دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
حسینی قزوینی

حوزه/ رئیس شبکه جهانی ولایت گفت: بر اساس دیدگاه نظریه پردازان آمریکا و غرب، شیعه در انتظار عدالت به سر می برد، از این رو امیدوار است و انسان امیدوار شکست ناپذیر است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی در برنامه زنده "سراب وهابیت" که از طریق شبکه جهانی ولایت با اساتید و دانشجویان دانشگاه قبرس شرکت کرده بود، با بیان این که هر انسانی کمال جو است و علاقه دارد به مرحله کاملتر برسد، تصریح کرد: بیشتر انسان ها نسبت به کمال حقیقی خود شناخت ندارند، برخی کمال را در پست  و مقام و ثروت می بینند؛ اما وقتی به آن می رسند، درمی یابند کمال حقیقی چیز دیگری است. انسان در این شرایط می بیند کمال در فطرت اوست و مال و مقام و... نتوانسته سبب کمال او شود.

رئیس شبکه جهانی ولایت تجربه و عقل را ابزار شناخت انسان معرفی و عنوان کرد: البته باید بدانیم کمال حقیقی انسان نیازمند راهی فراتر از حس و عقل است؛ خداوند حکیم به اقتضای حکمتش کمال واقعی و راه رسیدن به آن را از راه وحی توسط پیامبرانش به بشر آموخته تا انسان به کمال لایق و زیبنده خود برسد.

وی ادامه داد: خداوند در باره فلسفه انبیا به ویژه نبی خاتم در آیه 24 سوره مبارکه انفال بیان می دارد: «یا ایها الذین آمنوا استجیبوا لله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم»؛ مؤمنان ندای الله و پیامبر را لبیک گویید، چون شما را به چیزی دعوت می کنند که مایه حیات و زندگی شمااست. این حیات همان حیات واقعی و کمال لایق اوست که اگر انسان به آن برسد، از ملائک نیز برتر خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم  با اشاره به آیه «هوالذی بعث فی الأمیین رسولا منهم یتلوا علیهم آیاته و یزکّیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین»(سوره جمعه، آیه2) گفت: خداوند در این آیه بیان می دارد که بعثت رسول مکرم اسلام برای این است که راه های رسیدن به کمال و راه هایی که مانع رسیدن به کمال است، به بشر بشناساند، آنها را با کتاب و حکمت آشنا کرده و به مرحله ای برساند که اخلاق الهی داشته باشد و لیاقت خلیفة اللهی را به خود بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی با ابراز تأسف از این که در این دنیای پر تلاطم هر کسی برای اثبات حقانیت خود با فهمی که از قرآن و سنت دارد بهره برداری می کند، خاطرنشان ساخت: امروز ما شاهد جنایت های بی حد و حساب طرفداران تفکر وهابیت تکفیری  در منطقه هستیم که با فهم نادرست و ناقص از سنت، چهره نورانی اسلام و نبی مکرم اسلام را در سطح بین الملل مخدوش می کنند و دست های پنهان دشمنان اسلام هم در هر جایی از این داستان دیده می شود.

* مهدویت و انتظار، اصل محوری دنیای معاصر

رئیس شبکه جهانی ولایت در ادامه با تاکید بر اهمیت مهدویت، به ویژه در دنیای معاصر، بیان نمود: موضوع مهدویت و انتظار از اساسی ترین بحث های دنیای معاصر است. فرانسیس فوکویاما از چهره های پرآوازه آمریکایی در سال 1986 میلادی  در اورشلیم در بررسی و بازشناسی هویت شیعه، مطرح کرد که شیعیان با دو بال سرخ و سبز پرواز می کنند؛ بال سرخ نهضت امام حسین علیه السلام و بال سبز انتظار مهدویت است. این نظریه پرداز کاخ سفید گفته بود چون شیعه در انتظار عدالت به سر می برد، امیدوار است و انسان امیدوار هم  شکست ناپذیر است.

وی افزود: هانتینگتون، نظریه پرداز بزرگ سازمان سیا و صاحب کتاب «برخورد تمدن ها» نیز همین تعبیر را نسبت به شیعه دارد. بنابراین اگر ما بتوانیم هرچه بیشتر موضوع انتظار و عدالت جهانی را که در آینده نه چندان دور در سراسر گیتی توسط حضرت مهدی(عج) محقق خواهد شد را مورد توجه قرار دهیم، قطعا در مسیر پیشرفت اسلام و مسلمانان گامی ارزشمند برداشته ایم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی در ادامه به گستردگی آیات مهدویت در قرآن کریم و جایگاه این موضوع در میان روایات پرداخته و بیان داشتند: در رابطه با موضوع مهدویت کمتر موضوعی در قرآن و سنت داریم که به اندازه این موضوع مورد توجه نبی مکرم و ائمه معصوم علیهم السلام قرار گرفته باشد. آیاتی که در باب مهدویت آمده در هیچ موضوعی نیامده در هیچ موضوعی مانند مهدویت این همه آیات گسترده ندارد، تا جایی که در 324 آیه از قرآن، بر اساس دیدگاه شیعه و سنی، در مورد مهدویت بحث شده است.

