به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر رجبی در اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی اشراق که پیش از ظهر امروز در سالن اجلاس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، هنر را از امور روحانی دانست و گفت: هنر با روح انسان ها سر و کار داشته و اگر هم تأثیری در آن مشاهده می کنیم، به دلیل اثربخشی آن بر روح انسان هاست.
وی هدف تمام علوم را شناخت امور عنوان کرد و اظهار داشت: موضوع علم در فرهنگ اسلامی، الهی است و از این رو همه علوم در زمره معرفه الله قرار می گیرند؛ چون هدف اصلی، کشف حقیقتی است که مرضی رضای خدای متعال است.
*هنر اسلامی از جنس الهام است
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد با بیان این که علم به دو نوع حضوری و حصولی تقسیم می شود، ابراز داشت: هنر از جمله علوم حضوری است که عقل، حس و دل از مراتب آن بوده و می توان گفت هنر اسلامی از جنس الهام است؛ به این معنا که هنرمند با سیر و سلوک خود به مرتبه ای می رسد که جلوه هایی از حقیقت را شهود خواهد کرد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت: اثر هنری در عرصه دین، حاصل سیر جلوه های ربانی است که در دل هنرمند صالح قرار گرفته و از عقل به حس و از حس به یک هنر تبدیل خواهد شد.
دکتر رجبی به نقش آداب معنوی در آثار هنری اشاره کرد و گفت: نقش آداب معنوی از پیوند هنرمند از ظاهر اثر به باطن آن، جزء لاینفک اثرات هنری است که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته و از مباحث علمی و دانشگاهی ما حذف شده است.
وی "پیدا آوری أمر ناپیدا" را معنای إبداع دانست و بیان داشت: مبدع به کسی می گویند که بتواند به جلوه ها دست پیدا کرده و آن را ابداع کند.
*هنر اسلامی، هنر تسلیم الی الله است
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در پایان تصریح کرد: هنر اسلامی، هنر تسلیم الی الله است و اثر هنرمند باید مخاطب را در خود فانی کند؛ نه اینکه با مشاهده آن اثر، اسم هنرمند و خودآن اثر به چشم مخاطب بیاید.
نظر شما