خبرگزاری حوزه/ امروز مصادف با سالروز میلاد یکی از پیامبران خدا، حضرت عیسی مسیح(ع) است که از زمره پیامبران اولوالعزم، از بندگان پاک و مخلص خدا و همچنین از زمره کسانی است که تاریخ از ایشان به بزرگی، عظمت، رستگاری و مجاهدت در راه اصلاح امور مردم و ایجاد جامعهای بر مبنای توحید، حق پرستی و یاریگری محرومین یاد میکند.
آنچه از ویژگی های خاص رخداد تولد آن پیامبر خوبیها و پاکی ها و نیز حیات طیبه ایشان از طریق تاریخ و روایات اسلامی و همچنین اشاراتی که در آیات قرآن کریم در این زمینه به دست میآید، گویا و جویای این حقیقت است که آن رسول بزرگوار خدا، تمام عمر خویش را در راه هدایت مردم و زمینه سازی برای بعث رسول خاتم، حضرت محمد مصطفی(ص) به انجام رساند و در این راه چه مصایب و شدایدی را تحمل نمود و چه دردها و زجرهایی را به جان خرید.
حکایت معجزه آسا، زیبا، تأمل برانگیز و درس آموز تولدحضرت عیسی(ع) به بیان قرآن کریم و نحوه به دنیا آمدن آن رسول خدا، با همه ظرایف و دقایقش، حکایتی تکان دهنده، زیبا، خطیر و ناب است که یادآوری اش سرشار از لطف و نکاتش، مشحون از آموزههای معرفتی است؛
«یاد کن آن گاه که فرشتگان گفتند: ای مریم، خدا تو را به کلمهای از خود که نامش مسیح، عیسی بن مریم است، نوید میدهد
که در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان (الهی) و با مردم در گهواره و در بزرگسالی سخن میگوید و از نیکان و شایستگان است.
سخنانی از ائمه اطهار(ع) اشارهای به سیره و شمایل حیات و نوع زندگانی هدایتگرانه و رحمانی آن رسول مهربانی و شفقت دارد که گویای مجاهدتی است که در راه خدا و در مسیر هدایت مردم از خود نشان داد.
در بیانات امام علي«عليه السلام» درباره حضرت عيسيعليه السلام آمده که فرمودند :
وَلامالٌ يَلفِتُهُ و لا طَمَعٌ يُذِلُّهُ ، دابَّتُهُ رِجلاهُ و خادِمُهُ يَداهُ،
نه مال و ثروتي داشت كه او را به خود مشغول گرداند، نه طمعي كه به خوارياش اندازد ، مركب او دو پايش بود و خدمت كارش دو دستش.
(نهج البلاغه ، خطبه ۱۶۰ .)
که این کلام امیر مومنان و امام مسلمانان نیز اشارت بر همان سلوک، رفتار و سکنات آن پیامبر خیرخواه، رسول رحمت اندیش، طبیب جمله محرومان و مستضعفان عصر خویش دارد.
در کلام حضرت عيسي(ع) میتوان رگههایی ناب و تابناک از همان چیزهایی را یافت که نمونه آن را در بیانات معصومین(ع) نیز میخوانیم و به گوش جان مینوشیم :
الدُّنيا قَنطَرَةٌ فاَعبُروها و لا تَعمُرُوها
دنيا پل است ؛ از آن بگذريد و آبادش مسازيد
(الأمالي ، مفيد ، ص ۴۳) .
و یا این جمله که:
بِحَقٍّ أقولُ لَكُم : إنَّ الأجرَ مَحرُوصٌ عَلَيهِ و لايُدرِكُهُ إلاّ مَن عَمِلَ لَهُ.
راست ميگويمتان: همه خواهان مزدند، و تنها كسي به آن ميرسد كه براي آن كار كند.
(ميزان الحكمه ، ح ۲۲۰۸۳ .)
و یا این بیان زیبا، اثربخش و رهنمون کننده انسان به سوی معرفت حق و شناخت خویش:
طُوبي لِلَّذينَ يَتهَجَّدونَ مِن اللَّيلِ ، اُولئكَ الّذينَ يَرِثونَ النُّورَ الدّائِمَ.
خوشا آنان كه پاسي از شب را به عبادت ميگذرانند ؛ آنان كسانياند كه نوري ماندگار به ارث ميبرند.
(تحف العقول ، ص ۵۱۰ .)
و نیز این اشارت به اهمیت و ارزش بی بدیل تقوا که در همه ادیان الهی و آموزههای آسمانی جایگاهی بی نظیر دارد و در کلام حضرت عیسی مسیح، نیز میتوان رد آن را پی گرفت:
إنَّ الشَّجَرَةَ لاتَكمُلُ إلّابِثَمَرَةٍ طَيِّبَةٍ كَذلِكَ لايَكمُلُ الدِّينُ إلّا بِالتَّحَرُّجِ عَنِ المَحارِمِ
درخت كامل نميشود مگر با ميوهاي گوارا . همچنين دينداري كامل نميشود مگر با دوري از حرامها.
(تحف العقول ، ص ۵۱۱ .)
و یا این جمله گهربار و انذار دهنده که میتوان در آن یادآوریهای امامان معصوم(ع) و آموزههای دین مبین اسلام را یافت که در آن به اهمیت، اثرگذاری و تبعات نگاه، تنبه می دهد و یادآوری میکند که:
إيّاكُم وَالنَّظرَةَ فَإنَّها تَزرَعُ فِي القُلُوبِ الشَّهوَةَ و كَفي بِها لِصاحِبِها فِتنةً
زنهار از نگاه [بد] كه بذر خواهش را در دل ميافشاند ، و نگاه كننده را همين فتنه بس است.
(تحف العقول ، ص ۵۰۲ .)
و بالاخره پایان بخش این جملات طلایی و آموزههای عرفانی از بیان رسول مهر و شفقت حضرت عیسی مسیح(ع) که می فرماید:
طُوبي لِلمُصلِحينَ بَينَ النّاسِ ، اُولئكَ هُمُ المُقَرَّبونَ يَومَ القِيامَةِ
خوشا به حال اصلاحكنندگان ميان مردم ؛ اينان در روز قيامت مقرّباناند
(تحف العقول ، ص ۵۰۱ .)
آری؛ روز میلاد این پیامبر اولوالعزم و بنده خاص، برجسته و نوید دهنده به رسالت خاتم رسولان، حضرت محمد مصطفی(ص)، یاداور مجموعهای از خصایل نیکو و خلقیات حسنه و نیز عمری مجاهدت در راه خداست که حضرت مسیح(ع) با روح بزرگ، زلال و راه زیبا، لطیف و منش شریف و عزیز خود در آن گام نهاد و مردم را به سوی حق پرستی و یگانه خواهی دعوت کرد و تمام مرارتها و شداید و رنجهای این مسیر سنگلاخ را به جان خرید و با یادآوری نام نامی احمد(ص) بر حقیقت پیامبر خاتم و حقانیت خاتم پیامبران صحه گذارد.
همو که بر مولای آخر الزمان، امام عصر و ولی دوران، حضرت مهدی(عج) اقتدا خواهد نمود و در روزگار ظهور، از آسمانها به زمین خواهد آمد و بر ولی خدا اقتدا خواهد کرد.
درود خدا و همه پاکان و نیکان و رستگاران بر روح پرفتوح همه پیامبران الهی و رسولان آگاهی و یاران آسمانیِ زمین و خاصه بر حضرت عیسی مسیح(ع).