به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمين سيد حميد ميرباقري در شب وفات ام المؤمنين حضرت خديجه كبري (س) در جمع روزه داران مسجد حضرت قاسم بن الحسن (ع) تهران با قرائت آيات مباركه 10 و 11 سوره شريفه صف ‹‹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَى تِجَارَةٍ تُنجِيكُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ . ؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ ››. وي با اشاره به اينكه اين آيات داراي نكاتي شنيدني و داراي جهات اخلاقي است، تصريح كرد: اول اينكه مخاطب اين سخن با أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا است يعني كساني كه ايمان آورده اید و نه مشركين و كفار.
حجتالاسلام والمسلمین ميرباقري ادامه داد: دومين نكته اين است كه خداوند پيشنهاد معامله پرسودي را مي كند. حال بايد ديد اين تجارت چيست؟ قيمت اين تجارت مهمترين خواسته انسان در دنيا مي باشد و اگر فردي خواستهای غير از اين داشته باشد از بي عقلي وي است.
وي با اشاره به اينكه قيمت اين معامله عبارت است از آزادي از آتش جهنم؛ خاطرنشان كرد: امام حسين (ع) در دعاي عرفه از خدا همين را مي خواهد که خدايا! اگر آزادی از جهنم را بدهي و چيز ديگري ندهي، سود كرده ام؛ و اگر اين را ندهي و همه چيز بدهي زيان كرده ام.
سخنران اين مسجد، با اشاره به آيه بعد گفت: اين آيه بهای آزادی از جهنم را شرح ميدهد، «ايمان به رسول خدا و جهاد در راه خدا با جان و مال».
وي در اين ارتباط افزود: ايمان ها شدت و ضعف دارد؛ گروهي از افراد نماز و روزه اشان را ناقص انجام مي دهند؛ دسته ديگر نماز و روزه را درست به عمل مي آورند، اما اهل خمس و زكات نيستند و به اصطلاح آب از دستشان نمي چكد! عده اي هستند كه اهل نماز، روزه خمس و زكات هستند، ولي اهل خدا كردن مال و فرزند و جانشان در راه خدا نيستند. از اين رو اين آيه مجدداً بر مسئله ايمان تأكيد مي كند.
حجتالاسلام و المسلمين ميرباقري افزود: اين اوج رحمت الهي است كه می گوید؛ آنچه را خود اعطا كرده است بياوريد تا از طريق آن از آتش جهنم رهايي يابيد.
سخنران اين مجلس يك مصداق بارز اين آيات را وجود مقدس ام المؤمنين حضرت خديجه كبري (س) دانست و گفت: خديجه در دوره اي كه براي زن هیچ ارزشي قايل نبودند و با او مانند كالايي برخورد مي كردند با گذشت مال و ایثار برای همیشه تاریخ نام زن را ماندگار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ميرباقري به برخي از ويژگي هاي آن حضرت پرداخت و گفت: حضرت خديجه (س) خواستگاران فراواني داشت و ثروت بسياري نيز داشت چنان كه مورخين نوشتهاند، اگر مي خواستند همه سرمايه و اموال ايشان را جابه جا كنند، به 80 هزار شتر نیاز بود.
وي با اشاره به اينكه ايشان در كنار پول، به گواه تاريخ، زني مدير، مدبر، مطهره و ... بودند اظهار داشت: چنين شخصيتي اولين زني بود كه به حضرت محمد (ص) ايمان آورد و در كنار حضرت علي (ع) تنها افرادي بودند كه پشت سر پيغمبر نماز مي خواندند.
این استاد حوزه، يكي از امتيازات حضرت خديجه را دست رد زدن بر سينه تمام خواستگارانش خواند و اظهار داشت: ايشان، خواستگاري جوان 25 ساله فقير يتيمي را پذيرفت كه هيچ چيزي از مال دنيا نداشت.
وي ادامه داد: روزي كه خديجه همسري حضرت محمد مصطفي (ص) را قبول كرد به پسرعمويش گفت؛ برو به تمام مردم اعلام كن خديجه تمام اموالش را به محمد بخشيد.
سخنران اين مدرسه با اشاره به انيكه حضرت خديجه (س) در روز اول ازدواجش به پيغمبر فرمودند، همه چيزم تقديم شماست و خودم كنيز شما هستم،
حجتالاسلام والمسلمین ميرباقري در ادامه از محبت بسيار حضرت محمد (ص) نسبت به حضرت خديجه گفت و تصريح كرد: محبت پيغمبر به همسرشان به جايي رسيده بود كه تا ايشان زنده بود زن ديگري اختيار نكردند؛ و پس از مرگشان چنان از ايشان به نيكي ياد ميكردند كه برخي از زنان پيغمبر از اين موضوع ناراحت بودند.
وي در ادامه به روزهای پایانی عمر حضرت خديجه اشاره کرد و گفت: به پيغمبر فرمودند؛ سه خواسته از شما دارم. اول اينكه اگر در حقتان كوتاهي كردم مرا ببخشيد این نشان از ادب بالای خدیجه است. دومين درخواستشان اين بود مواظب فاطمه باشد. حیای خدیجه باعث شد سومین درخواست را به پیامبر نگوید بلکه آن را با فاطمه در میان گذاشت و آن اینکه فاطمه! از قبر و قيامت ميترسم به پیامبر بگو لباسي را كه هنگام بعثت بر تن داشت به عنوان كفن بنده استفاده كند؛ كه در اين ميان جبرئيل به حضرت محمد (ص) عرض كرد كفن خديجه از پارچه آسماني است.
35/313