پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
دستان اطلاعات عربستان در فاجعه منا

حوزه/ گزارش ها حاکی از این است که حادثه منا برنامه ریزی شده بوده؛ چرا که گویی تعدادی از قربانیان و مفقودان عراقی و ایرانی در این حادثه از پیش تعیین شده بوده اند که در میان آنها شخصیت هایی همچون غضنفر رکن آبادی سفیر سابق ایران در بیروت به چشم می خورند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از پایگاه عراقی براثا، گزارش ها حاکی از کشته شدن هزاران حاجی و مفقود شدن صدها نفر از زائران خانه خدا در مراسم رمی جمرات امسال در منا می باشد؛ حادثه ای که در طول 25 سال گذشته بدترین فاجعه واقع شده در موسم حج است و همچنان با پیچیدگی ها و اسرار پیدا و پنهانی همراه است به ویژه اینکه مسئولان سعودی نیز به هیچ کس اجازه تحقیقات در این زمینه را نمی دهند و در این میان محمد بن نایف آل سعود، جانشین ولی عهد عربستان، ریاست کمیته تحقیقات در این زمینه را بر عهده گرفته است.

مشکل به اینجا ختم نمی شود، بلکه تا کنون تعداد واقعی قربانیان حادثه اعلام نشده و برخی کشورها اعلام کرده اند که صدها نفر از زائران آنها مفقود شده اند و برخی پزشکان بیمارستان ها نیز گواهی داده اند که قربانیان این حادثه بیش از 1000 نفری است که رسما اعلام شده است.

حادثه از پیش تعیین شده بوده

جمهوری اسلامی ایران نیز عربستان را مسئول این فاجعه می داند و خواستار این شده که مدیریت حج از ریاض گرفته شده و به کشورهای اسلامی واگذار شود چون آل سعود شایستگی و توانایی این کار را ندارند.

گزارش های دیگر نیز حاکی از این است که این حادثه برنامه ریزی شده بوده؛ چرا که گویی تعدادی از قربانیان و مفقودان عراقی و ایرانی در این حادثه از پیش تعیین شده بوده اند که در میان آنها شخصیت هایی همچون غضنفر رکن آبادی سفیر سابق ایران در بیروت و تعدادی از پاسداران ایرانی وجود دارد.

فؤاد ابراهیم در مقاله ای با عنوان کمیته تحقیق آل سعود در روزنامه الاخبار می نویسد: مسئولان عربستان دوربین های موجود در محل حادثه را جمع آوری کرده اند و صاحبان این دوربین ها را نیز بازداشت کرده اند تا مشاهدات آنها به خارج درز نکند.

علاوه بر این رسانه های عربستان حاجیان و قربانیان این حادثه را مسئول می داند و می گوید این افراد به دستورات و قوانین توجهی نکرده اند، اما ابراهیم فؤاد بر این باور است که این ادعاها خود موجب محکومیت مسئولان سعودی و نوعی اعتراف به ناتوانی آنها در کنترل اوضاع می باشد در حالی که این نیروها باید برای چنین وضعیت هایی آماده باشند.

هراس عربستان از چیست؟

اما به نظر می رسد آنچه در این میان موجب ترس و هراس مسئولان عربستان شده، پذیرش مسئولیت این حادثه نیست، بلکه آنها از پیشنهاد مطرح شده در مورد مدیریت بین المللی اسلامی بر اعمال حج در هراسند.

وی افزود: تشکیل کمیته تحقیق در این زمینه و حتی برکناری وزیر حج و اقدامات مشابه در این شرایط سودی ندارد و در کشوری با نظام پادشاهی و دیکتاتوری نمی تواند گرهی از مشکل حج را باز کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha