دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
فیضیه

حوزه/ در دورانی که تغییرات جهانی و پیشرفت لحظه ای علوم، به سرعت در حال وقوع است، ساختار آموزشی و علمی حوزه های علمیه نیز نیازمند بازنگری می باشد تا در عرصه رقابت علمی، فکری و اندیشه ای از قافله عقب نمانند.

حجت الاسلام والمسلمین حامد علی اکبرزاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، در تهران، با تاکید بر نقش محوری حوزه های علمیه و روحانیت در جامعه، گفت: عموم مردم خواهان روحانیت مستقل و به دور از وابستگی به جناح های سیاسی هستند.

وی با اشاره به ضرورت حفظ استقلال حوزه، ادامه داد: مستقل بودن حوزه و روحانیت از دولت خواسته ی بزرگانی چون امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده و می باشد، البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بنا به نیازهای نظام اسلامی و برحسب ضرورت، روحانیون حضور فعالی در ساختار حکومتی ایفا کردند.

استاد حوزه علمیه تهران با اشاره به رشد چشمگیر موسسات و مدارس حوزوی بعد از انقلاب اسلامی، اظهار داشت: کارهای بسیار ارزشمندی در موسسات پژوهشی و علمی حوزوی انجام شده و در حال تکمیل و پیگیری است.

حجت الاسلام والمسلمین اکبرزاده تصریح کرد: رشد فزاینده ی مراکز علوم دینی، ارتباط گیری قوی و مستمر با نخبگان و اندیشمندان کشورهای دیگر، همکاری علمی و پژوهشی با دانشگاه ها و اندیشکده های بزرگ فکری و علمی، توجه ویژه به علوم انسانی و... از جمله پیشرفت های قابل توجه و مهم حوزه های علمیه در سال های اخیر بوده و هر روز در حال گسترش و شکوفایی است.

وی ادامه داد: با وجود این همه موفقیت، این سئوال مطرح می شود که آیا پیشرفت ها و دستاوردهای موجود پاسخگوی نیازهای جامعه بشری بوده و ما توانسته ایم به انتظارات مردم چه در داخل و چه در خارج از کشور جامه عمل بپوشانیم؟. بنا به تعبیر مقام معظم رهبری، علی رغم همه ی پیشرفت ها، آن چیزی که از حوزه های علمیه در مقیاس جهانی توقع داریم، تا رسیدن به قله های برتر و تأمین حداکثری نیازهای جامعه بشری فاصله زیادی داریم و این مسئولیت سنگینی است که هم اکنون متوجه حوزه های علمیه جهان تشیع می باشد.

استاد حوزه علمیه تهران با بیان این که طلاب جوان نقش بسیار موثری در ساختن آینده حوزه های علمیه دارند، عنوان کرد: مقام معظم رهبری بارها در محافل مختلف علمی و حوزوی بر نقش موثر، کلیدی و محوری طلاب و فضلای جوان به ایجاد تحولات نوین در ساختار علمی و پژوهشی حوزه های علمیه، متناسب با شرایط جهان امروز تاکید داشته اند. شکی نیست متون درسی که هم اکنون در حوزه ها تدریس می شود بسیار ارزشمند و میراثی بزرگ برای حوزه هاست، ولی در دورانی که تغییرات جهانی و پیشرفت لحظه ای علوم، به سرعت در حال وقوع است، ساختار آموزشی و علمی حوزه های علمیه نیز به طریق اولی نیازمند بازنگری می باشد تا در عرصه رقابت علمی، فکری و اندیشه ای از قافله عقب نماند.

حجت الاسلام والمسلمین اکبرزاده با تاکید بر ترویج علوم عقلی در حوزه های علمیه و اهتمام جدی به آن، خاطر نشان کرد: ثمرات ارزشمند علوم عقلی، کلام و فلسفه بسیار مفید و قابل دفاع می باشد و در کنار این تغییرات، ارتباط حوزه های علمیه با مراکز علمی و دانشگاه های برتر خارج از کشور باید بیشتر از گذشته گسترش و توسعه یابد.

وی در پایان تاکید کرد: حضور مستمر در بطن جامعه و خدمت به مردم و برطرف کردن نیازهای فکری آنان، باید همچنان مورد توجه باشد، چرا که بزرگترین پشتیبان حوزه های علمیه مردم می باشند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha