگاران و محققان عرصه تاریخ پژوهی در این نشریه تاریخ محور قلم می زنند.

دکتر سید حمید روحانی صاحب‌امتیازی و مدیرمسئول و دکتر مظفر نامدار سردبیر فصلنامه پانزده خرداد می‌باشند که با همت بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

در این شماره از مجله پانزده خرداد برخی از مطالب آن عبارتند از:

قیام 15خرداد ویژگی ها و دستاوردها، گشودگی تاریخ جدید در چشم انداز قیام 15 خرداد، اسرا در برزخ اهمال اعراب و جنایات صهیونیستها، بازخوانی نقش اسدالله علم در سرکوب قیام 15 خرداد سال 1342، انقلاب اسلامی و چشم انداز پویاییی سیاسی و هویت گرایی شیعیان مصر، گونه شناسی جریان های اسلام گرا در اقلیم کردستان عراق.

در بخش انقلاب اسلامی و مسئله فلسطین هم مطلبی با اسرا در برزخ اهمال اعراب و جنایات صهیونیستها و در سرفصل مناسبتهای مجله هم مقاله بازخوانی نقش اسدالله علم در سرکوب قیام 15 خرداد سال 1342، بازتاب قیام 15 خرداد در آثار پیشاهنگان شعر انقلاب و بالاخره در ذیل عنوان از تاریخ هم دو متن با عنوان افضل الجهاد و مثنوی بلند 15 خرداد 42 منتشر شده است.

در بخش سخن سردبیر این شماره هم مقاله ای با عنوان گشودگی تاریخ جدید در چشم انداز قیام 15 خرداد منتشر شده است.

اما شاید یکی از خواندنی ترین و جذاب ترین نوشتارهای این شماره مطلبی باشد با عنوان بازتاب قیام 15 خرداد در آثار پیشاهنگان شعر انقلاب که در آن نویسنده با بررسی زمینه های تاریخی شکل گیری شعر انقلاب در دهه چهل و تبیین ویژگی های موج دینی این شعر، نخستین سروده ها در این حوزه را بررسی نموده است.

در این مقاله ابعاد مختلف شعر انقلاب و زمینه‌های شکل‌گیری و گسترش و نزج یافتن این گونه شاعرانه در طول تاریخ مبارزات انقلابی در ایران مورد بررسی و تحلیل قرارگرفته است و یادآوری گردیده که در حقیقت شعر انقلاب دقیقا با خود انقلاب شروع نمی شود، بلکه با ورود آشکار امام (ره) به عرصه مبارزه، اولین زمزمه‌های انقلاب و حرکت‌های اسلامی به ویژه قیام 15 خرداد سال 1342 آغاز می‌شود و شخصیت بی نظیر امام خمینی (ره) و آرمان‌های انقلابی او مورد التفات ویژه شاعران معاصر قرار می گیرد.

علاقمندان برای تهیه نشریه پانزده خرداد، می‌توانند با صندوق پستی 7385/19395 مکاتبه نموده و یا با شماره تلفن 0212579192 تماس حاصل نمایند.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha