جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
آیت الله اراکی

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خواستار تأسیس و راه اندازی رشته های مرتبط با علم رجال در حوزه های علمیه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاریحوزه»  آیت الله محسن اراکی امروز در آیین رونمایی از مجموعه کتب « الصحابه الکرام » در جمع محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه که در دفتر تبلیغات برگزار شد، گفت: متاسفانه حوزه ما امروز از نعمت و آثار این علم محروم می باشد و این در حالیست که امروز جایگاه خالی این رشته غنی بسیار محسوس است.

عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع)  افزود: پرداختن به « معرفة الصحابة » رشته ویژه ای است که امروز باید در حوزه های علمی و اعتقادی مسلمین به آن پرداخته شود، امروزه صحابه جایگاه ویژه ای در بین امت اسلام دارند به طوریکه از نوعی مشی دینی و شرعی برخوردارند بنابراین برای راه اندازی کرسی علمی پیرامون این موضوع باید اهتمام جدی شود.

آیت الله اراکی اظهارداشت: طلاب و فضلا با برپایی این کرسی درس باید بررسی کنند بحث صحابه از چه زمانی وارد ادبیات اسلام شد، چراکه در زمان نبی اکرم(ص) چنین موضوعی وجود نداشت، و متاسفانه تا کنون پیرامون این مساله تا کنون پژوهشی صورت نگرفته است.

مؤسس مرکز اسلامی انگلیس در بخش دیگری از سخنانش به شخصیت مرحوم محمد علی احمدیان نجف آبادی(ره)، مؤلف این کتاب پرداخت و گفت: این کتاب اثر علمی بسیار مهم و ویژه ای بوده و به نظرم خوب است رونمایی از این اثر علمی بزرگ و پر اهمیت راه را برای تدوین رشته ای در این زمینه هموار کند.

 وی افزود: پرداختن به این رشته و راه اندازی آن بسیار ضروری است و این رشته می تواند در زمینه معرفی صحابه بسیار تأثیر گذار باشد.

آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به اینکه سه گروه افراد در زمان رسول اکرم(ص) در اطراف وی حضور داشتند، اظهار داشت:  گروه اول کسانی که نفاقی که داشتند کاملا پنهان بود، گروه دوم کسانی که نفاقی که داشتند تا حدودی پنهان بود ولی از خود علامت هایی نشان می دادند که نفاق شان را آشکار می کرد و گروه سوم کسانی بودند که حتی برای عامه مردم نیز نفاقشان معلوم بود، این ها به زبان ایمان آوردند، ولی ایمان قلبی به رسول خدا(ص) نداشتند.

 دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه کلمه صحابه و اصحاب کاربرد زیادی در قرآن کریم دارد، اظهار داشت: مراد از صحابه و اصحاب معنی لفظی آن نیست بلکه منظور «معیت و همراهی رسول الله با قلب و عمل» است.

وی تصریح کرد: طلاب و فضلای ما باید با الگو گرفتن از بزرگان دین روحیه تقریبی خود را تقویت کنند چرا که این سیره روش و مسیر ائمه اطهار(ع)، علمای گذشته در طول تاریخ بوده و عمل به آن می تواند درکیان امت اسلام بسیار اثر بخش باشد.

انتهای پیام   313/17

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha