پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷
 شیوه های رفتار و برخورد صحیح اسلامی در جوامع امروزی

آیت الله بهجت فومنی(ره) به من فرمودند که: من شما را به خدا می سپارم و خدا را نیز به شما می‌سپارم. بعد فرمودند که منظورم این است که دین خدا، احکام خدا، قرآن خدا و ... را به شما می‌سپارم که از آنها یاری نمایید.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، همایش «شیوه های رفتار و برخورد صحیح اسلامی در جوامع امروزی » از طرف مؤسسه فرهنگی صراط اسلامی به زبان آلمانی با حضور مسلمانان شهرهای مختلف آلمان و نیز کشورهای اتریش و سوئیس که بیشتر آنان را جوانان تشکیل می‌دادند، در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار گردید.

این همایش سه روزه شامل برنامه های متنوع فرهنگی، عبادی و تفریحی از جمله: سخنرانی، جلسات پرسش و پاسخ، برگزاری مسابقات فرهنگی و بازدید از نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی بود.

در طول این همایش کلاسهای آموزش مسائل دینی و مذهبی نیز برای کودکان و نوجوانان در رده های مختلف سنی برگزار شد.

* مهمترین مسئولیت جوانان مسلمان در غرب

در دومین روز این همایش حجت الاسلام والمسلمین رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ به ایراد سخنرانی پرداخت. ایشان ضمن خیر مقدم و خوش آمدگویی به کلیه شرکت کنندگان و ابراز خرسندی از حضور در بین جوانان ولایی و دوستدار اهل بیت علیهم السلام و تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این همایش بالاخص آقای دکتر یاووس اوزگز، به تشریح وظایف و مسئولیت های مسلمان شیعه در اروپا پرداخت و افزود: یکی از مهم ترین وظایف و مسئولیت های جوانان مسلمانان در غرب، انتظار فرج منجی عالم است که در حدیث آمده است: « افضل الاعمال انتظار الفرج » آنچه از این حدیث شریف به دست می آید اینست که انتظار از مقوله فعل و انجام فعالیت های موثر و سازنده جهت تعجیل فرج است. برای منتظر واقعی سه چیز مهم است: اول: خودسازی، دوم: زمینه سازی و سوم: اصلاح جامعه.

وی ادامه داد: علت اینکه اولین وظیفه منتظرین حضرت مهدی(عج) ، خودسازی ذکر می شود آنست که تنها انسان های صالح هستند که می‌توانند اصلاح طلب باشند. تنها انسان عادل می‌تواند عدالت طلب گردد. بدون شک اگر خرد، دین و معنویت در جامعه بشری محقق گردد، جامعه بشری به صلاح می‌رسد. خدای متعال قانون و شریعت را برای تجربه بهشت دنیوی فرستاده است. یعنی بنا بر این است که آدمی به دست خود در این دنیا بهشت را بسازد و در همین دنیا طعم بهشت را بچشد. اگر در جوامع بشری عشق، محبت، معنویت، کمک به دیگران، حسّ مسئولیت پذیری و ... محقق شود، قطعاً بهشت در همین دنیا محقق می‌شود.

* مسلمان واقعی کیست؟

رئیس مرکز اسلامی هامبورگ همچنین در مورد شیوه های رفتار صحیح اسلامی در جوامع امروزی، با اشاره به اینکه باید در این نوع همایش ها، کارگاه های رفتار انسان با خانواده، با جامعه، با مسلمانان و نیز غیر مسلمان برگزار نمود، اظهار داشت: مسلمان واقعی به کسی گفته می‌شود که رفتار و کردار و منطقش قرآنی باشد. حضرت زهرا(س) می ‌فرمودند: «کان خلقه القرآن» خلق و خوی پیامبر(ص) کاملا منطبق با قرآن بود. قرآن باید در متن زندگی مسلمان باشد. فاصله گرفتن از قرآن یعنی فاصله گرفتن از خود. اگر انس با قرآن باشد، احساس غنا و بی نیازی در انسان به وجود می‌آید. وجود نازنین امام صادق(ع) فرموده اند: مومن کسی است که در هر شبانه روز حداقل 50 آیه قرآن می ‌خواند؛ چراکه قرآن روح انسان را به تعالی می‌رساند و عقلانیت آدمی را تقویت می‌کند.

کدامیک تاثیرگذارتراست؟ 10 ساعت سخنرانی یا 5 دقیقه عمل

وی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان چه در شرق عالم باشیم و چه در غرب عالم، باید به این نکته توجه کنیم که اسلام باید در رفتار و کردار ما تجلّی پیدا کند. امام موسی صدر می‌گفتند: مسئولیت بسیار بزرگی بر عهده ما پیروان امام علی(ع) گذاشته شده و آن این ست که ما باید با عمل خود آن حضرت را معرفی کنیم. متاسفانه گاهی ما 10 ساعت حرف می‌زنیم ولی دیگران با 5 دقیقه عمل، تأثیر گذارترند. ما باید در رفتارمان، ایثار و ازخود گذشتگی را نشان دهیم. امام صادق(ع) فرمودند: شایسته است مومنین در رسیدگی به امور یکدیگر در تلاش باشند. در رویات بسیار زیبایی از امام صادق‏ عليه السلام نقل شده که ایشان فرمود: « شيعتنا اهل الورع والاجتهاد و اهل الوفاء و الأمانة و اهل الزهد و العبادة اصحاب احدي و خمسين رکعة في اليوم و الليلة، القائمون باللّيل، الصائمون بالنهار، يزکّون اموالهم، و يحجّون البيت، و يجتنبون کلّ محرّم » شيعيان ما اهل ورع و کوشش و اهل وفا و امانت‏داري و اهل زهد و عبادتند. شبانه روز پنجاه و يک رکعت نماز مي‏خوانند، (يعني غير از نمازهاي واجب، نوافل را نيز انجام مي‏دهند). آن‏ها شب را به عبادت پرداخته و روزها را روزه دارند. زکات اموال خود را مي‏پردازند و حج به جا آورده و از هر کار حرامي پرهيز مي‏کنند. شیعیان ما اهل تقوا و پرهیزگاری هستند، مراقب چشم و گوش و قلبشان هستند. اهل جهاد و تلاش هستند. برای خودسازی و دیگر سازی تلاش می‌کنند. شیعیان اهل امانت داری هستند. قرآن امانت است، امام زمان امانت است، مراجع امانت هستند.

* دعای آیت الله العظمی بهجت برای رئیس مرکز اسلامی هامبورگ

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی ادامه داد: آیت الله بهجت فومنی(ره) به من فرمودند که: من شما را به خدا می سپارم و خدا را نیز به شما می‌سپارم. بعد فرمودند که منظورم این است که دین خدا، احکام خدا، قرآن خدا و ... را به شما می‌سپارم که از آنها یاری نمایید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود هدف از خلقت انسان را رسیدن به کمال و قرب الهی بیان نمود و افزود: برای فهم اینکه چگونه باید به عنوان یک مسلمان رفتار کنیم لازم است بدانیم چرا خدا ما را خلق کرده است؟ در جواب باید گفت: ما آفریده شدیم تا به قرب الهی و کمال انسانی خود نزدیک شویم. برای رسیدن به قرب الهی نیز به معرفت نیاز داریم. اینکه خدا را بشناسیم. اینکه آیات الهی را بشناسیم. اینکه خود را بشناسیم. جوانان باید بدانند که ما هر روز و بلکه لحظه در حال امتحان هستیم. ما هر روز در رفتارمان با والدین، در رفتارمان با قرآن، در رفتارمان با امام زمان(عج) ، در رفتارمان نسبت به ولی فقیه و مراجع معظم تقلید در حال امتحان و آزمون دادن هستیم و متاسفانه برخی مردود می‌شوند.

* از ما بهترین را می خواهند نه بیشترین را

رئیس اتحادیه اروپایی اسلامی علما و تئولوگ های شیعه تصریح کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که از ما بهترین عمل ها خواسته شده است و نه بیشترین عمل ها. امام رضا (ع) فرموده اند: لیس العبادة بکثرة الصوم و الصلوة ولکن العبادة التفکر فی امر الله. فکر کردن در مورد اینکه چگونه پاک زندگی کنیم، چگونه پاک بمانیم و چگونه پاک برویم. فهم درست این نکات بسیار بسیار مهم است. چرا آیت الله بهجت فومنی(ره) فرمودند: زیارت عاشورا و عزاداری بر حسین(ع) از نماز شب بالاتر است. بخاطر اینکه بسیار بوده‌اند افراد نمازشب خوانی که چون ولایت نداشتند، بزرگ‌ترین جنایات عالم را مرتکب شده‌اند؛ کما اینکه قاتلین حسین(ع) نیز خود را اهل دعا و قرآن و نمازشب می دانستند ولی ولایت نداشتند.

* تکفیری ها دشمن بشریت اند

وی در بخش دیگری از سخنانشان با محکومیت خونریزی هایی که در برخی از کشورها توسط گروههای افراطی صورت می گیرد و نیز اهانت هایی که در شبکه های اجتماعی نسبت به برخی از علماء و شخصیت های علمی صورت می گیرد، اظهار داشت: تکفیری‌ها دشمن خدا، انسان و بشریت هستند. یک جمله می‌گویند و در کل دنیا جنگ و درگیری راه می‌اندازند. قطعاً این اختلاف پراکنی‌ها حرام است. این مشکلات بر اثر کج فهمی و کج اندیشی است. اسلام دین آرامش، امنیت، معنویت، رحمت، اندیشه و خرد است. انسان مسلمان هرجای عالم که باشد باعث ایجاد امنیت و معنویت و عقلانیت است.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی بیان داشت: متأسفانه در برخی از شبکه‌های اجتماعی برخوردهایی دیده می‌شود که درست نیست. اگر کسی از دیگری انتقادی دارد این نقد یا یک نقد شخصی و فردی است که نباید وارد شبکه‌های اجتماعی مثل فیس بوک و ... شود؛ چون این عمل، حرام قطعی است و اگر این انتقاد، انتقاد علمی و یا دینی است باید بسیار محترمانه و منطقی مطرح شود. متأسفانه گاهی دیده شده که در این شبکه‌ها به روحانیون و علما به بهانه‌ های کوچک توهین شده است که این به هیچ وجه قابل قبول و منطقی نیست. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: من اهان عالماً فقد اهاننی. اگر کسی عالمی را مورد اهانت قرار دهد، گویی منِ پیامبر(ص) را مورد اهانت قرار داده است.

در ادامه برنامه، جلسه پرسش و پاسخ با جوانان در فضایی کاملاً صمیمی برگزار گردید که طی آن رئیس مرکز اسلامی هامبورگ به سؤالات مطرح شده پاسخ دادند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha