حجت الاسلام سید علاءالدین اسدی، پژوهشگر حوزه و فعال فرهنگی، در گفتگو با خبرگزاری«حوزه»،در شیراز با تاکید بر بهره گیری از روزهای پایانی ماه مبارک رمضان بر صله رحم اشاره کرد و گفت: انسان به طور نظری نیازمند محبت است و با هیچ چیز چون محبت نمی توان کسی را متحول کرد و او را به سوی کمال سیر داد، محبت سر منشاء تربیت نفس ها و نرم شدن دلهای سخت است، چرا که با هیچ چیز دیگر مانند محبت نمی توان در دل آدمیان راه پیدا کرد و دل آنها را به دست آورد.
وی اضافه کرد: محبت گوهر وجود آدمی را جلا می دهد و زنگارهای آن را پاک کرده و به انسان شور و شوق زندگی و قدرت پایندگی بخشیده و به زندگی انسان معنا می دهد.
وی با بیان اینکه، محبت عاملی مهم در سلامت روحی و روانی انسان است، بیان داشت: رفتار انسانها تا اندازه زیادی به محبتی بستگی دارد که در زندگی می بیند، این را بدانیم کسانی که در محیطی با محبت رشد می کنند به کمال می رسند و به این موضوع خواهند رسید که دیگران را دوست بدارند و در جامعه رفتار خوب و انسان دوستانه ای داشته باشند.
این پژوهشگر حوزه، خاطر نشان کرد: انسان در مراحل اول زندگی به محبت بیشتری نیاز دارد و در دوران کودکی اگر محبت ببیند تاثیر بسیاری در شخصیت او دارد. بهترین وسیله برای رشد شخصیت همان محبت است .
اسدی، اظهار کرد: این محبت باید در همه ی جاهای زندگی جلوه داشته باشد، به طوری که حضرت صادق(ع) در این رابطه می فرماید که هر که فرزندش را ببوسد، خدای بزرگ در نامه ی عملش حسنه ای برایش ثبت می کند، و هر که فرزندش را شاد کند خداوند او را در روز قیامت شاد می کند.
وی متذکر شد: البته باید توجه داشت که روش های تربیت باید تابع اصول باشد و آنها را زیر پا نگذاریم و روش این محبت کردن موقعی مفید خواهد بود که از اعتدال خارج نگردد و به افراط و تفریط کشیده نشود.
حجت الاسلام اسدی در پایان خاطرنشان کرد: کمبود محبت و زیاده روی در ابراز محبت کودکان آنان را به سوی ناتوانی و ناسالمی، خواری و پستی و ناهنجاری های رفتاری سوق می دهد.
انتهای پیام