به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، امروز در پنجمین جلسه از شرح تفسیر زیارت جامعه کبیره، به عبارت «وَ بَذَلْتُمْ أَنْفُسَكُمْ فِی مَرْضَاتِهِ وَ صَبَرْتُمْ عَلَى مَا أَصَابَكُمْ فِی جَنْبِهِ وَ أَقَمْتُمُ الصَّلَاةَ وَ آتَیْتُمُ الزَّكَاةَ وَ أَمَرْتُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَیْتُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ جَاهَدْتُمْ فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ» اشاره کرد و بیان داشت: یکی از نکات بارز این عبارت «آتَیْتُمُ الزَّكَاةَ» به معنای انفاق مالی در راه رضای خدا بوده و باید به آن توجه خاصی کرد.
وی با بیان این که «زکات» در عبارت فوق مطلق بوده و به معنای آن صرفا صدقه دادن است، اظهار داشت: کلمه زکات در معنای لغوی به معنای «نمو» بوده و پرداخت آن نیز سبب افزایش مال و برکت در رزق و روزی می شود.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به اصطلاح فقهی «زکات»، افزود: فقها بر این نظر واحدند که «زکات» به معنای صدقات واجب بوده و اینها از قسمت «انعام ثلاث»، «غلّام اربع» و «نقدین» تهیه و جمع آوری می شود.
آیت الله موسوی جزایری، با بیان این که مفسرین در تفسیر عبارت «آتَیْتُمُ الزَّكَاةَ»ُ از زکات به عنوان فریضه ای مستحب یاد کرده اند، گفت: در اصطلاح قرآنی از زکات که در بیش از ۳۲ جای این کتاب آسمانی آمده، به عنوان فعلی مستجب یاد شده و دلیل آن نیز مکی بودن همه سوره هایی است که کلمه زکات در آنها آمده است.
نماینده ولی فقیه در خوزستان، با اشاره به آیات ۱ تا ۴ سوره مؤمنون «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ﴿۱﴾الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ﴿۲﴾ وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ ﴿۳﴾ وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ ﴿۴﴾»، اظهار داشت: خداوند متعال یکی از نشانه های ایمان را پرداخت زکات مال عنوان می کند.
امام جمعه اهواز، به فضایل و کرامات اهل بیت(ع) در آیات قرآن کریم اشاره کرد و گفت: آیه ۵۵ سوره مائده «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ»، یکی از معروف ترین آیاتیاست که در باب ولایت مولا علی(ع) و انفاق این بزرگوار نازل شده و همه مورخین و مفسرین اهل تسنن و تشیع به آن واقف هستند.
آیت الله موسوی جزایری، در پایان با تأکید بر گسترده کردن فریضه مستحبی انفاق در جامعه، گفت: انفاق مستحبی یکی از فرایض ارزشمند دینی است که خیر و برکات فراوانی در آن نهفته بوده و اگر مردم ایران به آن اهتمام داشته باشند، ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی مردم حل خواهد شد.
نظر شما