حجت الاسلام والمسلمین حسین احمدی قمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به نقش هنر در ترویج آموزه های دینی، گفت: بی تردید هنر به عنوان مهمترین و تاثیر گذارترین ابزار، می تواند نقش بسزایی در تقویت، ماندگاری و تضعیف هر فرهنگ و تفکری را ایفا کند.
مدیر مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) به نگاه جامع رهبر معظم انقلاب به مقوله هنر اشاره کرد و بیان داشت: براساس نظر معظم له، هر پيام، دعوت، انقلاب، تمدن و فرهنگ تا در قالب هنر ريخته نشود، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود ودر این مسیر فرقى بين پيام هاى حق و باطل نيست.
وی با بیان این که دین مبین اسلام و مکتب ناب شیعه که تنها مکتب حق و تکامل دهنده تمام شرایع قبل از خود است، نیز از این قضیه مستثنی نیست، ابراز داشت: در عصر حاضر و با توجه به هجوم فرهنگ غرب در همه سطوح علی الخصوص در عرصه هنر، باید با حضوردر این میدان، علاوه بر خروج از حالت انفعالی، با عملکرد مناسب توان صدور نگرش مکتب اسلام که رسالت اصلی جمهوری اسلامی می باشد را پیدا نموده و گام های مؤثری برداریم.
مدیر مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) بر لزوم استفاده از همه ابزارها در معرفی معارف مهدوی تاکید کرد و افزود: با تبیین، تعمیق و ترویج مهدویت با ابزارهای گوناگون از جمله هنر، می توان در راستای بسیاری از اهداف نظام مقدس جمهوری سلامی ایران در زمینه سازی ظهور مصلح کل، گام برداشت.
فرایند کار
وی در ادامه با اشاره مراحل ساخت نمایشگاه دائمی هنری - مفهومی مهدویت، گفت: این نمایشگاه با استفاده از نظرات کارشناسان مهدوی و هنرمندان، بر پایه سرفصل های آموزشی مباحث مهدوی و با هدف ارتقاء سطح اثر گذاری و ماندگاری بیشتر بر مخاطبان، بصورت دائمی در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برپا می شود.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی قمی به فرایند راه اندازی نمایشگاه اشاره کرد و ادامه داد: ابتدا با برگزاری جلسات متعدد و متوالی با کارشناسان، سیر نمایشگاهی تدوین شد و سپس ماکتی از آن برای تفهیم هر چه بهتر و بیشتر اهالی علم و هنر ساخته شد.
مدیر مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) اضافه کرد: در طول تدوین سیر نمایشگاهی و ساخت ماکت، بارها روند کار بنا بر سیر تکاملی خود، تغییر کرد و چینش مباحث و غرفه ها در ماکت و همچنین نمادهای هنری و عناصر بصری دستخوش تحولاتی شد و پس از آن به یک اجماع کلی در مورد نمایشگاه به ویژه در زمینه سناریو و چینش اصلی مباحث رسیدیم.
تصویر سازی مفاهیم و معارف مهدوی
وی خاطرنشان کرد: با اتمام مرحله نخست، وارد مرحله دوم که تصویر سازی مفاهیم و معارف مهدوی بود، شدیم. در این مرحله با توجه به تصویر محوری، جذابیت و ماندگاری در ناخودآگاه مخاطب، مفاهیم مهدوی را به نمادها و نشانه های هنری تبدیل کردیم.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی قمی یادآور شد: در جریان ترجمه هنری، ارتباط اجزای بصری و هنری با یکدیگر و شکل گرفتن یک شروع و پایان مناسب، به عنوان سیر سناریو برای کار از اهمیت زیادی برخوردار بود که جلسات مهم این کار شکل گرفت.
مدیر مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) ادامه داد: در این مرحله در کنار غرفه بندی و پیگیری الزامات اولیه، اتاق فکری متشکل از چند هنرمند شاخص تشکیل شد تا براساس سناریوی نمایشگاه، جزئیات غرفه اعم از رنگ، چیدمان، پوشش، صوت و بافت تمام سطوح حتی کف و سقف و دیگر ابعاد هنری مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اجرایی شود. در این راستا حدود 800 ساعت از نظرات اساتید و هنرمندان استفاده گردید.
گروه مخاطب
وی، مخاطبان اصلی نمایشگاه مفهومی مهدویت را افراد از دیپلم به بالا و عموما دانشجویان ذکر کرد و گفت: یکی از اقدامات کاربردی، حضور راویان توانمند است که متناسب به سطح مخاطب، بخش های مختلف نمایشگاه را روایت کرده و ارتباط بین بخش ها را توضیح می دهد؛ برای تربیت روای با مؤسسه سیره شهدا تعامل برقرار کرده و جلساتی به این منظور برگزار شد.
تدوین کتاب نمایشگاه
حجت الاسلام والمسلمین احمدی قمی با اشاره به تدوین کتاب نمایشگاه، ابراز داشت: به منظور تداوم حس حضور در نمایشگاه برای مخاطبان و از آن مهمتر تعمیق این نگاه به واسطه مباحث شناختی و معرفتی بیشتر، کتابی با ذکر کتب، سایت ها، نرم افزارها و مؤسسات مرتبط با بحث مهدویت تدوین شده که در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
مدیر مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) همچنین از دیدار با برخی از مراجع عظام و علما خبر داد و گفت: در این دیدارها گزارشی از فرایند و محتوای نمایشگاه، محضر مراجع عظام و علما ارائه خواهد شد.
زمان افتتاح رسمی
وی در پایان، زمان افتتاح رسمی نمایشگاه دائمی هنری – مفهومی مهدویت را 13 خرداد ماه مصادف با 5 شعبان المعظم اعلام کرد.
انتهای پیام 313/3