وی با اشاره به روایات گسترده مهدوی در کتاب های شیعی و سنی گفت: بر اساس کتاب «منتخب الاثر»، آیت الله العظمی صافی گلپایگانی روایت هایی که از شیعه و سنی استحصاء شده، از مرز 3660 روایت گذشته است. این تعداد روایت بیانگر عنایت خاص معصومین علیهم السلام به مهدویت است.

* بسیاری از بزرگان اهل سنت، روایات مهدویت را در حد تواتر می دانند

رئیس شبکه جهانی ولایت در ادامه اعتقاد به مهدویت را اجماعی میان مسلمانان و حتی وهابیت دانست و گفت: بسیاری از بزرگان اهل سنت از جمله «قرطبی» بیان دارد که موضوع مهدویت و روایات مهدویت در حد تواتر است؛ حدیث متواتر بر اساس نظر علمای اهل سنت به منزله آیه ای از آیات قرآن است و انکار حدیث متواتر مانند انکار آیه قرآن کفر آور است. حتی ابن تیمیه بزرگ نظریه پرداز سلفی ها و وهابی ها در مجموعه فتاوا جلد اول ص 109 تصریح کرده است: «آقای قرطبی در تفسیرشان ج 8 ص 122 تصریح بر تواتر احادیث مهدویت کرده است. ابن قیم جوزی، بزرگ شاگرد ابن تیمیه در کتاب المنار المنیف نیز تصریح بر تواتر این روایات کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ابن تیمیه که برخی وهابی های معاصر نظر وی را بر نظر نبی مکرم هم مقدم می دانند، در کتاب منهاج السنه ج 4 ص 211  به صراحت می گوید: «ان الاحادیث التی یحتج بها علی خروج المهدی احادیث صحیحة»، یعنی روایات مهدویت روایات صحیح و غیر قابل انکار است.  بن باز، مفتی اعظم سابق عربستان سعودی متوفای 1420 ه. ق می گوید: «امرالمهدی معلوم و الاحادیث فیه مستفیضه بل متواتره».

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی در ادامه خاطرنشان ساخت: «رابطه العالم الاسلامی»، بزرگترین مرکز نشر فرهنگ وهابیت که در تمام کشورهای اسلامی شعبه دارد و در سازمان ملل عضو مراقب و در یونیسف و یونسکو  عضو رسمی دارد، در نامه ای که 25 می 1976منتشر ساخته، بیان داشته است که اعتقاد به ظهور مهدی، اعتقادی واجب بر مسلمانان است.

وی با تأکید بر این که غیر از  افراد جاهل و نادان کسی حاضر نمی شود موضوع مهدویت را انکار کند، خاطرنشان ساخت: بسیاری از علمای اهل سنت گفته اند «من انکر المهدی فقد کفر»، هر کس مهدویت را انکار کند کافر است.

رئیس شبکه جهانی ولایت با اشاره به فتاوای بزرگان وهابیت در مورد مهدی(عج) عنوان نمود: نکته جالب اینکه از بن باز، مفتی اعظم سابق عربستان سعودی سوال می کنند که بعضی زیر بار مهدویت نمی روند، وی در پاسخ به صراحت می گوید: «مثل هذالرجل یکون کافرا». فتاوا در سایت وی با عنوان «فتاوی نور علی الدرع» وجود دارد.

وی  انتظار موعود آخرالزمان را مسئله ای جهانی دانست و گفت: موضوع مهدویت یک موضوع درون مذهبی نیست که تنها شیعه به آن اعتقاد داشته باشد، بلکه فرا مذهبی و فرا دینی می باشد و هیچ پیامبری نیست که بشارت آمدن مهدی مصلح کل را به پیروانش نداده باشد.

* کسی که در انتظار مصلح کل است، باید صالح باشد

حجت الاسلام والمسلمین حسینی قزوینی در پایان خاطرنشان کرد: کسی که در انتظار مصلح کل است، باید صالح باشد؛ مادامی که خودمان به انواع ظلم و ستم به دیگران آلوده باشیم و خود را منتظر بدانیم، این ادعا، ادعایی دروغ است. منتظر واقعی باید تلاش کند فضایل اخلاقی را در خود و اطرافیانش احیا کند.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha