به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در سلسله جلسات اخلاقی سیمای خوزستان، به معنای اجتهاد اشاره کرد و اظهار داشت: دو معنی برای این لغت وجود دارد که یکی کوشش درعبادت و بندگی خداوند وتلاش در جهت اجرای اوامر الهی است.
استاد حوزه علمیه خوزستان، به معنای دیگری از اجتهاد اشاره کرد و افزود: معنای دیگر اجتهاد، مجتهد شدن در احکام شرعی و به مقام فقاهت رسیدن است که زمینه ای برای مرجعیت می باشد.
آیت الله شفیعی، با بیان این که در کنار کارهای دنیایی باید به عبادت و تلاش در راه خدا پرداخت، گفت: انسان باید در کنار پرداختن به دنیای خود، به عبادت و بندگی خدا نیز بپردازد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به سیره ی زندگی ائمه معصومین(ع)، تصریح کرد: امامان معصوم(ع) و پیامبران افزون بر انجام کارهای روزانه و فعالیت های خود، همواره عبادت و بندگی خداوند را نصب العین خویش قرار می دادند.
استاد حوزه علمیه خوزستان، به بیان حدیثی از پبامبراکرم(ص) مبنی بر «أمَّتی عَلى ثلاثةِ أصنافٍ، صنفٌ یَشبِهونَ بِالأنبیاءِ وَ صِنفٌ یشبهونَ بِالملائكةِ وَ صنفٌ یشبهونَ بِالبَهائِم» اشاره کرد و افزود: پیامبر(ص) در این حدیث امت خود را به سه دسته تقسیم بندی کرده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه تصریح کرد: براساس حدیث گفته شده برخی در زندگی شبیه به انبیاء، برخی شبیه به ملائکه و برخی شبیه به چهارپایان هستند.
وی به بخشی دیگر از حدیث «أما الّذینَ یشبهونَ بالأنبیاءفَهِمّتهم الصلاةُ وَ الزَّكاة» اشاره کرد و گفت: دسته ای که شبیه به انبیاء هستند همت و تلاششان در اقامه نماز و پرداخت زکات است، چرا که نمازعالی ترین راه ارتباط با خدا و زکات نیز بهترین راه برای ارتباط با مخلوقات و کمک به مستضعفان و فقراست.
استاد حوزه علمیه خوزستان، عبادت را راهی برای قرار گرفتن در مسیر انبیاء دانست و افزود: انسان نباید در عبادت پروردگار قصور بورزد و همواره باید بالاترین درجات معنوی را در زندگی در نظر گیرد.
وی، با اشاره به بخشی دیگر از این حدیث نبوی « وَأمّا الَّذینَ یَشبَهونَ بِالملائكةِ فَهِمّتهم التَّسبیحُ وَ التَّهلیلُ وَ التَّكبیرُ» دسته ای که می خواهند شبیه به ملائکه باشند همتشان در خدمت ذکر و تسبیح و حمد و ستایش خداوند است، چرا که ملائکه همواره در حال حمد و ستایش پروردگار هستند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، به بخش پایانی این حدیث «وَ أَمَّا الَّذینَ یَشبِهونَ بِالبهائم فهمتهم الأكلُ و الشُّربُ وَ النَّومُ» اشاره کرد و افزود: دسته سوم که شبیه به چهارپایان هستند، همتشان را تنها بر خوردن و خوابیدن و آسایش بدنی متمرکز کرده ند.
نظر شما