به گزارش خبرگزاری «حوزه»، محمد حسین صفارهرندی امروز در دوره «فرهنگی نقش حوزویان در جبهه جنگ نرم فرهنگی» که در مجتمع ولایت قم برگزارشدگفت: واقعیت این است که یک جنگ نرمی توسط ما علیه نظام کفر به راه افتاده است و اگر مشخص شود که ما مبتکر جنگ نرم و دست برتر در مقابل جنگ نرم دشمن داشته ایم، برخورد انفعالی نخواهیم داشت، چون بهترین دفاع حمله است و ما باید در این عرصه فعال تر از دشمن باشیم.
وی افزود: وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، از چیزی سخن گفتیم که برای جهان آن روز نامتعارف بود؛ عرف غربی پس از دوره رنسانس در غرب و از زمانی که بنیان های سکولاریزم در غرب گذاشته شده و انسان مداری جای خدا مداری را در غرب گرفت که «نیچه» با افتخار گفت در غرب خدا مرده است، تا 200 سال همه چیز بر اساس این تفکر می گذشت و هر انقلابی هم که در این دوره روی داد از انقلاب فرانسه و اکتبر روسیه که ماهیتا مبتنی بر انسان گرایی بود، با یک مضمون مشترک دعوت بشر به زمین و فارغ از آسمان بوده است.
عضو مجمع تشحیص مصلحت نظام تصریح کرد: چنین بشری که با چنین رویکردی خو گرفته است با انقلابی مواجه شد که انسان را به آسمان ارجاع داد؛ تعبیری که نیچه می گفت که خدا مرده است، غلط مفهومی خود را نشان داد و نشان داد که اگر این نگاه الهی در همه ثابت شود، خیلی از مشکلاتی که ما به صورت روزمره داریم حل خواهد شد.
وی گفت: بشر امروز مقدار بسیاری به حالت حیرت رسیده است؛ آنها به دنبال جهان بهتر بودند، ولی چه جهان بهتری بود که دو جنگ جهانی با عوارض غیر قابل شمارش و گسست از روح واقعی بشری روی داد؛ وقتی که این نگاه به ما می رسد، قسمت فانتزی شده این فرهنگ است که بیشتر شکل فانتزی دارد، ولی در خاستگاه اصلی، شورشی علیه نگاه حاکم است.
صفار هرندی خاطرنشان کرد: وقتی انقلاب به پیروزی رسید به بشر گفت که همه راه هایی که شما رفتید و به بن بست رسیدید، اشتباه بوده و باید یک راه دیگر که همان راه خدایی است طی شود؛ همین کلمه کارهای زیادی انجام داد؛. مهم این است که پیامی که مستتر در همین مضمون بود، منتقل شد و یک اتفاقی افتاد که ژئوپلوتیک جهان تغییر کرد.
وی گفت: تغییرات ژئوپلوتیکی یعنی سیاست های مبتنی بر جغرافیا مبتنی بر تحولات سیاسی بر روی زمین است؛ مثلا جنگ صدام علیه جمهوری اسلامی ما یک جنگ ژئوپلوتیکی بود چون صدام مقداری از خاک ما را گرفت و سیاست های جغرافیایی منطقه را تحت تاثیر قراردارد؛ جنگ اعراب و اسراییل نیز چنین بود. این تغییرات محسوس است، اما اینکه چطور یک کلمه می تواند این تغییرات جغرافیای سیاسی را ایجاد کند برای آنها گنگ است.
اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد
صفارهرندی خاطرنشان کرد: برای فهم جنگ نرم ما علیه دشمنان اگر تبعات ژئوپلوتیکی را مرور کنیم می بینیم که واقعا این اتفاق افتاده است و فقط در حد شعار نیست؛ اگر روزی امام راحل در شرایط سخت جنگ فرمودند که من با اطمینان به شما می گویم که اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهد کرد؛ واقعیت این بود که امام به عنوان یک حکیم بذری را کاشتند که این نهال را در حال تنومند شدند می دید که در آینده ثمره خواهد داد.
