به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجتالاسلام والمسلمین عرفان در جمع کارکنان جامعة المصطفی با اشاره به ارتباط متقابل اعمال و روحیات و نیز نفسانیات انسان، بیان کرد: براساس فرموده قرآن، همه انسانها براساس صفات، بینشها و نگرشهایشان رفتار میکنند و کار انجام میدهند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: اعمال ما جلوهای از صفات روحی، نگرشها و اعتقادات است. از سوی دیگر، بعضی از آیات و روایات نیز بیان میدارند که اعمال ما هم در روحیات و اعتقادات ما اثر میگذارند.
حجتالاسلام والمسلمین عرفان، قساوت قلب را از بدترین بدبختیها برشمرد و اظهار داشت: اگر دیدیم اشکمان خشک شده است و از ترحم خارج گشتهایم، باید دریابیم که به قساوت رسیدهایم.
وی، با بیان این که گناه و دور پنداشتن مرگ و قیامت موجب قسی شدن قلب می شود تصریح کرد: هر نفسی که میکشیم، یک گام به مرگ نزدیک میشویم. باید بدانیم که مرگ به انسان نزدیک است. اگر مرگ را از خویشتن دور بدانیم، دچار تسویف (به تعویق انداختن کارها) میشویم.
حجتالاسلام والمسلمین عرفان، با اشاره به روایتی، بیان نمود: بیشتر گریه و فریاد جهنمیها، از تسویف است. دور پنداشتن مرگ و نیز روز قیامت، سبب قساوت قلب و تسویف میشود.