به گزارش خبرگزاری «حوزه»، روزنامه الاهرام مصر در مطلبی با عنوان "تعلیق ایرانی"، به دعوت اخیر دکتر احمد الطیب شیخ الازهر برای برگزاری اجلاس علمای شیعه و اهل سنت پرداخت و با انتشار یادداشت حسن صدرایی عارف طلبه ایرانی و دبیر سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، از آمادگی حوزه علمیه قم برای گفتگوی مذاهب خبر داد.
حسن صدرایی عارف در این یادداشت ابراز داشت: به طور کلی تصمیم دکتر احمد الطیب، شیخ الازهر برای برگزاری اجلاسی متشکل از علمای شیعه و اهل سنت، تصمیمی شایسته و در خور تقدیر است و چنانچه طیف های متنوع از علمای شیعه و اهل سنت نیز به آن دعوت شوند و در آن حاضر یابند و این اجلاس، بدون حاشیه سازی و در راستای وحدت اسلامی برگزار شود، بی تردید آثار ایجابی فراوانی در زمینه های مختلف بر جای خواهد گذاشت.
حوزه علمیه قم از حرکت های تقریبی استقبال می کند
در خصوص دعوت از مراجع و شخصیت های شیعی به ویژه علمای ایران نیز، تا آنجا که من کسب اطلاع کرده ام، هنوز دعوت رسمی از دفاتر مراجع تقلید شیعه در ایران و حوزه علمیه قم صورت نگرفته است اما گمان می کنم که چنانچه به این اجلاس دعوت شوند، از آن استقبال خواهند کرد زیرا همان طور که می دانید مراجع تقلید شیعه، فتوای حرمت سب صحابه و همسران پیامبر را صادر کرده اند و این فتاوا در قالب یک جلد کتاب منتشر شده است و همواره بر وحدت اسلامی تاکید دارند و سالانه کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی نیز در تهران با پیام مراجع تقلید قم و نجف و با حضور تعداد قابل توجهی از علما و اندیشمندان شیعه و اهل سنت از کشورهای مختلف برگزار می شود. همچنین هرساله شخصیت های مصری به این اجلاس دعوت می شوند که البته گاهی برای حضور در این اجلاس با موانعی مواجه می شوند! اما با این حال سالانه تعدادی از شخصیت ها و اندیشمندان مصری از الازهر و جاهای دیگر موفق به حضور در اجلاس وحدت در تهران می شوند.
خلاصه آنکه پیش بینی می کنم برگزاری این اجلاس، با استقبال شخصیت های شیعی و حوزه علمیه قم همراه شود و امیدوارم که الازهر شریف موفق به برگزاری اجلاس باشکوه در این زمینه شود که البته ممکن است این راه با موانعی همراه باشد زیرا با وحدت شیعه و سنی، منافع برخی جریان ها به خطر می افتد و آنها در راه وحدت اسلامی مانع تراشی می کنند که باید از این موانع عبور کنیم و تحت تاثیر تبلیغات آنها قرار نگیریم.
آثار ایجابی اجلاس وحدت در منطقه و جهان
این اجلاس اگر با همان شرایطی که عرض شد، برگزار شود، آثار متعددی در فضای منطقه ای و حتی جهانی خواهد داشت که از جمله آنها به موارد زیر اشاره می کنم:
1- جلوی بسیاری از کشتارها و چالش هایی که بنام دین و مذهب انجام می گیرد گرفته می شود و حداقل این سطح از درگیری های کنونی مقداری فروکش خواهد کرد و خون بسیاری از مسلمانان حفظ خواهد شد.
2- بسیاری از اختلافات، ناشی از سوء تفاهم هایی است که نسبت به هم داریم و بسیاری از کینه ورزی ها در جهان اسلام ناشی از جهل افراد به یکدیگر و باورهای مذهبی شان است که برگزاری این اجلاس می تواند بسیاری از سوء تفاهم ها را به شناخت صحیح تبدیل کند.
3- این اجلاس می تواند به نقطه آغاز برای بسیاری از تعاملات و همکاری های علمی، دینی و حتی اقتصادی میان شیعیان و اهل سنت تبدیل شود که بی تردید، این همکاری ها نقش ویژه ای در رشد و ارتقاء امت اسلامی خواهد داشت.
4- نباید فراموش کنیم که پس از فروپاشی کمونیسم در شرق، زمزمه هایی از شکست لیبرالیسم در غرب شنیده می شود و برخی تحلیلگران، از افول تمدن غربی سخن به میان می آورند و این وظیفه علما و اندیشمندان اسلامی است که همت کنند و راه را برای احیاء تمدن اسلامی هموار کنند و بدون تردید، احیاء تمدن اسلامی جز ار راه وحدت اسلامی محقق نمی شود و این اجلاس می تواند به احیاء تمدن اسلامی کمک کند.
5- در شرایط کنونی اقدام تکفیری ها، نتیجه ای جز مخدوش کردن وجهه اسلامی نداشته است و من در اجلاس مکه که حدود 5 ماه قبل با حضور شیخ الازهر برگزار شد، حضور داشتم که آقای دکتر احمد الطیب به صراحت از وجود این جریان ها اعتراض کرد. حال اگر به کمک این اجلاس و اقدامات مشابه، امت اسلامی به همکاری و وحدت نزدیک شود، زمینه برای معرفی چهره صحیح و معقول و ارائه معارف قرآنی فراهم می شود و بسیاری از جهانیان با اسلام آشنا خواهند شد بنابراین این اجلاس و آثارش، نه تنها منطقه و جهان اسلام که تمام کشورها را در برخواهد گرفت.
ان شاء الله.