وی گفت: انقلابی که امام صورت دادند شکل نهالی داشت که در داخل در حوزه های مختلف تکثیر شد که تنها یک کلمه بود برای سرنگونی حکومت طاغوتی و سپس در حوزه های مختلف دفاعی و آموزشی و سازندگی و... تاسیس شد و کم کم به خانه همسایه ها رفت و در همه جا تاثیرگذار بود؛ این نهال دیگر نهال نیست و یک چتر عظیمی است که بالای سیر مجموعه عظیمی مثل جهان اسلام فتح کرده است؛ ما برای رسیدن به این وضعیت عملیات مسلحانه نکردیم و اقداماتی نظیر چیزی که کمونیست ها به آن اعتقاد داشتند را نیز انجان ندادیم.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما حتی تکنولوژی لازم را برای دریافت انتقال پیام ها نداشتیم. امروز هم این خلا را داریم در حالی که این دنیا با هزاران ماهواره روبرو است که در حال سیگنال رسانی هستند؛ ما نیز سه ماهواره کرایه کرده بودیم که به انتقال پیام بپردازیم که در مواقع حساس این ماهواره ها را هم از دست ما گرفتند.
وی گفت: در ابتدای انقلاب دست ما بسته بود و ابزار اعلام پیام و افرادی که در طراز این پیام باشند و بتوانند آن را منتقل کنند را نیز نداشتیم. بسیاری از افرادی که به سفارت خانه های ما رفتند هنوز عمق پیام انقلاب ما را نگرفتند؛ ولی صدای انقلاب ما در غرب و شرق ما شنیده شد. در اندونزی عده ای به حدی شیفته انقلاب ما هستند که گویی در حوزه علمیه ما پرورش یافتند؛ در آمریکای لاتین افراد به دیدگاه انقلابی ما به دیده اعجاب نگاه می کنند حتی با اینکه مسلمان نیستند.
بانوان جزیره موریس چادر ایرانی به سر می کردند
صفار هرندی بیان کرد: در سالهای اول انقلاب تیم هایی برای معرفی انقلاب به کشورهای مختلف می رفتند، حتی در کشورهایی چون آرژانتین گروهی خود را به سپاهیان ما شبیه می کردند؛ این شبیه سازی در دومین سال انقلاب صورت گرفت؛ این مساله در جاهای دیگر از جمله جزیره موریس مشاهده می شد که بانوان چادرهای ایرانی به سر می کردند. حال می بینیم که چگونه پیام اصیل ما همانگونه که امام راحل بیان کردند کمبود توان رسانه ای را نادیده گرفت و به رشد خود ادامه داد.
وی گفت: پیام انقلاب اسلامی ما به شکلی پیش رفت که مردم فکر می کردند که گمشده شان را پیدا کردند؛ مشکل غربی ها نفت نیست، زیرانگرانی شان را با خط لوله دریای سرخ رفع کردند، نگران مضمون پیام انقلاب ما بودند؛ در دهه شصت و هفتاد در مجله جنسی پلی بوی یک مبحث سیاسی مطرح شده که سردبیر آن به جهان غرب هشدار داد که ما در این سالها هرچه تلاش کردیم مردم و جوانان را به سبک زندگی زمینی ببریم و موفق هم بوده ایم، ولی این روزها اتفاقات تازه ای در جهان غرب می افتد و شاهد پدیده های نوظهوری هستیم و همین دختران و پسرانی که آنها را با این لباس ها به عشرت کده ها می فرستیم وقتی به کلیسا می رسند در کلیسا متوقف می شوند ودعا می کنند و می روند واین مساله یک هشدار است که سرمنشا آن از ایران است.
صفارهرندی خاطرنشان کرد: نباید قدرت پیام انقلاب را دست کم بگیریم؛ حال باید برای توزیع و گسترش این پیام قدربدانیم و باید با پوشش های مناسب برای القای پیام تلاش کنیم؛ جریان جبهه مردمی توزیع جریان انقلاب را دست کم نگیریم، نباید صرفا منتظر حکومت باشیم، اگر چیزی در تراز انقلاب و این پیام که انتشارش توانست کفه ترازو را در عرصه ژئوپلوتیکی به نفع ما سنگین کند وجود داشته باشد همین انتشار پیام انقلاب اسلامی است.
معامله بر سر حزب الله خطر بزرگی است
وی در پایان گفت: نیروهای حزب الله و حماس قدرت ما هستند و نباید سر آنها معامله کنیم که این خطر خطر بزرگی است.
نظر شما