به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این کتاب در راستای پاسخگویی به پرسشهایی از قبیل: مسلمانان دوران نخستین اسلامی چگونه گذشته خود را میفهمیدند؟ چه ارزشی برای تاریخ قائل بودند؟ چگونه تاریخ مینوشتند؟ تاریخنگاری در میان دیگرگونههای نوشتههای عربی چه جایگاهی داشت؟ کتاب «تاریخنگاری اسلامی» چیس اف.رابینسون را میتوان نقطه آغاز تاریخنگاری مسلمانان در قرن هشتم و نهم میلادی و سیر تحول آن تا آغاز قرن شانزدهم میلادی دانست.
این کتاب با سه بخش در ده فصل به شرح ذیل منتشرشده است؛ بخش اول: ریشهها و گونهها، شامل فصلهای اول تا چهارم با موضوع، ریشهها، پیدایش گونهها، پیامدها و الگوها، و سه گونه تاریخنگاری: سیرهنگاری، تراجمنگاری، گاه نگاری تنظیمشده است.
بر اساس این گزارش، بخش دوم کتاب با موضوع بافتها و زمینهها شامل؛ تاریخنگاری اسلامی و سنتگرایی، تاریخنگاری و جامعه، خدا و الگوهای تاریخ، مورخان و حقیقت و بخش سوم کتاب با موضوع شیوه کار مورخان شامل دو فصل، شغلها و حرفهها، نگارش تاریخ، نتیجهگیری تألیف و ترجمهشده است.
«تاریخنگاری اسلامی» نوشته چیس اف. رابینسون با ترجمه حجتالاسلاموالمسلمین محسن الویری در سال 93 از سوی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی در 372 صفحه منتشرشده است.
انتهای پیام