به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»متن استفتاء وپاسخ های معظم له به این شرح است .
* انجام کارهاي مستحبي در ساعت اداري
سوال : لطفاً نظر شرعي خود را در مورد خواندن نماز قضا (براي خود، پدر و مادر يا ....)، نماز مستحبّي، قرائت قرآن كريم، دعا و زيارت بين يا بعد از نماز ظهر و عصر در محيط اداره و در ساعات اداري مرقوم فرماييد.
پاسخ :كليه آنچه نوشتهايد و هر چه كه مانع كار در ساعات اداري باشد جايز نیست و ضمان آور هم ميباشد
*دريافت قرض از امور اداري
* سوال: آيا مديري كه در يكي از ارگانهاي دولتي كار ميكند و حقوق اضافه كاري خود را از قسمت مالي زير مجموعه خود به طور ماهانه دريافت ميكند، ميتواند در اواسط ماه و يا مواقع ضروري، مبلغي را از مسئول مالي خود به عنوان قرض دريافت كند و آخر ماه پرداخت نمايد؟ و اگر مديري اين كار را انجام دهد حكم آن چيست؟
پاسخ: اشكال ندارد.
*اخذ حق ماموريت
سوال: اينجانب در ادارهاي كار ميكنم كه مسئول مافوق، ما را به مأموريت بيست روزه به تهران ميفرستد در حالي كه اين مأموريتها هيچگونه توجيهي ندارد، و ميگويند ما ميخواهيم يك راه درآمدي (حقّ مأموريت) براي شما باشد، آيا گرفتن اين پولها اشكال ندارد؟
پاسخ : اگر مدير متديّن باشد و عقيده به نظام داشته باشد، رفتن به مأموريت و گرفتن حقوق زائد اشكال ندارد.
*مطالعه در اوقات بيکاري در ساعت کار
سوال : آيا كارمندان دولت مجازند در ساعات اداري روزنامه، كتاب و امثال آن مطالعه نمايند؟ حقوق اين افراد چه صورتي دارد؟
پاسخ : اگر بيكار هستند اشكال ندارد ولي اگر كار دارند علاوه بر اينكه حرام است حقّ گرفتن حقوق آن ساعاتي را كه مطالعه كردهاند، ندارند.
*تاخير و تعجيل در ساعت اداري
سوال : بعضي از كارمندان دولت ديرتر از ساعت اداري در محل كار حاضر ميشوند و يا زودتر از ساعت مقرّر محل كار را ترك ميكنند، و بعضاً اين دير آمدن يا زود رفتن را جزو مرخّصي ماهانه خود قرار ميدهند، آيا چنين كاري مجاز است؟ حقوقي كه در قبال آن ميگيرند چه صورتي دارد؟
پاسخ : اگر با اجازه مسئولين باشد كه حقّ چنين اجازههايي را داشته باشد، اشكال ندارد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی مظاهری
نظر شما