حجت الاسلام محسنی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در رشت، با اشاره به ضرورت تبلیغ فراگیر آموزه های دینی و معارف اهل بیت(ع)، اظهار داشت : تبلیغ در جوامع اسلامی با هدف پرورش و تربیت دینی افراد انجام می شود و این امر بایستی براساس منابعی همچون قرآن و احادیث و روایات اهل بیت(ع) صورت پذیرد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان گیلان ادامه داد: با این که منابع اصلی تبلیغ، منابعی محکم و قوی است، اما گاهی نتایج مطلوب حاصل نمی گردد؛ زیرا محتوای خوب و زیبا بایستی با روش های مناسب و اثر گذار متناسب با زمان و نوع مخاطب ارائه شود.
*عناصر مهم
وی در پاسخ به این که تبلیغ موثر و پاسخگو چه زمانی محقق می شود؟، گفت: عوامل متعددی مانند "محتوای عمیق"، "مخاطب شناسی"، "روش های ارسال پیام"، "شخصیت مبلغ" و... می تواند در اثربخشی تبلیغ بسیار مفید باشد.
وی در ادامه افزود: مبلغین، عنصر اصلی و اساسی در تبلیغ موثر محسوب می گردند و باید با آموزش محوری، دائما در مسیر ارتقای علمی خود گام بردارند.
حجت الاسلام محسنی اضافه کرد: تخصص و خبرگی مبلغان مولفه ای مهم است و زمانی کارایی خود را نشان می دهد که انتقال پیام به مخاطبین خاص، با حوزه کارشناسی و تخصص مبلغ رابطه مستقیم پیدا کند.
* همسویی با قرآن در گفتار و عمل
این استاد حوزه همچنین به موضوع مهم همسویی با قرآن مجید در گفتار و عمل مبلغان اشاره کرد و ابراز داشت: "اعتماد سازی" و "مخاطب شناسی"، در عرصه تبلیغ از اهمیت خاصی برخوردار است و مبلغین بایستی با رعایت اصول کاربردی آن، گام های موثری دراین راستا بردارند.
*آشنایی با روش های مخاطب شناسی
معاون تبلیغ حوزه علمیه گیلان در خاتمه تصریح کرد: مبلغان باید از روش های جدید مخاطب شناسی بهره بگیرند تا متناسب با ذوق و تفکر مخاطبان، به ارائه پیام بپردازند.
انتهای پیام
نظر شما