به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین حسین گنجی در دوازدهمین جلسه دوره آموزشی انتقال تجارب تبلیغی که در سالن همایش مدرسه علمیه فیضیه قم و با حضور پرشور طلاب برگزار شد، با اشاره به آیه شریفه: "ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم بالتی هی احسن" گفت: ویژگی مهم مبلغان طبق این آیه شریفه این است که منبری باید مردم را به خدا دعوت کند نه به خودش؛ چراکه شغل مبلغ بت شکنی است تا بتواند خداوند, پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) را جایگزین آن کند و باید مواظب باشد خودش را بت نکند.
تبلیغ و مواجه با سه دسته
وی ادامه داد: طبق این آیه شریفه سوره مبارکه نحل, مبلغ دینی برای بت شکنی و دعوت به سوی خداوند با سه دسته مواجه می شود: کسانی که اهل حکمت هستند و استدلال؛ عوام و پاکدلانی که نیازمند موعظه هستند؛ کسانی که اهل جدل هستند و زیر بار هیچ سخن و موعظه ای نمی روند.
مطالعه فراوان راز موفقیت مبلغ
مبلغ حوزه علمیه قم، موفقیت سخنران را در مطالعه فراوان دانست و افزود: مبلغ باید مثل درخت زیتون سرشار از تاثیر باشد همانطور که درخت زیتون از همه لحاظ سرشار از تاثیر و انتقال انرژی می باشد؛ و این امر محقق نمی شود مگر با مطالعه فراوان, چراکه مطالعه فراوان منبری را سرشار از اطلاعات می کند.
حجت الاسلام والمسلمین گنجی در پاسخ به سوالی پیرامون نقل داستان و خواب در منبر, تشریح کرد: اول باید به وسیله مطالعات فراوان با تفاسیر قرآن و روایات و حکایات آشنا شوید تا نسبت به این علوم احاطه داشته باشید؛ در سخنرانی نقل داستان, حکایت وخواب موردی ندارد ولی باید کم و به اندازه باشد.
وقت شناسی در منبر
وی درباره وقت شناسی و نیز سطح علمی در منبرداری گفت: بهترین وقت برای سخنرانی اول صبح است که همه زلال, پاک وآماده دریافت معارف الهی هستند؛ منبری اگر مطلب نیم ساعته را در یک ساعت گفت وقت مردم را ضایع کرده است و این نوعی خیانت محسوب می شود؛ همچنین در نظر داشته باشید که سطح علمی مطالبتان درحد متوسط باشد تا بیشتر مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
محتوای مناسب در سخنرانی
حجت الاسلام والمسلمین گنجی در خصوص محتوای یک سخنرانی خوب گفت: هم «کشکولی» می توان منبر رفت و هم «موضوعی»؛ اما موضوعی برای نظم ذهنی مبلغ بهتر است و به دلیل دارا بودن چارچوب مناسب, این نوع سخنرانی توصیه می شود.
وی در پایان افزود: بیان احکام در سخنرانی ضروری و لازم است البته بیش از دو یا سه مساله گفتن زیاد است چراکه مطالب را مردم فراموش می کنند.
نظر شما