شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
5

حوزه/ مدیر جامعة آل البیت (ع) گفت: انجام پژوهش و ارائه کار تحقیقاتی ستون و شاکله اصلی این مرکز علمی می باشد که رتبه و عیار محققان و اساتید این مرکز با ارائه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی سنجیده می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام شیخ غازی عبدالحسن در حاشیه دومین همایش فارغ التحصیلان جامعة آل البیت (ع) در گفت وگو با خبرنگاران اظهارداشت: این مرکز آموزشی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که امسال موفق به پذیرش 9 دانشجو گردید، فعالیت چشمگیری را در پرورش  و تربیت طلاب خارجی مقیم قم دارد.

در این نشست خبری که دکتر قلی زاده به عنوان معاون آموزشی جامعة آل البیت (ع) ضمن توضیحات مبسوط عهده دار ترجمه صحبت های شیخ عبدالحسن بود، اظهارداشت: در زمینه آموزش طلاب علوم دینی در مقطع دکترا، این مرکز مدت چهار سال است به شیوه دکترای حوزوی که مربوط به طلاب سطح چهار می باشد فعالیت جدّی آموزش را با 23 طلبه در رشته های فقه و اصول همچنین فقه و معارف اسلامی با 4گرایش آغاز نموده است.

حجت‌الاسلام عبدالحسن شیوه پذیرش در این مرکز علمی را به دو سبک تقسیم کرد و گفت: در شیوه نخست طی فراخوان از ممتازین جامعة المصطفی دعوت بعمل می آید و پس از گذراندن مراحل گزینش درون سازمانی جامعه، این دانش پژوهان وارد سیستم آموزشی می شوند.

وی شیوه دوم پذیرش دانش پژوه در این مرکز را مراجعه علاقه مندان به سایت جامعة آل البیت(ع)  اعلام کرد وافزود: در این شیوه افرادی که شرایط درج شده در این مرکز را داشته باشند می توانند ضمن ثبت نام و گرفتن پذیرش مراحل پیش رو را پشت سر گذاشته و وارد سیستم آموزشی شوند.

مدیر جامعه آل البیت(ع) تصریح کرد: مهمترین خصوصیت طلاب این مرکز عرب زبان بودن آنان است و این مرکز بجز در موارد خاص که محقق بسیار شایسته و ممتاز باشد از پذیرش کسانی که مسلط به زبان عربی نباشند صرف نظر می کند.

وی بیشترین دانش پژوهان این مرکز علمی، از کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، کویت، بحرین، امارات همچنین عراق، کشورهای مختلف قاره آفریقا و برخی کشورهای اروپایی توصیف کرد.

حجت الاسلام  عبدالحسن ادامه داد: این مرکز علمی برای اینکه همه دانش پژوهان به صورت یک دست آموزش ببیند برای کسانی که مشکل زبان داشته باشند، یک دوره آموزشی زبان عربی در بدو ورود به جامعه برگزار می کنند تا از نعمت آموزشی یکسانی برخوردار باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به رشته های مقاطع مختلف اشاره کرد و گفت: مقطع کارشناسی این مرکز علمی سه رشته "فقه و معارف اسلامی"، "علوم قرآن و حدیث" و "کلام اسلامی" تدریس می‌شود.

حجت الاسلام عبدالحسن با اشاره به اینکه سطح سه این مجموعه آموزشی معادل با مقطع کارشناسی ارشد است، افزود: در کارشناسی ارشد "فقه معارف اسلامی با چهار گرایش" مورد تدریس قرار می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مقطع دکترا آکادمیک "فقه و معارف با چهار گرایش" و در سطح چهار حوزوی نیز "رشته فقه و اصول" تدریس می‌شود.

وی با بیان اینکه شیوه تحصیلی جامعه آل‌البیت (ع) ترمی واحدی است، عنوان کرد: البته در سطح سه و چهار تدریس به صورت سالی واحدی انجام می‌‌شود.

وی ادامه داد: نظام تحصیلی این جامعه در هیچ مرکز علمی عربی نیست و دوره جذب آل‌البیت(ع) از طلاب برجسته جامعه المصطفی در کشورهای مختلف انجام می‌شود.

در ادامه دکتر قلی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری حوزه، پیرامون شیوه و محاسبه سطح علمی طلاب این مرکز گفت: دانش پژوهان این مرکز موظفند در هر ترم تحصیلی دو تحقیق قابل انتشار در نشریات علمی را ارائه دهند، بطوریکه حتی تحقیق پایان ترم که از این طلاب دریافت می‌شود در واقع همان پایان‌نامه کارشناسی ارشد است.

وی ادامه داد: جامعه آل‌‌البیت (ع) اهمیت ویژه‌ای برای آموزش قائل است به همین علت افراد مناسبی را در این بخش به کار گرفته است و سه اداره نیز در این معاونت در حال فعالیت هستند.

معاون آموزشی جامعة آل‌البیت(ع) به برخی از ویژه‌های اساتید مجموعه جامعه آل‌البیت اشاره کرد و افزود: در هر مرحله علمی استاد باید دارای یک مدرک بالاتر از آن مرحله باشد و سابقه تدریس و پژوهش نیز داشته باشد، اما فارغ‌التحصیلان این مجموعه می‌توانند برای تدریس شرایطی استفاده کنند.

وی از فعالیت 64 استاد و حضور 20 نفر در هیئت علمی جامعه آل‌البیت (ع) یاد و اظهار کرد:‌ چهار گروه علمی و تربیتی در بخش‌های فلسفه، کلام و عرفان، فقه و اصول، تفسیر و علوم حدیث و دروس عمومی فعالیت دارند.

انتهای پیام   313/17

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha