به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، پیش از ظهر امروز در دومین اجلاسیه اساتید حوزه علمیه استان قم، در مدرسه عالی دارالشفاء، اظهار داشت: حوزههای علمیه میراثدار علمای بزرگی هستند و هر کدام از این بزرگواران برای اعتلای حوزه، سالها زحمت و مرارت کشیده و با گذشت و اخلاص خود، این بنای شکوهمند را ایجاد کردهاند.
وی افزود: یکی از وظایف اصلی طلاب به خصوص اساتید رعایت اصول کلی است که از سوی بزرگان حوزه ترسیم شده است، ابراز داشت: زمانی که درباره حالات بزرگانی چون خواجه نصیر، شیخ انصاری، وحید بهبهانی و... مطالعه می کنیم، مشاهده می کنیم که احترام به اساتید از جمله مهمترین رموز توفیقات آنان بوده است. این افعال پیام روشنی برای امروز ماست که به افرادی که از ما اعلم هستند، احترام بگذاریم و راه را برای فعالیت آنان هموارتر کنیم.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به نقش اساتید در شکل گیری شخصیت علمی و اخلاقی طلاب، ادامه داد: در دنیای امروز در مراکز آموزشی، سرمایهگذاری بسیاری برای حمایت از اساتید دروس پایه انجام میشود، چون شخصیت علمی و اخلاقی دانشآموزان و دانشجویان در این مقطع شکل میگیرد و ما نیز در حوزه قدرشناس اساتید سطح یک هستیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اساتید حوزه باید الزاماتی را رعایت کنند که از آن جمله میتوان به رعایت اخلاق و انجام هر امری با نیت قرب الهی،افزایش توان علمی، دلسوزی برای طلاب، نظارت بر رشد علمی و اخلاقی طلاب، حساسیت نسبت به اعتقادات طلاب، تقویت روحیه پرسشگری در طلاب، تدریس بر مبنای اسلوب مشخص، افزایش بهرهوری دروس و ... اشاره کرد.
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه، یکی دیگر از وظایف اساتید را تقویت حس مسئولیتپذیری طلاب ذکر کرد و یادآور شد: حوزه نیازمند طلابی است که مسئولیتهای مختلفی را بر عهده بگیرند و مسئولیت محور باشند. یکی دیگر از کارهای اساتید شناخت استعدادهای درخشان حوزه و معرفی آنهاست. این مسئله در دستور کار جدی مسئولین حوزه قرار دارد.
مدیر حوزه های علمیه، حضور منظم اساتید در کلاسها را از رموز موفقیت آنان و طلاب دانسته و افزود: طلاب باید با سیره علمای گذشته و مراجع عظام در حوزههای علمی، اخلاقی، درسی و... آشنا شوند و آنها را به عنوان الگوهای عملی خود انتخاب کنند.
وی با اشاره به این که طلاب باید در دروس شاداب باشند و این شادابی نیازمند مدیریت درست استاد است، ابراز داشت: اساتید باید رفتارهای طلاب را به خوبی بررسی کرده و آنها را در مسیر دقیق و درست قرار دهند .
آیت الله حسینی بوشهری به اهمیت مباحثه در حوزه نیز اشاره کرد و گفت: مباحثه از امتیازات بزرگ حوزه است و به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم که این مهم کمرنگ شود؛ زیرا مباحثه نقش کلیدی در رشد طلاب دارد.
مدیر حوزه های علمیه در پایان با تاکید بر تقویت بنیه علمی و اخلاقی طلاب بصورت روز آمد، تصریح کرد: طلاب باید هر روز نسبت به روز قبل تقویت شوند و سوالات آنان به بهترین شکل پاسخ دهیم تا با کولهباری از علم توأم با اخلاق، در جامعه حضور یافته و از مبانی دینی دفاع کنند.