حجتالاسلام و المسلمین واعظ موسوی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه»، با تبریک دهه کرامت و ولایت به همه عاشقان شیفتگان عصمت و طهارت(ع) اظهار کرد: 18 ذی الحجه یادآور واقعه دل انگیزی است که پیامبر اکرم(ص) در مسیر بازگشت از مکه و در منطقه غدیر خم دستور دادند که همه در این مکان جمع شوند و پیامبر(ص) را مانند نگین انگشتری احاطه کردند.
وی با اشاره به این که در این روز پیامبر(ص) از سوی خداوند مأمور ابلاغ امامت و سرپرستی امیرالمؤمنین(ع) بودند، گفت: پیامبر (ص) در غدیر خم امام علی(ع) را به حاکم بعد از خودشان معرفی کردند.
عضو خبرگان رهبری بیان کرد: پس از این که پیامبر(ص) فرمودند؛ هر کسی که من سرپرست او هستم علی(ع) نیز سرپرست اوست از اطرافیان خواستند که به امام علی(ع) با عنوان امیر بیعت کنند.
وی با اشاره به این که بعضی انسانهای مغرض در صدد هستند که مولا را در این حدیث به معنای دوست تعریف کنند گفت: عظمتی که پیامبر(ص) برای این حادثه قائل شدند و این که این جمعیت را در آن بیابان گرم و خشک جمع کردند نشان میدهد که فقط برای بیان دوست داشتن علی(ع) نبوده است.
حجتالاسلام و المسلمین واعظ موسوی عنوان کرد: ابراز دوستی پیامبر(ص) به امام علی(ع) مطلب جدید نبوده است که پیامبر(ص) تصمیم بگیرند در این مکان و در این شرایط مطرح کنند، پس مسلم است که "مولا" در اینجا به همان معنای سرپرست و کسی که در واقع عهدهدار امور دیگران است بهکاررفته است.
وی تصریح کرد: خداوند در قرآن میفرماید، بعد از این ابلاغ دین کامل شد و رسالت پیامبر به کمال رسید و چنین دین کاملی مورد رضایت خداوند است.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که همواره در مقابل حرکت و فعالیت مردان الهی گروههای مخالفی به دنبال آرزوهای خودشان هستند ابراز داشت: با جانشینی امام علی(ع) و استمرار سنت پیامبر(ص) توسط او دست افراد دیگر از مطامع دنیوی کوتاه میشد و به موقعیتهایی که میخواستند نمیتوانستند برسند و این دلیلی بر دشمنی دنیاپرستان با امام علی(ع) شد.
وی با اشاره به این که محبت و حب دنیا ریشه همه گناهها شمرده شده است بیان کرد: یکی از جاهایی که به دلیل مطامع دنیوی، یکی از بدیهیات دنیا، مانند روز غدیر را انکار کردند این جا بود که عدهای برای رسیدن به مال و مقام دنیوی با امام علی(ع) لجاجت کردند و مانع شدند دستور خداوند اجرا شود.
حجتالاسلام و المسلمین واعظ موسوی با بیان این که بسیاری از این افراد از امام علی(ع) ضربه خورده بودند و نمی توانستند عدالت او را برتابند گفت: این افراد از همان ابتدای رحلت پیامبر(ص) کار خود را آغاز کردند تا این اصل مسلم اسلام فراموش شود و پایبندی به آن را گناه برشمردند و عده زیادی نیز در این راه شهید شدند.
وی با اشاره به اهمیت خطبه غدیر مطرح کرد: پیامبر(ص) در این روز، خطبه کاملی را خوانده و بسیاری از احکام را به همراه وظیفه تاریخی مسلمانان تبیین نموده و با توجه به شرایط زمانی و مکانی مطالب مهمی را بیان کردند.
عضو خبرگان رهبری افزود: خطبه غدیر یادگار بسیار گرانبهایی برای انسانها است که باید در مجامعی مانند دانشگاهها، مدارس و حوزهها در همه مذاهب مورد تحقیق قرار بگیرد که بتوانیم آنجا که صلاحیتداریم به فرازهای مختلف خطبه در زندگیمان جامه عمل بپوشانیم.
وی با بیان اینکه اعتماد به امامت ریشه در اعتقاد اسلامی ما دارد عنوان کرد: وقتی خداوند آن قدر این جریان را مهم میشمارد که در قرآن به آن اشاره کرده و پیامبر(ص) نیز از طرف خداوند آن را در غدیر خم بیان میکند و دشمنان تشیع نیز تمام سعی خود را برای انکار آن انجام میدهند نشان میدهد که این حادثه مطلب بسیار مهمی است.
حجتالاسلام و المسلمین واعظ موسوی با اشاره به اینکه شیعه تکریم غدیر را به عنوان وظیفه اعتقادی خود میشناسد گفت: شیعیان اعتقاد دارند که با بزرگداشت غدیر پیامبر (ص) و اهلبیت(ع) گرامی داشته میشوند.
وی بیان کرد: در زمان ائمه(ع) با توجه به شرایط سخت آن دوران ائمه(ع) نمیتوانستند به راحتی با مردم ارتباط داشته باشند و بعضی افراد را معرفی میکردند تا مردم از حضور آنها استفاده کنند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام زمان(عج) از بدو امامت مجبور به مخفی شدن بودند گفت: امام زمان(عج) پیروانش را موظف کرده است که علمای دین را به عنوان رهبران دینی و هدایتگران اخلاقی و دینی خودشان مورد توجه قرار دهند.
وی اظهار کرد: به برکت نظام اسلامی اصل ولیفقیه در قانون تعبیه شده است تا در زمان غیبت حاکمیت بر عهده فقیه وارستهای که دارای ویژگیهایی مانند کمالات اخلاقی و مردمداری است در رأس حکومت باشد تا بتوانیم حکومتی در شان جامعه اسلامی داشته باشیم و زمینه ظهور منجی واقعی آماده کنیم.
انتهای پیام