به گزارش خبرگزاری «حوزه» آیت الله علوی بروجردی امروز در پنجمین نشست مدیران کتابخانه های تخصصی استان قم که در کتابخانه حضرت آیت الله بروجردی (مسجد اعظم) برگزار شد، اظهار داشت: ما نسبت به فرهنگ کشور مسئولیم و باید در این زمینه فعالیت کرد تا بتوان به دستاوردهای خوبی رسید.
وی ابراز داشت: امروز مشکلات جدی در نشر کتاب و فرهنگ کتابخوانی در کشور وجود دارد و در شأن ایران نیست که این مشکلات وجود داشته باشد.
تولیت کتابخانه حضرت آیت الله بروجردی (ره) یادآور شد: در کشورهای گوناگون مردم در اتوبوس ها و ... مشغول به خواندن کتاب هستند ولی متأسفانه در ایران اسلامی خبری از این کارها نیست.
این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: روزی انتقاد به تیراژ 2 هزار داشتیم؛ اما امروز تیراژ 200 عددی در کشور وجود دارد که اصلا خوشایند نیست.
این محقق و پژوهشگرحوزه تأکید کرد: باید فرهنگ سازی کتابخوانی از مهدکودک کودکان انجام شود تا با ایجاد علاقه میان کودک و کتاب، این فرهنگ رشد پیدا کند.
آیت الله علوی بروجردی گفت: امروز متأسفانه کتابخانه در دبستان و راهنمایی و .... کمتر وجود دارد که جای تأسف است و باید برای آن برنامه ریزی کرد.
وی ضمن گلایه از شهرداری قم، تصریح کرد: امروز برای مبارزه با موش در شهر بودجه وجود دارد؛ اما شهرداری برای فرهنگ مردم بودجه ندارد؛ البته شهرداری را به عنوان نمونه عرض کردم و سازمان های دیگر نیز دخیل هستند.
این استاد حوزه اظهار داشت: باید بودجه در اختیار کتابخانه ها قرار داده شود تا بتوانند کتاب های مورد نیاز را تهیه کند؛ چراکه بودجه کتابخانه ها محدود است و نمی توانند کتاب های روز را خریداری نمایند.
این محقق و پژوهشگر حوزه ابراز داشت: امروز خیّر مدرسه ساز و ... در کشور وجود دارد؛ اما باید خیرینی تربیت کنیم تا کمبودهای کتابخانه ها را برطرف نمایند.
آیت الله علوی بروجردی خاطرنشان ساخت: تقویت کمبودهای کتابخانه های استان قم، از ضروریاتی است که باید به آن توجه شود.
وی با تأکید بر تعامل با سایر کتابخانه های دنیا، تصریح کرد: ما امروز نیاز داریم با کتابخانه های بزرگ دنیا مرتبط باشیم و باید این موضوع از مسئولان أمر خواسته شود.
این استاد حوزه با بیان این مطلب که امروز کتابخانه های کشور با استاندارد کتابخانه ای دنیا فاصله داریم، اظهار داشت: امروز کتابخانه شبانه روزی در قم وجود ندارد و باید امکان حضور محقق به صورت 24 ساعته در کتابخانه ها فراهم شود.
این محقق و پژوهشگر در پایان ابراز داشت: باید امکانات رفاهی برای محققین وجود داشته باشد تا با خیالی آسوده در کتابخانه حضور داشته باشند.
نظر شما