یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام ملکی مدیر مدرسه معصومیه

حوزه/ رئیس مرکز تخصصی تفسیر حوزه با بیان اینکه نباید از قرآن منحصراً در مجالس ترحیم استفاده نمودگفت: تسلیم شدن در برابر دستورات الهی تنها راه نجات بشر است و باورهای الهی جوامع انسانی را متمدن می کند.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین ملکی، امروز در چهارمین جلسه از سلسله جلسات تفسیر که در سالن اجتماعات مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد، با تأکید بر این که هدف از خلقت انسان، کسب معرفت و بندگی ذات اقدس الهی است، ابراز داشت: در عالم خلقت، هرکس بنده‌تر باشد، نزد خداوند متعال مقرب‌تر خواهد بود.

این استاد حوزه با تأکید بر این که هرکس دین‌دارتر، بیدارتر و هرکس بیدارتر باشد، دین‌دارتر خواهد بود، اظهار داشت: برای خلقت آدمی، هدفی ترسیم شده و انسان برای رسیدن به آن، نیازمند ابزاری است که خداوند متعال در اختیار او قرار داده است.

وی هدایت تکوینی و تشریعی و بهره‌گیری از ابزار عقل، هوش، فطرت و ... را از موهبت‌های الهی برای سوق‌ دادن انسان به سمت خداخواهی و خداجویی عنوان کرد و یادآور شد: حرکت انسان همچون گیاه، رشدی آسمانی دارد؛ لذا کافی است  مانع‌ها برداشته شود، تا انسان به سمت خدا حرکت نماید.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به آیه « إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يِهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ ...»(سوره الاسراء، آیه 9)، خاطرنشان کرد: قرآن برنامه‌ای محکم و استوار است، که انسان را به سعادت دنیوی و اخروی می‌رساند.

وی خداباوری و توحید(مبدأ) و اعتقاد به معاد(مقصد) را از مهمترین پایه‌های برنامه آسمانی برای هدایت جوامع بشری برشمرد و ابراز داشت: در سیر از مبدأ به مقصد، راه و راهنما نیاز است؛ ایمان به اعجاز قرآن و نهادینه‌سازی آموزه‌های آن به عنوان راه پیمایش و اعتقاد به نبوت نیز همچون راهنمایی فرستاده از جانب پروردگار، از اصول مهم نجات بشری به شمار می‌رود. در این عرصه از دل توحید، عدالت و از دل نبوت امامت استخراج می‌شود.

رئیس مرکز تخصصی تفسیر حوزه آیه « إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ ...»(آیه 19، سوره آل عمران) را موردتوجه قرار داد و اذعان داشت: تسلیم شدن در برابر دستورات الهی تنها راه نجات بشر بوده و باورهای الهی جوامع انسانی را متمدن می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی ضمن تأکید بر تقویت خداباوری، خاطرنشان کرد: افزایش ایمان و خداباوری، اعتقاد به حضور در محضر الهی را تقویت نموده و همچون مانعی در برابر لغزش‌گاه‌ها از انسان محافظت می نماید.

مدیر مدرسه علمیه معصومیه در ادامه با بیان این که نباید از قرآن منحصراً در مجالس ترحیم استفاده نمود، اذعان داشت: قرآن برای انسان‌های به ظاهر زنده نازل شده، تا با حیاتی الهی، آدمی را از مرگ غفلت نجات دهد.

وی با اشاره به این که بایدها و نبایدهای اخلاقی و احکامی را باید جدی بگیریم، خاطرنشان کرد: برای عملیاتی سازی آموزه های قرآن کریم، باید سه اصل کرامت، عدالت و نیز حکمت و عقلانیت را در زندگی ساری و جاری سازیم.

رئیس مرکز تخصصی تفسیر حوزه با اشاره به روایت « تَفَكُّرُ ساعَةٍ خَیرٌ مِنْ عِبادَةِ سبعینَ سَنَةً » اظهار داشت: تکفر لحظه‌ای "حر" در صحرای کربلا، نه تنها او را از آتش دوزخ رهایی بخشید، بلکه ایشان را به بالاترین درجات یعنی شهادت در رکاب اهل بیت(علیهم السلام) رساند.

سخنران مراسم در بخش دیگری از سخنان خود، آیه « وَسَارِعُواْ إِلَى مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ»(سوره آل عمران، آیه 133) را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: آیه مورد نظر ضمن سفارش بر بهره‌ برداری از لحظه لحظه‌های عمر، بر سبقت‌گیری در کسب آمرزش از پروردگار تأکید می‌نماید.

وی افزود: آیه‌های بعدی سوره آل عمران نیز، ضمن برشمردن ویژگی های متقین، از آنها به عنوان انفاق کننده و فروبرنده خشم که روحیه از خود کندن دارد، یاد می‌کند. کسی که چنین ویژگی داشته باشد، از دوست داران خداوند متعال خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی در پایان، تأکید کرد: متقین هیچگاه اصرار بر گناه نمی‌کنند و اگر در حال غفلت گناهی از ایشان سر زند، سریعاً به یاد خدا افتاده و استغفار می‌نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha