جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

امام جمعه قم با تاکید بر این‌که شعر آیینی باید در خدمت تعالی بشر و اسلام ناب باشد، گفت: در گذشته این‌گونه نبود که برای مداحی و مرثیه‌سرایی نرخ تعیین کنند، اما متاسفانه امروز این مسائل کم رنگ شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی، شنبه شب در ششمین کنگره شعر عاشورایی در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، با تقدیر از برگزاری این‌گونه برنامهها، گفت: حادثه عاشورا جریانی است که تا امروز در سیر تاریخی خود حرکت کرده؛ این جریان از زمانی که سیدالشهدا(ع)از مدینه به مکه حرکت کردند تا سفر ایشان به کربلا و رویدادهای آن، تاریخ جدیدی را برای انسان نوشت.

امام جمعه قم ادامه داد: امام حسین(ع) و یارانش تا آخرین لحظات زندگی خود در روز عاشورا، یک لحظه دست از قرآن و سنت پیامبر(ص) نکشیدند که نشان می‌دهد برای حفظ مکتب اسلام اصیل باید فداکاری و ایثارکرد.

وی با اشاره به این‌که هدف امام حسین(ع) از این سفر، احیای امر به معروف و نهی از منکر و اسلام ناب جد گرامی‌شان بود که بارها به این مطلب در بیانات خود اشاره کردند، یادآور شد: حضرت در حالی که مناسک حج را نیمه‌کاره گذاشته بودند، به‌سمت کربلا عزیمت کردند تا درس بزرگ شهادت و شهامت را به انسانها بیاموزند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با تاکید بر لزوم درس گیری مردم از حادثه عاشورا، تصریح کرد: پیام عاشوار مختص به یک زمان خاص نیست و تا ابد جاری بوده، که نشان دهنده اهمیت بصیرت و شهامت در دفاع از حریم دین خداست.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی تصریح کرد: در این میان نه تنها باید راه و مرام امام حسین(ع) را بشناسیم، بلکه باید ویژگی‌ها و عوامل و نیز چگونگی شکل‌گیری یزیدیان را در هر دورانی تبیین کنیم؛ البته در این راه، هنر و به خصوص شعر، کمک زیادی به فهم بیشتر این ماجرا و پیام کرده است.

وی، زمان شناسی را یکی از وظایف مهم شیعیان بیان کرد و گفت: درک عوامل شکل‌گیری هویت یزیدی در هر عصر و زمان برای شیعیان ضروری است؛ زیرا آن‌چه یزید و یزیدیان را به چالش کشید و در مقابل توطئه‌های آنان ایستاد، فرهنگ حسینی بود و هرگاه مسلمانان بخواهند در مقابل ظلم بایستند، باید به این فرهنگ تمسک کنند.

امام جمعه قم، فتنه 88 را نمونه بارز توطئه علیه فرهنگ حسینی(ع) دانسته و تاکید کرد: ولایت فقیه چشم بیدار امت در دوران غیبت است و  مقام معظم رهبری به خوبی این مسئولیت سترگ را به‌عهده گرفته و به هدایت جامعه می پردازند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) در پایان با تاکید بر این‌که شعر آیینی باید در خدمت تعالی بشر و اسلام ناب باشد، گفت: در گذشته این‌گونه نبود که برای مداحی و مرثیه‌سرایی نرخ تعیین کنند، اما متاسفانه امروز این مسائل کم رنگ شده است.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha